KOTENCE: jak dlouho to bude fungovat: tak to se musíš zeptat v Klubu přátel měděné virgule a křišťálové koule, protože první naočkovaní byli před rokem. Ale podle stavu protilátek a vývoje tohoto stavu se dá se slušnou pravděpodobností předpokládat, že to bude fungovat dlouho. Doba ukáže.
Jestli vyplatí... no, já nevim, jak víš, že z příštího covidu ti bude jenom pár dní blbě? Víšco, ze spalniček je spoustě lidí taky jenom tak nějak blbě, "jenom" jeden z tisíce umře, "jenom" několik z tisíce ohluchne, "jenom" několik z tisíce utrpí nějaký těžký zánět mozkových blan nebo jinou líbeznost, ale pro ten zbtek je to otravná vyrážka. S tím covidem je to taky tak nějak, že pro většinu lidí je to otrava, ale ta menšina případů umře, skončí s podlomeným zdravím (protože zjizvení plic se fakt nerozchodí)... no.
Co víme o mRNA vakcínách: bezva věc.
Můžou nějak jinak a nevhodně zasáhnout do regulace buňky? Ne, nemůžou. Proč nemůžou? Jdi studovat biologii, vysvětlení zabere tak dva semestry různých buněčných biologií, fyziologií apod. předmětů.
Ale zjednodušeně řečeno, messenger RNA je jednorázová šablona, která se použitím znehodnotí. Neexistuje mechanismus, jak ji zkopírovat, učinit trvalou apod. Takže tudíž neexistuje mechanismus, jak by ovlivnila dění v buňce jiným, než tím jediným způsobem.
Kdy se nechat očkovat - no, ideálně třeba po roce, ale žiješ v ideálním světě, kde máš nulové riziko nákazy dříve než za rok?
Protilátky? A proč jako? Když jich budeš mít trochu víc, tak se nic nestane.
Dostaneš se do nebe? Zeptej se svého teologa.
Příroda vs. umělost je falešná dichotomie. Navíc, kde v přírodě rostou internety na stromě, abys mohla přírodně internetovat?
Integrita těla, no, ahem, tak pokud ten konkrétní neočkovanec považuje své tělo za až takový chrám, že se do něho nesmí píchnout, to jako žije ve vypolstrované cele, aby se nepořezal o papír?
Tohlecto jsou víceméně pokrytecké otázky. Lidi si hrozně rádi představujou, jakou mají neomezenou svobodnou vůli a racionalitu v rozhodování, což vede k tomu, že se svoje iracionální hnutí mysli snaží převést do racionálních argumentů. Ale upřímné a pravdivé by bylo říct ne Je to proti přírodě - to je jenom prázdný žvást - ale Mně se to tak nějak ekluje, bojím se jehel, jsem naprostej lunatik a nechci, aby se o můj čip sváděla rozvodová bitva mezi Billem a Melindou.