• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JYRKAElektronické knihy - tvorba a příprava
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PEPAK: ve finereadru to jde.. alespon teda urcite ve FR11
    a jsem si skoro jistej i FR9 ... ale musel bys to bud pred nebo po exportu rucne orezat o ty okraje ... ale export do obrazku, i to co je jinak jen textove, jde naprosto v pohode ... tohle nema zadnou fintu.. proste das export do obrazku a je to i s tim textem

    Jina to jde dokonce i tak, ze udelas z FR novej export do pdf a bude to JEN obrazkove i s tim jinak textovym .. prevede ti to do obrazku... dela se to tak ze udelas bloky jak obrazku tak textu JEN v modu obrazek... kdyz je to pekne rovnej dokument jde to docela snadno tim ze si na jedne strance udelas vzorovej blok obrazku pres celou tu stranu nebo jejiho vyseku a sejvnes to jako sablonu oblasti a pak tohle nactes jako sablonu na VSECHNY str... a nactes to jako ze to OCR ..ale ve skutecnosti on to vse nacte jen jako obrazek .... a pak export do pdf obrazkove ..
    trosku me ale stve ze jsem neprisel na to jak FR prinutit aby bral jen vyznacene bloky oblasti... a ne uz to okolo... bylo by logicke aby posilal jen vyznacenej kus obrazku teda jen to co chces ten vyrez.... bohuzel me se to nevede... to je skoda...
    znamena to ze musis rucne orezavat obrazek o okraje.. :O((
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    JYRKA: Díky za nabídku. Nerad bych obtěžoval. Zkusím to napřed vyřešit svými silami, a když tak bych se ozval, OK?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAK: Pokud je to jednorázovka, tak mi to pošli a já Ti to převedu.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    JYRKA: Taky jsem mohl doplnit, že Acrobatem nedisponuju. Měl jsem na mysli spíš nějaké free řešení, nebo když už ne free, tak takové, které už mám zaplacené (třeba ten FineReader).
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAK: To umí přímo Acrobat od Adobe. Nebo nerozumím otázce.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Mám trochu netypický problém - mám PDF, které je primárně obrázkové, ale některé texty jsou tvořené klasicky textem (a jsou i jako text vidět v textové vrstvé toho PDF). Dalo by se nějak to PDF zkonvertovat na sérii obrázků (nejlépe PNG) tak, jak bych je viděl, kdybych si to PDF zobrazil na displeji s dostatečně velkým rozlišením? Co jsem zkoušel, tak programy pro konverzi/extrakci PDF mi vesměs vyprodukují zvlášť obrázky a zvlášť texty, které bych musel pracně pozicovat, a obrázek celku umím dostat jen cestou přes ALT+PrintScreen, který mi ale ztrácí kvalitu (ty obrázky jsou v dost velkém rozlišení kvůli detailům). Zdá se mi, že by to asi mohlo jít ve FineReaderu zOCRkovat, ale to mi zase připadá zbytečně pracné, v tomto případě bych si klidně vystačil jen s bitmapou...
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Zdarec, dost se tu mluví o typografii. Na KOsmasu jsem našel, že 11.12.2012 bude v prodeji kniha "Martin Pecina - Knihy a typografie" z nakladatelství Host.
    Knihy a typografie - Martin Pecina | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/177154/knihy-a-typografie/

    Třeba to pro někoho bude užitečná informace.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Pomozte prosím mé sklerotické hlavě.
    Jak má vypadat v Calibre řádkový příkaz k převedení *.ODT na *.EPUB ve stejném adresáři se stejným názvem souboru?
    Už jsem to dělal, ale po delší době to potřebuji znovu a nedohledám.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PEPAK: Já jsem také ve fázi, kdy vše upravuji a ukládám v HTML, nebo ODT(Podle původu textu). Potom Calibre a konverze do epub, případně mobi.
    Kromě příjemnější práce při úpravách, se vyhnu převodům z epub do mobi při opravách chyb, nebo dokonce x opravám, podle počtu formátů.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    STENNY: Sháníš tohle?
    Palmknihy - Knihy ve Vaší dlani
    http://palmknihy.cz/free/index.php?INFO=authors
    STENNY
    STENNY --- ---
    Ahoj,
    hledám rozumně levný a snadný způsob, jak vydat elektronickou knihu. Vzhledem k tomu, že v různých editorech atd. kovaný nejsem, sháním někoho, kdo by mi to vydal v podstatě na klíč (dodám .doc, na druhé straně vypadne kniha v nějakém e-shopu). Nějaké reference na http://www.tvorbaeknih.cz/ , případně doporučení na někoho jiného?
    Díky.
    DZAMLING
    DZAMLING --- ---
    RINVIT: Slušný epub vyrobí i Atlantis, ale někdy má problém s češtinou (dělá kolem znaků s diakritikou nesmyslné tagy a ty se celkem těžko odstraňují). Výsledek je ale potřeba ještě trochu upravit.
    RINVIT
    RINVIT --- ---
    JYRKA: Díky, zkusím se tím proklikat sám, protože mě to zajímá, a pokud by se zájem ukázal větší než schopnosti, obrátil bych se na tebe znovu.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    RINVIT: Sigil. A nebo ti pomuzeme my na Palmknihach, kdyz dodas word
    RINVIT
    RINVIT --- ---
    Díky za rady. Ano, chtěl bych dát do prodeje knihu v kompletní podobě, ideálně včetně obálky a ilustrací. Žádné DRM, ať si s tím pak každý naloží dle svého svědomí. S Calibre jsem si už trochu pohrával, nicméně když JYRKA píše, že jde o nutné zlo, v čem jiném bych to měl zkusit?
    DZAMLING
    DZAMLING --- ---
    Kvalitní ePub není jen kvalitní HTML, ale i kvalitní OPF atd.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    To je fuk, čím to zkonvertuje, tak jako tak bude všechno umět na vstupu HTML. Mě Calibre vyhovuje, protože ho mám vyladěné pro svou čtečku a jeho výstupy beru zásadně jen jako výstupní formát, do kterého nikdy nepolezu; chápu, že pokud některá z těchto podmínek není splněna, tak to nemusí být zrovna dvakrát vyhovující program.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Calibre je zlo a děá hnusné výstupy. Sigil je jeho kamarád :-)
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Jo, ale EPUB beru stejně jako MOBI jako sekundární - že si připraví HTML a z něj to pak už zkonvertuje do libovolného z těchto formátů, klidně do obou. Ten jeden příkaz pro Calibre mu můžeme poradit, když to bude potřeba :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAK: Jo, souhlas. Na druhou stranu pokud chce RINVIT kompletní knihu, kterou bude prodávat, tak dodá ePUB a má jistotu, že mu to někdo nebude prodávat jinak, než chce on. A také nebude platit za konverzi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam