KAERO: Čtečky s uhlopříčkou 5" se již moc neobjevují z poslední doby jen PocketBook 360 Plus, Sony už pokračuje jen s 6" modelem. Čtečka s uhlopříčkou 7" byla snad jen od Sony, tablety mezi čtečky nepočítam, na čtení knih nejsou příliš vhodné (hmotnost a displej, vím o čem mluvím mám Nook Color a iPada 2). Uhlopříčka 9,7" také není nijak masově rozšířena. Všichni výrobci čteček dělají jako svůj nosný produkt 6" čtečku. Proto si myslim, že by stačila verze pro 6" čtečky. Verze ePUB a MOBI ať jsou vedle toho.
Formátování není jen zarovnávaní do bloku, ale i spousta dalších věcí (od jednopísmených předložek na konci řádku a nedělení slov přes nesvázání nádpisu kapitoly/podkapitoly s textem a na konci stránky zůstane jen nadpis až po problemy s tabulkami, obrázky apod). Problém s dynamickými formáty založenými na HTML je podle mě to, že nepočitají s tím, že text bude stránkován. Přeci jen webové stranky se "spojitě" skrolují, což je zasadní rozdíl oproti ebookům, kdy se text zformatuje na stránky a čtenář si listuje mezi stránkami.
PECA,
JYRKA: Souhlasím, problém je ve čtečkach, resp. v SW čteček, které neumějí věci, co jsou dávno vymyšleny. Velice by se mi líbilo, kdyby čtečka naformátovala knižku tak jako to uděla InDesign, nebo alespoň Word.
Ad tvorba ePUB, doporučuju knížky od
Elisabeth Castro.