• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    Máte vlastní nebo služební auto? Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů? Chcete si občas postěžovat na tu zatracenou kraksnu, imbecily na silnicích, dopravní situaci v Česku? Tak jste tady správně! Pánové jsou samozřejmě vítáni – i jejich cenné zkušenosti – ale nechci tu slyšet nic o blbých blondýnách a plotně.
    rozbalit záhlaví
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GUDRUN: Dělám to pořád, pak udělám prosebnej ksicht a nějakej profi řidič pustí, koneckonců, oni to dělat jaky. Komunikace za volantem a oční kontakt je imho hrozně důležitý, zvlášť v přehuštěném pražském provozu. Pouštění, děkování... je to stejné, jako když jde člověk pěšky a někdo mu podrží dveře.
    TIMA
    TIMA --- ---
    GUDRUN: Přesně, Robin Hood :)) My těmhle lidem říkáme šerifové – těm, co zatvrzele jedou v levém pruhu na dálnici 130.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SMALLRICCIO: nejhorsi na tom je, ze si ten pan v oktavce, co ridice zablokoval, pripada urcite jako velkej robin hood, ochrance slabych.

Osobne bych taky to pichla do dlouhe fronty, na to, predjet frontu, kdyz stoji blbe a nezipuje se spravne, na to nemam osobni odvahu a po tomhle ji jeste kapku ubylo.
    DIVA
    DIVA --- ---
    RENFRI: snažím se přemýšlet jinak ale furt se mi vynořuje ten voyager .)) pak osobně nedám dopustit na vw transportéry, ale tam je dozadu schůdek, možná by to komplikoval. a taky, jsou na nyxu kompetentnější místa k inspiraci ;)

TAPINA: tj pravda .) zatím jsem na takový lapsus nenarazila, ale mohlo by se stát. to by mě tvrdošíjná fronta v jednom pruhu taky celkem zarazila .)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DIVA: Ja vim, Voyager znam, jezdila jsem s nim. "Nas" vozickar si najede na voziku vedle dveri spolujezdce a presedne, potrebuje mit natazene nohy, takze vlastne ano, dalsi nutny parametr, hodne mista na nohy :-)) a pak ja objedu s vozikem auto dozadu a po rampach s nim najedu do kufru, tak, ze stojim vedle rampy a ovladam vozik joystickem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DIVA: No jo, jenže když takhle na poště vznikne fronta až ven, tak se nic moc nestane, zatímco tahle šňůra aut mohla být poloviční a táhne se skoro až na silnici pro motorová vozidla, což taky bezpečnosti nepřidává.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SMALLRICCIO: no tak to samozrejme, taky to neni prvni auto, co kupuju, ale eee ctvrty? Paty? Ja spis jen, ze timhle budu muset zacit, to, jestli mi tam ten vozejk najede je nejlepsi ozkouset nazivo, samo, ze ne u kazdyho auta, ktery potkam, ale predvybranych jedincu ;-) No uz bych se na to mela poradne vrhnout.
    DIVA
    DIVA --- ---
    LUCYA: o tohle nejde, jen princip: kdo dřív přijde ten dřív odejde (resp je dřív obsloužen) bez vlivu konkrétní fronty do které se náhodně postavil. všichni ve společné frontě sou omezení předchozíma klientama vyrovnaně. to je i účel zipu, i když to zdánlivě probíhá opačně

SMALLRICCIO: v čem je ta jedna fronta dysfunkční? .)

RENFRI: taky bych ho nechtěla .) ale pokud vozíš vozíkáře, pak manipulace ve voyageru bude výrazně snazší než v těch fordkách. někde si je prohlídni, naživo to uvidíš taky

s s-maxem nemám zkušenosti abych ňák hodnotila .)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    DIVA: na poště? na poště je jedna fronta, která se rozštěpuje na konci do pokladen. Při zipování se dvě fronty mají spojit. Tu analogii nechápu, at se snažím, jka se snažím.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LUCYA: VW Caddy poradne neznam, ted na nej koukam, ze je i cenove hodne slusnej...

DIVA: Voyagera nechci ;-) Jeste je ve hre ten S-Max, toho chce muz, ja moc ne, teda..

SMALLRICCIO: Ja si rikam, ze proste vezmu vozik a zajedu do nejblizsiho bazaru s vetsi nabidkou aut a proste ho zkusim cpat do ruznych aut, ono na netu to obcas parametrove ma vychazet (napr ten passat), ale nazivo je tam takove zakriveni, ze to proste neprojede, takze asi tohle bude muset byt krok cislo jedna...
    DIVA
    DIVA --- ---
    RENFRI: jo. přijde mi to jako jedna společná fronta na poště třeba .) sou místa kde dlouho napřed víš o zúžení, jedeš v určitém pořadí s ostatníma, imho je celkem ok netlačit to srocování až ke kraji zúžení .) ale chápu i váš přístup, nevyhraňuju se ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, na tom videu to byla nějaká podivná davová psychóza. To místo znám, bylo to tam ucpané, když byla rozkopaná Kuřim, normálně to tam ucpané nebývá, takže lidi nejsou zvyklí, že by ten druhý pruh byl potřeba. A dokud to nenapadne prvního, nenapadne to nikoho :o)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DIVA: Coze? Nejak nechapu, takze to, ze lidi neumej pouzivat zip znamena, ze je predbihani pokud ty to umis? To je prave to zvracene ceske mysleni, ne? :-D Tady prece nejde vubec o zadne predbihani, tobe ten totalne volnej pripojovaci pruh prijde kosher? ;-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    RENFRI: sry čtu nepozorně. co tak voyager? sama sice nechápu proč, ale jezdí tím dost lidí kolem mě. fajn je že je průchozí vzadu
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DIVA: To nema Mondeo, samozrejme, to jsou takove ty vysouvaci prenosne rampy, co se polozi na kufr. Proto by mel byt rovny a ne skok dolu do vany uplne, kvuli tomu to zminuju. A kvuli vysce, aby tam ten vozik vjel, treba passat ma dlouhej kufr, ale nizkej a ten vozik tam nevjede...
    DIVA
    DIVA --- ---
    SMALLRICCIO: nj, vzato z hlediska předpisů třeba jo, ale čistě lidsky když každý čeká aniž chce a já všechny oprávněně předběhnu, pořád jsem za hulváta já ;) to se nedá svítit, já teda chápu že to čekajícího řidiče nasere .)

RENFRI: mám dojem že mondeo žádnou rampu nemá ani nemělo, asi se mi nepoštěstilo ji kdy vidět
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    RENFRI: s podobně starým mondeem se teď loučil tatík, šel do kii sportage. A co VW Caddy?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SMALLRICCIO:
    DIVA:

Tak k vyberu: Chci diesla, chci prostorne auto, hlavni a nejvic omezujici podminka je, ze se do nej musi vejit elektricky invalidni vozik, aby tam najel po rampach, coz zvladne stare Mondeo (mam rok 2003), ale nejsem si jeste jista, jestli nove, to musim jeste zkusit (chci auto od 2008 vys), bourane samozrejme vubec, to je bez debat. Ted mam vybavu ghia, takze se mi nechce uplne slevovat rapidne dolu, urcite chci tempomat na dalkove cesty, vypinatelny airbag u spolujezdce muze byt... Idealne dvoulitr na 103kW ci neco okolo. Netrvam na Fordovi, ale mam je proste rada. Maximalni budget cca 300k.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SMALLRICCIO: :)) no tak každý čeká až bude moct projet, nikdo tam nechce stát .) předbíhání ve frontě lidi neradi ;)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    SMALLRICCIO: to není možný!!
    DIVA
    DIVA --- ---
    SMALLRICCIO: pro mě je první otázka: je vzadu dost místa pro dva velké psy? :) pak nemám ráda citlivý plyn, chytám při delších cestách křeč do lýtka. jinak je mi to celkem fuk. podle všeobecné zkušenosti, podle stavu, podle pohodlí

ale přítel např. považuje za naprosto zásadní přítomnost a dosažitelnost držáků na nápoje .))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCYA: To mi přijde, že je pražská specialita, neumět zipovat. Tady v Brně to funguje tak nějak normálně, kamarádka z Prahy nad tím vždycky žasne :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam