• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ALI_EN: Sigh..
    www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/ERVEVAX%20PI.pdf
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALI_EN: co kdyby sis pro jednou fakta vyhledala sama?

už mě nějak přestává bavit, že házíš akorát dojmy, ale pojmy jsou ti naprosto cizí... já verifikuju každou věc, co napíšu, na jeden až dva původní vědecké zdroje, ale tebe a tobě podobné ani nenapadne, že byste si třeba mohli zjistit, jak ta nemoc probíhá, jaké má komplikace, nebo jak vakcinace funguje...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TRISSIE: a duvod, proc neni doatupna monovakcina proti zardenkam?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALI_EN: WHO uvádí, že celosvětově jsou zarděnky (ano, ty zarděnky, co jsou v MMR vakcíně) jeden z hlavních důvodů dětské úmrtnosti na přenosné nemoci. Přestože je eliminace zarděnek jedním z cílů WHO, celosvětově existuje vysoká proočkovanost dětí (až 85%) a už mnoho let existuje celosvětová koordinovaná aktivita (podobná, jaká vedla k eradikaci pravých neštovic), která by měla vést k jejich eradikaci.

Ale chápu, to jsou fakta, ta nejsou k ničemu...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KOCOURMIKES: beru v potaz treba umrtnost na spalnicky v evropskyvh zemich, kde tohle povinny ockovani neni. takze, coze?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ALI_EN: vezes se na kolektivni imunite zejo
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: blbost. ja pediatre volala reakce syna po zivy vakcine (nebylo to mmr). vic nez mesic po ockovani a pretrvavaly. rekla hm to je reakce to prejde. takze takhle nejak se u nas resi hlaseni silnych nezadoucich ucinku. informace o NU jsou podhodnoceny podle nekterych o desitky procent.
    umrtnost po nemocech byla, je a bude nehlede na nemoc nebo ockovani. je v radech desetin procent. zminovany nemoci ani omylem nejsou na vrcholu zebricku umrtnosti. jak jsem rikala, tenhle argument nepovazuju za nejak silnej.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALI_EN: V příbalovém letáku každého léku je spousta šílených nežádoucích účinků, které v reálném světě prakticky nikdo nemá. TOHLE není obava na místě, na rozdíl od úmrtí po nemocech.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: mas je v pribalovym letaku. kamaradka resila reakce po ocku s ditetem pul roku, doktorka doporucila nedoockovat. pediatra mi vypravela historek spoustu. jen par pripadu, co me napadlo. a taky dalsi duvody, proc mam za to, ze pripadny onemocneni nejakou z tech nemoci by nemelo horsi nasledky. debatu o udajne mrtvym diteti nebudem vubec rozvijet, tim se tu snad nikdo neohanel
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MAR_TINA: ted nevim jestli se nepletu, ale se spalnickama, pokud nezacnes zbytecne brzy srazet teplotu, si telo poradi samo. takze resis pripadne vysokou teplotu
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Já jsem z českých zdrojů našla velmi vágní vyjádření "v posledních letech zemřeli čtyři kojenci", což by znamenalo, že víme o pouhých deseti případech černého kašle u kojenců za několik let, a to mi přijde nepravdpěpodobné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALI_EN: můžeš mi nastínit, jaký lék se podává na spalničky, virové to onemocnění?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALI_EN: Ty "silné vedlejší účinky očkování" jsou co? Upřímně, nesetkala jsem se ani na internetu (a to už je co říct!) s nikým důvěryhodným, jehož dítě by mělo jakékoli vedlejší účinky očkování MMR nad rámec zvýšené teploty a chvilku zhoršeného spaní. Všechny slzodojné příběhy o dětech poškozených touhle vakcínou jsou na úrovni toho mrtvého batolete z nedávných správ, co ho ve skutečnosti zřejmě zabila vlastní matka, nebo na úrovni "byli jsme na očkování a on si cestou z ordinace zlomil nohu na schodech" (nadsázka demonstrující to, jak se do souvislosti s očkováním dává cokoliv, co se odehraje v následujícím klidně až roce života).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: CDC, ale teď mi to nejde znova najít. Rozhodně ale co se statistik úmrtnosti na pertussi týká, tak kolem 85% zemřelých jsou děti do 4 měsíců.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: debata zacala kvuli mmr. spalnicky, zardenky ani priusnice dnes neohrozuji tisice, stovky ani desitky lidi na zivotech, pokud by vubec epidemie prisla. pokud by prisla, muzem to resit podanim leku, ktery v ty tvy prehistorii nebyly dostupny. bavim se tu o tom, ze tohle patri k duvodum, proc nepovazuju, navic vzhledem k silnejm vedlejsim ucinkum ockovani, za stastny, ze tohle ockovani je u nas pozadovany jako povinny. to, ze do toho motate pravek, a snazite se mi vysvetlit, ze nechapu vyznam ockovani ve vztahu k hostorii, je mimo. jediny, co podle me souvisi s dobou davno minulou je styl, jakym jsou trestani rodice, ktery dite proti tomuhle neockujou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EDERA: Tak to už mi zas nic není jasný. Jizvu nemám, ale nějaké očkování na pravé neštovice v průkazu jo. Neočkovalo se v nějakém krátkém období třeba jinak?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALI_EN: No jo, jenomže to tvoje rozdíný chápání důsledků naprosto očividně pramení z toho, že si to v realitě nedovedeš představit, ty děti umírající na nemoci, které dnes prakticky neznáme. Myslíš, že byl někdo proti plošnému očkování v době, kdy ty nemoci řádili, že tenkrát někdo říkal "Ale poslyšte, ono jich neumírá zas tak moc, to se kvůli tomu fakt musí očkovat všichni?" Tenkrát byla taková doba, že člověče dost možná i 100 % lidí mělo stejný názor, asi ne celých 100 %, ale číslo hodně se k tomu blížící.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: Jizvu na horní části paže nechávalo očkování proti pravým neštovicím. Pak mám ještě jizvu vzadu na rameni na zádech po přeočkování proti TBC někdy na prvním stupni ZŠ.

TRISSIE: Tu informaci o 40% úmrtnosti neočkovaných kojendů na černý kašel jsi našla kde? Mně to přijde jako šíleně vysoké číslo.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ALI_EN: Mezi názorem na očkování a tím, jestli neočkováním někoho ohrožuješ nebo ne, není přímá korelace. O tom, jaký kdo má názor, se nebavím.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    GREATDRAKE: uvadi se, ze pro ockovanii je 90 % lidi. tedy i kdyby tech 10% neickovalo 'legalne', nikoho to neohrozi.
    nebo jako cemu se divite? tomu, ze 100% populace nema stejnej nazor? jednota v pohledu na ockovani neni ani mezi zdravotnikama. tak napodobne, samy zvasty
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ALI_EN: Podívej, píšeš tu: proockovaci nalada v cr je takova, ze i kdyz my, matky, co pochybujem, svy deti nenaockujem, nikoho neohrozime. to je realita

Ne, to není realita, to je tvé wishfull thinking a totální žvást.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam