KRISTY: Mas pravdu, vim dobre, o cem jsem se bavila s kamoskou (a nebylo to jednou v hysterii o pulnoci), a nejaky spekulace ze strany ATLAS jen proctu a pousmeju se nad nimi.
ATLAS: reaguju jen proto, ze se to tema neustale vraci. Nemam potrebu to tady nijak rozebirat, bookla jsem si tuhle diskuzi predevsim kvuli reseni cestovani s ditetem, ne, abych rozebirala pro a proti ty ktery vakciny, popr. ockovani obecne (coz opakuji jiz ponekolikaty). Jinak samozrejme respektuju, ze tomu (narozdil ode me a x dalsich lidi tady) rozumis po odborne strance. A tak proste cejtis potrebu uvadet veci na "pravou miru", i kdyz jde jen o Tvoje domnenky.
Jinak k tematu diskuze ted aktualne ode me: vcera jsem nahodou mluvila s pediatrou, prisla rec na ockovani. Pediacel nebude od srpna do 1. pulky r.2016, odmita ted zacit ockovat schema 2+1, je jen ochotna zacit 3+1, viz. bod č.6:
http://www.vakcinace.eu/data/files/downloads/pediacel_doporuceni_cvs_2015.pdf, vzhledem k tomu, ze se nevi, kdy se vakcina vrati na trh, chapu to, jen teda 3+1 je ted pro nas celkem sebevrazedne tempo, nemusime ho stihnout. Twinrix paediatric neni uz v CR na trhu, takze nemam moznost ho tady legalne naockovat. (jasne, populace uz diky hexe zacina byt proockovana na hepB a A tu neni tak rizikove). Tot trochu objektivniho pohledu.
A muj subjektivni pohled: jsem hrozne nasrana, ze me tady vyssi zajmy nuti ockovat hexu (viz. ten vypadek pediacelu) a pokud ockovat chci, ale jinak (penta vakcinou v nasem pripade), tak nemam moznost (jednotlivy ockovaci latky dle vyjadreni krajsky hygienicky stanice pry uz taky nejsou k dostani), coz je dost sikanozni. Takze, kdyz se uklidnim, a pripustim, ze je tenhle muj pohled jen imaginarni konspirativni teorii vytvorenou v moji hlave (cimz si nikdy nebudu moct byt naprosto jista),zacnu hledat, jak, aniz bych pristoupila znovu na hexu (prece se tech vakcin nejak zbavit musi, kdyz v cely tyhle hysterii tolik lidi odmita ockovani prave hexou...).