• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALEONTOLOGbreatharian cult
    BOREC
    BOREC --- ---
    CONTINUITY: Ono je to celé podvod, ne zvláštní, a to i u toho pana Montforta.. je jasny ze kdyz treba mesic nezeres a budes v ruce drzet treba jablko, tak te to podvedome jakoby nabije. cely je to neuveritelna pitomost.
    nic proti půstům, ale nejíst víc jak par tydnu max je seriozni pokus o suicide
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Ono je to celé fakt zvláštní.
    Ten pan Brooks je jasnej podvodník a je teda dost neuvěřitelnej, s tou colou a McDonalds a seminářema za půl mega dolarů. Myslela jsem si, že je to recesista, ale on to snad fakt jede vážně...
    Jasmuheen by se od něl měla distancovat, a místo toho jsem zaregistrovala, že se k němu v nějakém interview hlásila.
    Jasmuheen sama v tom dokumentu australské televize působila teda krajně nedůvěryhodně, skoro jak parodie na povrchní esoterickou paní, těžko si umím představit, že to, o co se tam pokoušela, mimo kameru funguje, protože to funkčně prostě nevypadalo, vypadalo to jako hry esoterických paní, které jsou neškodné, dokud se o nic takovéhleho nepokouší....
    Pro změnu jsem tam fandila tomu veskrze fér normálnímu člověkovi, reportérovi co jí tím provázel.

    Přitom ale, podle všeho, řadu z vás tady a dalších opravdu inteligetních a vědomých lidí ty myšlenky oslovily, takže na nich něco být musí, musí tam být hodnotné informace, a očividně některým lidem přináší do života něco dobrého i jako praxe.

    Henri Monfort působí nejdůvěryhodněji. Ale pokud on je real, jak to, že se to naučil od Jasmuheen?

    Je to celé plné paradoxů a nesmírně zvláštní.

    Můj spolubydlící se pokoušel o pránickou výživu měsíc, a potvrdil některé ty jevy, o kterých mluví Monfort, jak se člověk nabíjí ze všeho, co vnímá. Ale po tom měsíci mu bylo fakt špatně a pokus ukončil. Vypadal vyčerpaně, hodně.

    Chystá se na to v létě znova, kdyžtak ho poprosím, ať sem napíše report :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    1MALALISTICKA: A on byl během toho v nějaké specifické komunitě lidí ? Že zmiňuješ že nezasáhli...koho myslíš?
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    LODBROG: Ano, dělám na ARO. On mi toho už moc neřekl, dojela sem si ho jen zaintubovat a vlastně připravit na smrt, ale celkem jsem si tenkrát pročetla jeho anamnézu, včetně citací z jeho rozhovoru s oš. lékaři jiných oddělení, když opakovaně podepisoval reverz, že tohle zvládne doma. No nezvládnul. O tom jak skrz odřeknutí klasické stravy dojde pocitům podobným nirváně a bude tady vesele tančit po zemi ještě kolik let, básnil asi celkem často, protože se o tom zmínili všichni jeho předchozí lékaři.
    A jistě že něco jedl, protože jinak by nežil 3 roky... Na vesmírnou energii neveřím-já totiž nikoho neviděla na vlastní oči nejíst a žít, zato nejíst a umřít, to znám z nemocnice celkem dobře.
    Co víc na tom mám rozvést?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    1MALALISTICKA: No bóže, tak se mu něco nepovedlo, aspoň si to zkusil :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    1MALALISTICKA: Mohla bys to trochu rozvést?
    Kdys ho potkala?
    A Ty pracuješ na ARO?
    Byl Ti na to nějak schopen odpovědět sám, když tam byl?

    A fakt 3 roky VŮBEC nejedl?
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Potkala jsem člověka, co tvrdil, že je bretharian, že tři roky nejedl, ani téměř nepil žádnou vodu. Aby byl blíž čistému přívalu energie, utekl do australského buše. Údajně byl šťastný, zdravý, spokojený a život si užíval daleko víc, než dřív. Jak je potom možné, že mi skončil v péči na ARO, s totální podvýživou, metabolickým rozvratem a nakonec zemřel? A proč to jeho "komunitě" přišlo vpořádku a nezasáhnuli?
    PONOZKINA
    PONOZKINA --- ---
    Breatharian couple, parents of a breatharian child - Akahi & Camila - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=5p5ewQ9Z-7g
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    TLUSTEI: Hlavné prikázanie kresťanstva znie: "Miluj blížneho svojho ako seba samého." To je z Nového zákona a je to logické, každý človek myslí v prvom rade na seba. Sv. Augustín hovorí, "miluj a rob, čo chceš", v zmysle, že človek, ktorý skutočne miluje nie je schopný konať zlo.

    Tie veci v zátvorkách sú citáty, neviem ako inak by si ich chcel chápať. To že sv. Augustím povedal niečo podobné ako Ježiš nie je nekonzistentnosť názorov, ono to hlavné prikázanie sa tak nejak kontinuálne tiahne viacerými kresťanskými filozofmi.

    Čím ďalej, tým viac začínam byť presvedčená o tom, že všetky tieto moderné filozofické záležitosti sa od tradičných náboženstiev vlastne veľmi nelíšia, každý chce lásku, harmóniu, skúsenosť presahujúcu fyzično. Len v jednom podstatnom bode: nespomínajú morálku, lebo to by tí ich prívrženci nezniesli a zdupkali zase niekde inde.
    SVA
    SVA --- ---
    CONTINUITY: tak uz slevnil :/
    CENSORFUCKER: no treba neco jo, ja ji asi cist nebudu protoze mi fakt vadi jeji projev a nechapu jak muze byt klidna ze nekteri umreli jen protoze neupeslechly jeji rady
    Jkae informace mas na mysli?

    Jinak vidim, ze diskuze se zacina tocit porad dokola, ale nevadi...osobne az bude trochu cas klub prejmenuji, myslim si totiz ze lze jist a zivit se pranou taky, s tim ze jsou zachovane podminky jako nehubnuti, dostatek prisun mineralu, energie, snizena potreba spanku...

    jist ale v omezene mire, tj. kdy telo by stradalo za normalnich podminek, ale s pranou ne...me prijde dobry krok jit do toho pres to pustovani...zatim jsem na zacatku tohohle experimentovani...ale zdali je tu nekdo kdo to nejak zkousi, podelte se...
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Mušíte rozlišovat podle původu, co jde z usa, tomu nepatří pusa, ale všemocný dolar :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Nejdrsnější je ten pan Brooks, ten jeho web s kurzy pránické výživy za statisíce dolarů a doporučením připravovat se na to jedením mcdonaldjídla a pitím koly, jsem považovala za hodně ujetou recesi, a když se ukázalo, že ono je to snad fakt vážně, a dokonce Jasmuheen v tom dokumentu nějak zmínila že ho zná a uznává nebo co....tak to je fakt moc, nechápu vůbec nic ;-DDD
    SVA
    SVA --- ---
    Pravda, kterou říkáš, nemá žádnou minulost, ani budoucnost. Je, a to je vše, co potřebuješ (Richard Bach, Iluze).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TILOPA: taky další co to zvládá jen když někoho s jiným názorem musí dehonestovat?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Ona neplácá, ona tím žije, viz můj příspěvek o papání :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ZUZKAOU: Dobre Zuzi, naucim. Diky za tip.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    TLUSTEI: Ale jsou to zase jenom tahanice a placanice, ktery ve finale nikam nepovedou... Ani nevim proc jsem se milou Zuzkaou nechal strhnout. Momentalni zakolisani. At si placa. Omlouvam se za OT.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TLUSTEI: ne - nauč se číst, než se začneš hádat!
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ZUZKAOU: Aha, dobre, takze "Miluj, etc." nerekl Jezis, ale pouze sv. Augustyn? To asi ne vid? ;) A puvodnimi texty myslis Novy zakon? Ten jsem cetl. Ale bohuzel jen v anglictine, takze je mozny, ze tam budou oproti puvodni aramejstine nejaky rozdily. Budu rad, kdyz me na ony puvodni texty navedes. Je pravdepodobny, ze onen text zdaleka nemam tak pod kontrolou. ;)
    Ono, ne ze by na tom nejak zvlast zalezelo, jen mi prijde ponekud arogantni az usmevne si myslet, ze nejaky biblicky vyrok chapes lip nez nekdo jinej...ovsem to jen v pripade pokud opravdu nemas pod palcem ony "puvodni texty."
    Dekuju
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TLUSTEI: Ne - to netvrdím. Přečti to ještě jednou. Nápověda. Upozroňuj, že kromě new age knihy to je jaksi myšlenka pocházející z křesťanství.

    A pokud si nečetl ten původní text a potřebuješ vysvětlit, v čem se liší jeho pojetí od duškova - je jedno co dělám a co říkám, protože fiktivní indiáni tvrdí, že máme každej svůj vesmír, tak vydrž, chvíli mi potrvá dohledat původní zdroje a sepsat to.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam