• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    :: OSEL.CZ :: - Spike protein aktivuje endogenní retroviry
    https://www.osel.cz/12177-spike-protein-aktivuje-endogenni-retroviry.html
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jsou nejake nove vyzkumy co se tyce delky ucinku ockovani proti meningokokovy (Bexero) ? Budeme ockovat mimino 2m a rikali jsme si, ze bychom rovnou nechali i 6 letou dceru, ale zatim podle pediatricky neni stanoveno, kdy se dava booster. Nejvic rizikovy vek je v obdobi puberty, tak aby byla dostatecne chranena jeste v te dobe.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ASAFA: zajímá mě to. Jak jsi je z toho dostal?
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    Covid Vaccine Tricks - Are we being manipulated once more? - InProportion2
    https://inproportion2.talkigy.com/covid_vaccine_tricks_2022-01.html
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORGAN: tak se ke mě doneslo, že doporučuje mms, chloritan sodný. to jen píšu pro případ, že by měl někdo chuť to s ním diskutovat, ať t oradši nedělá
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    Tady covid skoncil dne 29.01.2022... respirator nepotrebujes... k zamysleni, kolik z nich ma asi ockovani

    Suburbass - The final of my liveset yesterday in Crossclub...
    https://fb.watch/aTkuLVGGxK/
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    ENDER: a nikoho už nezajímá kolik vážil?
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PALEONTOLOG: Ja bych mu verila! Treba jim tu postel zapalil.
    JON
    JON --- ---
    HOWKING: koukni na ty pribuznosti ruznych variant tady:
    Nextclade
    https://clades.nextstrain.org/
    Fig.1. Illustration of phylogenetic relationships of SARS-CoV-2 clades, as defined by Nextstrain
    (je to svg ve strance, nejde sem vlozit jako obrazek).

    Podrobneji zde: https://nextstrain.org/ncov/gisaid/global

    "Ale zase máš perfektní ochranu proti alfě! To za to stálo, ne? ;)" se nezaklada moc na realite. Spis ma velmi dobrou imunitu proti A20, ktera dost dobre funguje i proti Alpha i proti Delta - proti nekterym Omicronum lip proti jinym hur. Samozrejme pouha vzdalenost v tom grafu neni dokonalym meritkem jak budou ty ockovani proti ktere variante fungovat dobre, ale jako zakladni voditko to poslouzi.
    Dulezity je, ze nove mutace covidu se nevyvijej pod selekcnim tlakem z tech poslednich prevazujicich, ale z jejich spolecnych predku (nektere varianty Delty jsou ke spolecnemu predkovi blyz nez Alpha) - neni tedy apripori duvod upravovat vakcinu na posledni nejrozsirenejsi variantu, pokud dalsi dulezita s velkou pravdepodobnosti nevznikne z ni.

    To je docela dulezity rozdil oproti chripce: https://nextstrain.org/flu/seasonal/h3n2/ha/2y
    kde vic plati, ze nove prevladajici varianty vznikaji jako mutace predchozi prevladajici varianty (pluse jedna stalice).

    Samozrejme ty casove rady tam jsou velmi kratke, takze muze jit o lokalni odchylky atd, ale lepsi holt nemame.
    EKG
    EKG --- ---
    E2E4: Lidi nejsou ze sve podstaty racionalni, kriticke mysleni je skill, vyzaduje usili a trening. Plati to i v obycejnem zivote, natoz pak ve vede.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    HOWKING: kdepak, umí počítat leda já ano / já ne. vakcíny fungujou / nefungujou. protiepidemicka opatření jsou dobrá / špatná.

    ale hlavně na to jdou od konce - mají nějaký emoce (strach), na základě toho si udělají "názor" a ten si pak "racionálně" zdůvodni jako oprávněný. a strach vede k černobílému "myšlení"..

    ale ne nutně - když je člověk vzdělaný / umí pocitat / pracovat s daty / vědou, selektivně si vybere, co odpovídá předem danému závěru. ta potřeba zpětného odůvodnění vlastních emocí to prostě prebije..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HOWKING: jenže tihle makovci se potom stejně akorát scuknou s jim podobnýma a budou tvrdit, jak jsou ti očkovanci na ně zlí ;)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PALEONTOLOG: Myslím, že frustrace v tom není (ale co já vím, třeba podvědomě je a vědomě si to takto omlouvám) :)

    (Koho by nefrustrovaly ty stále dokola omílané nesmysly a marná snaha je vyvracet - koho by nefrustrovalo házení hrachu na stěnu)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: ono je za tím víc, než se zdá. alternativní léčba je byznys jako každej a dřív nebo později každej šaman přijde s něčím, co si máš od něj koupit :)

    hleďte vzácný článek z doby předcovidové
    Postrašit rodiče a pak inkasovat za nesmysly. Takový je byznys odpůrců očkování - Zdravotnický deník
    https://www.zdravotnickydenik.cz/2019/02/byznys-odpurcu-ockovani-postaveny-obavach-rodicu/

    HOWKING: proti gustu, já v tom smysl kromě ventilu frustrace nevidím.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PALEONTOLOG: No možná je tenhle přístup (díky přirozené lidské nafoukanosti a tím snaze nebýt zařazován mezi debily) spíš přinutí změnit názor, než snaha vysvětlovat opici jak funguje gramofon. Pokud bude ostuda myslet si to co si myslí, budou se stydět tyhle "nápady" veřejně prezentovat a to je půlka úspěchu. (tak to kdysi bývávalo - hlupák věděl že je hlupákem a důvěřoval autoritám - dnes má každý právo na názor bez nutnosti jej jakkoli podložit a díky algoritmům sociálních sítí jsou hlupáci před posměchem chráněni a to jim vlastně škodí - jsou v bublině těch, co s nimi debilitu sdílí a tím v nich vytváří iluzi, že to až taková debilita není, když si to tolik lidí myslí a znají jen málo lidi co si to nemyslí)

    Zaplať Bůh za tyto sociální sítě starého ražení jako je NYX (Hofy, Newz, Cybrspace, ...), kde algoritmy hlupáky neoddělují - tak aspoň tady já cítím povinnost napravit to, co Facebook pokazil. (proto si neberu servítky)
    IORETH
    IORETH --- ---
    Mě by zajímalo, ve kterém vesmíru můžou platit současně obě tyhle teze: "vakcína podrobně testovaná na miliardách lidí je experimentální a nebezpečná" a "náhodná léčba aplikovaná laikem a amatérsky pozorovaná na několika jednotlivcích je cajk a je v pohodě ji doporučovat veřejnosti"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: tím chci říci. Není se co divit, že málokdo pochopí jen trochu složitější statistiku neboi grafík a každý umělecký vykladač následků si vytvoří houf následovníků. Nemáme z čeho brát.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: mě ne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HOWKING: hele, já mám gympl střední náročnosti, byla jsem v přírodovědné třídě (čti matika fyzika) a měla seminář z matematiky.
    Určitě jsme měli pravděpodobnostní počet, to si pamatuju, ten mi velmi nešel. Statistiky minimum, jestli vážený průměr a medián, bylo to hodně. Hlavně že jsem z gymplu odcházela s naučenýma definicema a větama a důkazama a schopností provést derivaci a snažší integrál. Přitom to se na každé VŠ učí okamžitě, nepotřebuješ si to donést ze střední.

    Dobře vysvětlený základ statistiky, trochu zjednodušený a nejlépe s učebnicí formou komiksu, by šel nacpat do osmé třídy a pochopili by to lidi s IQ průměr a výš. Takže půl populace. Pokud by se to zopáklo ještě na každé střední (maturitu má dnes víc než půl populace) a každé vysoké, dobře krom uměleckých, máme do dvaceti let populaci schopnou porozumět těm divným koláčům a čárám v televizi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HOWKING:
    HOWKING: ne že bys neměl alespoň zčásti pravdu, ale myslíš, že tím vyvyšováním něčemu pomůžeš ?

    MAR_TINA: docela by mě zajímal ten zázračnej léčebnej postup. ivermektin a CDS ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam