KRAMERIUS:
MICKEY_MOUSE: Tohle má dvě roviny.
1) Neimplementované funkce - Ano něco je kvůli HW, ale ty rozdíly jsou i v softwarových čtečkách na PC. A to i v případech kdy jde o svobodné licence a "konkurenční", nebo dokonce produkt stejného autora funkce umí. Náklady na vývoj jsou pak minimální. Tam je to často otázkou priorit. Když chci prolétnout knihu během pár minut, zvolím na stejném stroji ten nejrychlejší soft optimalizovaný na rychlost. Jindy bude prioritou vizuál. Na své HW čtečce mám dva čtecí softwary. Ono přeformátování za běhu není snadné ani pro PC. Následující stránku můžeš začít číst během mžiknutí oka, ale když roluješ stránky posuvníkem, tak se časy prodlužují. Jsou funkce které podporuje pár čteček, ale základ používaný v běžné beletrii zvládá každá.
2) U čteček si uživatel nastaví jakou knihu bude číst. Je to jiný přístup než na papíru, kde je vše jak chtěl autor a čtenář si musí vzít lupu nebo jeřáb. Prostě když já jako čtenář chci, aby kniha vypadala takhle, tak já jako autor, který ji chtěl jinak, si mohu jen trhnout nohou. Vezmi to i tak, že si mohu nastavit i to, na co autor kašlal a výsledek může být typograficky lepší(nebo mě víc vyhovovat).
On to většinou zmatek není. Máš dáno standardem, jak se má zobrazit to, co napíšeš do kódu. Pokud to čtečka podporuje (a uživatel nezmění), zobrazí se to právě tak. Situace kdy nevíš jaký kód napsat tedy nenastane. Pro programátory čtecího softu jsou k dipozici i testovací knihy.
Dá se čekat, že čtečky začnou podporovat víc uživatelských profilů a možnost uživatelský profil vypnout.