• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DIVA: menila bych, kdyby tady byly tak kvalitni dalnice jako tam.. denni sviceni je zalezitost zvyku
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DIVA: tam to jde moc pekne, ale taky ne vsude, a tam kde je omezeni rychlosti to docela prisne hlidaji, tak bacha na to a nehresit .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ANABEL_LEE: btw taky jim to tam de bez denního svícení .) měnila bys?
    DIVA
    DIVA --- ---
    ANABEL_LEE: brrr. raději se bavme o tom jak to taky de na německých dálnicích .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DIVA: tak to nepochybne, komickych situaci muze nastat dost. napriklad v takovem holandsku, kde kazdy rychlosti a predpisy dodrzuje, protoze jsou ve hre stoeurove pokuty a radary, kamery a policajti na kazdem rohu, to casto vypada tak ze se ve trech pruzich sinou vsichni vicemene stejnou rychlosti a taky to jde.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ANABEL_LEE: může se jet esi dobře pamatuju i osmdesát. a nesmí se objíždět zprava. takže si umím představit docela komickou z hlediska předpisů správnou situaci .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: proč bych měla vesele problikávat? když to nedělám, viz moje příspěvky. měla bych s tím začít myslíš?

ANABEL_LEE: jakých dvěstě? :) jaký okruh? mě rychlá jízda nebaví, viz několik mých příspěvků

dále, vjet do pruhu kde jedou kamiony != kamion omezit, donutit ho jakkoli měnit styl jízdy. pokud mezi nimi místo není, samozřejěm tam nevjíždím .) mmch nevjíždím ani mezi osobáky když bych je tím nutila brzdit, to mi přijde jako vcelku základ .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ALRAUNE: treba kdyz vezu nalozenou dodavku tak ano, musim. ono se na dalnici nesmi jet 110?
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ANABEL_LEE: Tak se neřaď, cpát se mezi kamiony opravdu je nebezpečné, ale musíš předjíždět sto deset?
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Nojo, mě se taky zvedá spotřeba, když to zbrzdím na osmesát a pak zas rozjedu a platím to z vlastní kapsy :) Jasně, je to těžká práce, ale když je vidím, jak tam čučí na video, čtou si noviny, nohy na palubce, tak ani nemám chuť je nějak chápat. Jinde do levého taky nemůžou a přesto tam kamiony jezdí.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ALRAUNE: ano, ja s tebou souhlasim, to omezeni leveho by jim ucite prospelo, ale prave proto, ze to dneska dela kazdej, ze jezdi jak debilove, pretezovani, nevyspani, prave proto se nebudu radit do kolony kamionu i kdybych jela 110 a ten za mnou mel vzteky puknout
    GIO
    GIO --- ---
    ALRAUNE: jo ja souhlasim, ale pravda je i to, co pise anabel, ono to je pro ne nekdy bezpecnejsi proste predjizdet, nez brzdit.. nez to zas rozjedou, mocne jim to tak yzveda spotrebu, no, ja se je snazim chapat, ale na druhou stranu je povazuji za pitomceze zkusenosti, bohuzel, naschvalu delaji na silnici az dost, a suverenne vedou ve statistikach nehodovosti) tedy ja se od nich klidim, at uz z jakehokoliv duvodu..
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ANABEL_LEE: Jo, znám pár kamioňáků, a už z pudu sebezáchovy bych nezašlajfovala kamion, ale myslím, že českým silnicím by hodně prospělo, kdyby nesměli do levého. Na Slovensku nesmí a jinde taky ne. Když na D1 začne jeden kamion rozdílem rychlosti pět kilometrů předjíždět druhý, zaseká dálnici spolehlivě. Já chápu, že se v autě nuděj, ale že se z celé Evropy můžou vyřádit zrovna u nás, to je smutný.
    A čára není zeď, že, takže ze stoupacího pruhu kdykoli a nejlépe bez blinkru prostě kdykoli. Obecně je považuju za nejnebezpečnější účasníky provozu a jak vidím kamion, snažím se být co nejrychlej v prachu.
    GIO
    GIO --- ---
    ad predjizdeni kamionu na dalnici, at se za mnou klidne poserou audiny a bavoraky(tohle auto hanim tuze nerada,a le posledni tri extempore s myskarenim v praze byli debilove prave v techto vozech), ja se mezi kolonu kamionu taky nezaradim - ani za nic. a nejezdim rozhodne stovkou v tom levym, proste se nenecham rozmacat debilama, protoze nejaky frajirek za mnou , ktery jede nad povolenou rychlost, ma pocit, ze ho zdrzuju. uhnu ihned, ale NIKDY mezi dva kamiony. muj zivot je mi cennejsi, nez to co si o me prave v tu chvili mysli nejaky hysterik za mnou.

mimchodem nedavno mi v klesani k berounu na D5 znicehonic do leveho, ve kterem jsem uz skoro na jeho urovni byla ja, vybocil kamion, rozvlnil se jak tsunami, mi se malem zastavilo srdce,a le brzdit jsem tak y moc nemohla, nebot za mnou hned nekdo jel a stopro by to do me poslal, takze jsem zalapala po dechu, kamionak pobral zbytky rozumu a to predjizdeni nakladaku pred sebou si na posledni zlomek vteriny rozmyslel. v aute pulrocni dite, no, malem jsem se rozbrecela, kdyz jsem sjela z dalnice a vydychala to. KOKOT PROSTE, NA TO NEMAM SLUSNE VYRAZIVO.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Tak ja to s tema kamionama zkusim vysvetlit jinak - uz jste nekdo nekdy kamion ridil? Nebo si o tom s ridicem kamionu povidal? Nebo v tom kamionu na dalnici aspon sedel? Takova nalozena souprava ma k dvaceti tunam. Rozjizdi se pomalu, brzdi jeste pomaleji, ma asi 24 kvaltu. Kamiony jezdi tak, ze se snazi udrzet si nejakou plynulou rychlost, a nejaky bezpecnostni odstup od vozidla pred nimi. Kdyz se mezi ne kazdou chvili vmakcne nekdo ze 120, maji ohromnou radost, ze muzou brzdit a riskovat ty tuny nakladu v zadech. Nedej boze aby treba dotycny ridic nahodou trpel mikrospankem... Proto si myslim, ze je daleko bezpecnejsi kolonu kamionu predjet a zaradit se doprava nekde, kde nebudu omezovat ja je. To, ze je za mnou vyblikavac ktery nutne musi jet 160 me ani tak nerozhodi, ve srovnani s predstavou Scanie na zadech. Ja nikomu neberu rychlou jizdu, sama taky porad predpisove nejezdim, ale tohle spechani a jak rika Diva, vytaceni se ze nemuzu jet rychle, to fakt neuznavam. Jestli nutne musite jet 200, bezte si na okruh, nebo si zahrajte hru na pocitaci, po dalnici jedu proto ze se chci nekam dostat, ne abych zavodila.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: Ale já dodržuju pravidla, třeba přednost zprava a tak :) Jen většinou moc nedodržuju rychlost a občas jedu v odbočovacím pruhu rovně a parkuju na zákazech zastavení a tak :) Jsem naprosto průměrnej pražskej řidič a proti kamarádce Světlaně houby pirát.

Jinak, já vím, že Jižní spojka není dálnice, ale jakmile to má dva pruhy a nejsou tam radary, tak... :) I když na Jižní spojce jsou :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALRAUNE: ne, jižní spojka není dálnice :-D

Ty jsi takové osvěžení, krásně bouráš mýtus o těch ženách-opatrných řidičkách, co zásadně jezdí pomalu a dodržujou pravidla :-DDD
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: Jižní spojka ale už je v podstatě dálnice, myslela jsem magistrálu. I když je fakt, že já si obecně moc nelámu hlavu s tím, v jakém pruhu jedu rychle :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALRAUNE: podivej se do toho clanku, je zamerenej jen na jizdu po viceproude komunikaci ve meste a ten clovek rozlisuje, kde je uvedeno mimo obec a kde ne. A branit rychlejsimu vozidlu projet v levem pruhu nemuzes ani ve meste, at uz je to soubezna jizda, nebo predjizdeni. Ja nevim, koukni na to sama, pan je pravnik, to ale neznamena, ze ma patent na rozum... ale evidentne se nad tim zamyslel :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALRAUNE: na jižní spojce už jsem toho byla několikrát svědkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam