• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Spíš chceš žít v naší společnosti a například chodit na místa, kde se vyskytují skupiny osob.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOTENCE: příroda nic nezamýšlela, jsi náhodný organismus, jehož předkům se zrovna podařilo ustát vír evoluce.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Navíc to není "chceš využívat svoje tělo atd atd", ale "chceš ohrozit život lidí, kteří se očkovat nemohou".
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOTENCE: Celý ten argument "využít tělo a imunitu přesně tak, jak příroda chtěla" je úplně zcestný. Příroda chtěla, aby měly ženský odhadem 8 dětí a tak 2-3 z nich se dožily dospělosti. To jsme nechali za sebou už docela dávno.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GOR:
    Nechápu příměr, který se tu opakuje:
    Řidičák = chceš jezdit strojem a rychlosti, na kterou lidský tělo vůbec není stavěný.
    Neočkování = chceš využívat svoje tělo a imunitu přesně tak, jak příroda zamýšlela.

V čem je to podobný, prosím vás? Já to tam nevidím.
    GOR
    GOR --- ---
    KOTENCE: Jakej proboha nátlak? Nemáš řidičák, nebudeš řídit auto, je nátlak? Chlastals, nebudeš řídit auto, je nátlak? Nemáš odpovídající psychologický profil a znalosti reaktorové fyziky, nebudeš sedět ve velíně jaderné elektrárny, je nátlak?

Navíc, narozdíl od výše uvedeného, to očkování se platí z eráru. To ti společnost dává tak málo, že je pro tebe takovej problém si nechat dát dvě blbý pigára?
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    IOM_NUKSO: no tak to neni zas tak uplne pravda... mne samotnou to vyradilo na 3-4 dny uplne (horecka, postel) a par dni asi jeste zustanu doma... a o ruznych vetsich reakcich slycham casteji....na 2. davku se fakt netesim, ale porad vidim lepe ochotu to vydrzet, nez chytnout znovu covid :)

KOTENCE: nevnimala bych to jako natlak, vzdyt to povinne neni,... napr. ja to vnimam jako nabidku k ochrane
    mozna za tim mas schovanej nakej svuj vnitrni problem s jinym natlakem ...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    TAPINA: i kdyby ta teorie s tema Zidama este neexistovala, tak jsi ji prave vytvorila :o)
    ...jak je to jednou na netu, tak se toho nekdo chytne
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IOM_NUKSO: Třeba cestu někam, unavený den, čas na práci. Určitě je pro mě pohodlnější to neřešit. Vim, že to není žádná obří oběť. Ale nenechám se vydírat. To radši budu tu sjezdovku šlapat i letos.
    Můžu to udělat pro lidstvo, pro sebe, pro moji bábu, pro vědu. Nemůžu to udělat kvůli nátlaku. To bych zradila sebe. Nemůžu podpořit společnost v myšlence, že jsou lidi povinni dát svoje tělo ostatním. Je to jediná věc na světě, co má každý sám pro sebe. Tak to vidím a za to musím bojovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AKI4CE: Bacha, oni už se někteří nad tím taky zamysleli, z toho plynou ty nové konspirace o tom, že by se neočkovan měli vyhýbat očkovaným, my totiž v sobě budeme nosit zabijácké spike proteiny, které nám nic neudělají a je vyhladí. Tohle dává aspoň smysl, ale stejně jim to pravděpodobně poradil nějaký očkovaný troll.
    Já se nejvíc ze všeho divím, že ještě nekoluje teorie o tom, že zabijácká Pfizer vakcína je pomsta Židů za holocaust. Sebe naočkovali placebem (a nejen v Izreali, židovské komunity v jiných zemích se taky očkovaly speciálně dovezenou vakcínou z Izraele), zmanipulovali čísla tak, aby to vypadalo, že to funguje, a teď to prodávají hlavně kam? Do Evropy, Německu a jeho kamarádům :o)
    Vlastně... ona určitě koluje, že jo? Hledat to nebudu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KOTENCE: co davas ze sveho pohodli, kdyz se naockujes? Jeden den unavy? Jako fakt? Dost casto ani nejsou po ockovani zadne vedlejsi priznaky. Napr mne nic z toho nebylo, normalne jsem fungovala.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOTENCE: houbeles, ty řešíš, že se nemůžeš nechat očkovat až za rok, ale po 180 dnech, přičemž ani v těch 180 dnech nemáš pražádnou jistotu protilátek. ťuk ťuk na čelo
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    ORIKA: s druhou skupinou - extremni (konspiracni) antivax jsem ted mela tu cest :o)

kamoska mi tvrdila, ze cely covid je spiknuti Billa Gatese a snaha o redukci populace o 70%, protoze to rikal na videu...a my ockovani do dvou let umreme...a zustanou jenom lidi, kteri se nenechaji naockovat (rozumej nezavisli, svobodni, etc.)

tak jsem se ji rekla, at si predstavi, ze je Bill Gates (zlej overlord) a chce redukovat pomoci viru populaci...
    prvni logicka otazka je: koho si necham?
    1) naockovany? - tech jsou 2 skupiny:
    a) chytry lidi, kteri vedi, ze se jedna o spiknuti s cilem vyhladit populaci, spocitaj si prinosy a nechaj se naockovat...tzn. lidi, kteri vedi o co jde a souhlasi s tim (se mnou Billem Gatesem)
    b) "ovce", ktere udelaji, co se jim rekne
    2) nenaockovany nezavisly, kteri vedi, ze je to spiknuti, za ktere muzu "ja" (Bill Gates) a nenavidi me za to a nejsou pro me zadnym prinosem, pac se s nimi neda manipulovat?

...a stejne to nikam nevedlo, protoze tihle lide se neridi logikou, ale vyhradne emocema
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PALEONTOLOG: já nejsem antivax. Přečti si to ještě jednou. Očkování mi připadá super, píšu to opakovaně.

Vadi mi nátlak, kterým se snaží společnost nutit lidi nakládat se svým tělem proti vlastnímu přesvědčení. Vidím tam paralelu se znásilněním. Kdy někdo (chlap, společnost) mě nutí, abych dala svoje tělo pro jeho dobro. Já ráda dám, když to vyhodnotím jako přínosný pro obě strany. Ale velmi se braním tomu, že musím dát, jinak bude sekec mazec, odsouzení a vyloučení. Pro společnost, co se posmívá mým pocitům a shazuje moje potřeby, nemám vůli se nějak přemáhat (a třeba jet hodinu do nějakýho centra a pak být dva dny unavená z očkování, který imo teď nutně nepotřebuju).

Takže nemám problém s očkováním. Mám problém s tím bičem. Když chci s někým udělat win-win dohodu, bylo by podle mě dobrý dát tomu druhýmu k argumentům i pochopení. Případně nějaký profit jako uznání, že ti i na jeho pohodě záleží, když po něm chceš, aby ze svýho pohodlí kus dal.
    XAJA
    XAJA --- ---
    GREATDRAKE: a vies co? sama seba povazujem za sebestredneho a rozmazleneho fracka.

preto mi je jedno, ci covid sposobuje virus vypusteny cinanmi, gatesom, ufom alebo proste prirodou. podstatne pre mna je, ze je tu a ze dokaze ohrozit mna a mojich blizkych a obmedzit nas v normalnom zivote.

kedze som sebestredny rozmazleny fracek, tak sa uz vyse roka snazim tomu viru vyhnut. aby mi nenarobil v mojom tele, ktore mam rada, paseku. a snazim sa byt ako tak v obraze v tom, co ma dokaze ochranit.

a je mi jedno, ci ma niekto povazuje za ovcu, ked nosim respirator tam, kde sa neda vyhnut inym ludom.

na rozdiel od tych, co na covid neveria, resp. veria v svoju imunitu, su mi celkom fuk nejake "vyssie principy", absolutne ma nezaujima, ci ich vydava taka alebo onaka vlada. boj s covidom je v prvom rade moj osobny zaujem, az potom nastupuje ohlad na ostatnych.

takze som ockovana, lebo som sebec a mam sa rada.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ORIKA: to bude spis asi nejake specifikum tvoji soc. bubliny, nebo to jede na fb v patricnych skupinach (to nesleduju)?
    ja mam teda okolo sebe pouze bezne provax nebo umirnene vahajici (o ortodoxnich antivax, co nekoho krizuji apod., slysim jen z podobnych diskuzi jako je tato, osobne jsem na to nenarazila nikdy a ani tady nemam pocit, ze by nekomu nekdo bodal nuz do zad, protoze se nechce ockovat).
    skupina provax, co se vyskytuje okolo me, nejsou militantni silenci, jsou to lide, co znaji prinos ockovani, proste se ockovat nechaji a nemaji potrebu resit, ze nekdo to ma opacne (tuhle cast spolecnosti tak nejak vubec nevnimaji). mne znami vahajici jsou zase vysokoskolsky vzdelani lide, jejichz deti maji vsechna povinna ockovani, oni sami maji hodne relevantnich informaci (z diskuzi s nimi vyplyva, ze jsou si moc dobre vedomi casto dlouhodobych nasledku i po mirnem covidu, a take hlavne i u deti - deti nemusi nutne skoncit s PIMS hrobnikovi na lopate, i oni mohou mit dost vazne nasledky, ktere je na dlouho vyradi z bezneho zivota a nikdo nerekne, kdy to skonci, a samozrejme to pak zatizi i zbytek rodiny), ale proste zatim nejsou presvedceni, ze sami si to strelit nechaji. tam ma podle me vyznam nejaka intervence, kdyz se o tom bavime, jemne prezentovat svoje podlozene nazory, proc by bylo lepsi to ockovani mit, ale stejne - mne je jedno, zda se nakonec ockovat nechaji nebo ne, muzu si o tom neco myslet, ale to je tak vsecko.
    ja sama se necham ockovat primarne kvuli sobe. podle me to nikdo popirat nebude, ze to dela kvuli ochrane vlastniho zdravi. vedlejsi efekt je, ze tim zvysuju % proockovanosti a slepe verim, ze podobne bude uvazovat velka cast spolecnosti a nejak dame (ve skutecnosti ale nedame) do kopy to cislo, ktere je nutne, aby byly ochraneni ti nejzranitelnejsi. profitovat z toho budes i ty a dalsi, kteri svoje deti z nejakeho duvodu ockovat nenechaji.
    Kotence z toho, jak se tu prezentuje, rozhodne neni ve stredu. Kotence je dost chytra na to, aby si dokazala udelat relevantni nazor, a co zminila, tak i do viroveho auditka chodi, takze ty informace podle vseho asi ma. byla tu oznacena za sebestredneho sobce, coz nevim jak by se dalo vyvratit, kdyz ocividne nemysli ani na ochranu vlastnich deti (to z toho jednoznacne vyplyva), a nakazeni covidem vnima jako super a obri zkusenost (?), kterou je ochotna opakovat a je na to zvedava.
    problem je, ze Kotence svym jednanim ohrozuje ostatni, a to je fakt. krom toho, ze je ohrozuje, tak okazale dava najevo, ze ji sere a diskriminuje, ze zbytek spolecnosti se vuci tomu ohrazuje, protoze po probehnuvsim roku asi nikdo nestoji o to, aby okolo behali lide bez protilatek, kteri jednak muzou nakazit dalsi, a za druhe muzou prispet k dalsim mutacim, na ktere nakonec ani ta vakcina nemusi fungovat a budem v haji vsichni.
    neber to osobne. mne prijde, ze z kotence zbytecne delas mucednika a z ockovani nejakou valku mezi militantnima antivax a militantnima provax, ale v realu se imo nic podobnyho nedeje.
    me taky sere, kdyz vahajici je z principu oznacen za kretena, bez ohledu na okolnosti (to jsem si vsimla, ze se na nyxu fakt deje). ale Kotence neni vahajici, kdyz celou dobu popira dolozena a zcela zjevna fakta. proste troli, nebo... dopln si, invektivy v ramci sebetreninku pouzivat nebudu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ORIKA: tahleta postmoderní teze, že má každej pravdu, mě nepřestává fascinovat. Nemá, má názor. O faktech se hlasovat nedá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ORIKA: neumíš rozlišit mezi názorem a fakty. kotence je antivax. zjevně. pokusy vysvětlit zde jsou, zjevně. snaha prezentovat ověřitelné informace taky.
    tedy nejde o můj názor, jen rekapitulaci tvých tvrzení., názor a údaj je prostě diametrální rozdíl. dokud se neshodnem na tom, co je to pravdivý údaj, tak nemá smysl sahat k různým interpretacím faktů a nakládání s nimi teprve ne.
    proto se mají odborníci poslouchat a držet hubu, protože názor je jen díra do řiti.
    je to emocionální, protože prostě debilitu a la čr odsralo spousta lidí různými formami a odsírat ještě bude.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ORIKA: začínám mít silný pocit, že by neměla být. Pokud se rozhodování o naší budoucnosti přesune do války názorů, jsme v koncích. Které nebudou pěkné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam