• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAKKABÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK - aneb lední medvědi sem!
    Klub pro rodiče a přátele všech bílých ovčáků na Nyxu. Přijďte se pochlubit, sdílet informace a zkušenosti. Fotky vítány, můžem kdyžtak domluvit i nějaký sraz :-)
    rozbalit záhlaví
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    KUURA: oni jsou tak roztomily kdyz jsou stenatka :-))))
    KUURA
    KUURA --- ---
    Jinak ještě jednu štěněčí, tahle je moje oblíbená...o půl roku později ten stolek rozkousal

KUURA
    KUURA --- ---
    Tak já to ještě projednám s osobním řidičem a dám vědět:)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    KUURA: no stromovka je veliky park, tam se vam bude libit :-)
    KUURA
    KUURA --- ---
    :D my jsme v takhle uvnitř v Praze ještě nebyli, nevím, co by na to říkal, ale hodilo by se to. Tady na vesnici moc lidi na procházky se psem nechodí, mají je jako levný alarm...takže moc kamarádů nepotkáme
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    KUURA: :-))) tak uz jste na nastence. jinak 17.3. mame sraz s mistnima belousema ve Stromovce, nechcete se pridat?
    KUURA
    KUURA --- ---
    No většinou je bílej, i když občas je tak od bahna, že si říkám, jestli ho nemám obarvit, aby to nevypadalo tak blbě
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    KUURA: nevadi, hlavne ze je bilej :-)
    KUURA
    KUURA --- ---
    akorát nejsme papírový jestli to nevadí :/
    KUURA
    KUURA --- ---
    Takže jmenuje se Wolf, je to kluk, narodil se v Drozdově a teď bydlí v Bášti u Prahy. Narodil se 28.3.2010

:) je to fakt hrozný, jak rychle to letí
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    KUURA: vitej, tak jeste to ostatni info at vas muzu dat na nastenku...jak se jmenujete, odkud jste a kdy jste se narodili?:-)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Tak já přidám svého:) Pan Wolf jako štěně...tak rychle to uteklo...

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    kratka reportaz o BSO na FTV Prima v Receptari zde http://www.iprima.cz/episodes/14810 cca 48:30-51:23
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    a kdyz uz jsme u toho klikani tak tu je zajimave video jak odnaucit psa skakat

Dog Training: How to stop Jumping up!- clicker dog training - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=lC_OKgQFgzw
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    tady je zajimavy clanek ke klikani, tusim ze od Katky Lerlove http://www.bcccz.cz/klikr.htm
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: myslím že jsi to vystihla :) asi se z nepříliš dobré znalosti nebo náhledu do toho principu nemůžu zbavit toho pocitu, že to je nějaká zkratka.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ako marker by sa mohla použiť napríklad i píšťalka, tá človeku ruky uvoľní dostatočne

SIRRIL_NEMESIS: no práve o to ide. kliker nesupluje pochvalu, kliker je len označovač :o) ale to všetko v tej knihe od Pryor je...

"ulehčující věc pro cvičícího a to mi nějak nesedí do toho, že zvířata by měl mít ten kdo s nima umí zacházet" - s tým si dovolím polemizovať. jednak si myslím, že ak niečo uľahčí výcvik, tak prečo to nevyužiť - naučiť cvik zviera rýchlejšie, s minimom stresu a navyše spoľahlivo je predsa výhodné pre zviera i pre človeka. pamlsky a pochvala sa nepočíta? to je predsa tiež uľahčenie, veď stačí predsa používať averziva :o)
    a druhá vec - myslím, že kto nerozumie systému akým sa zvieratá učia, tak systém klikru tiež nepochopí, pretože ten z neho vychádza.
    ako súvisí kliker s tým či niekto vie alebo nevie zachádzať so svojím zvieraťom? podľa mňa nijak. maximálne tak si o človeku ktorý ho používa pomyslím, že sa ozaj snaží pochopiť zviera s ktorým pracuje a chce si s ním vybudovať lepší vzťah :o)

kliker je nadstavba, nie skratka. je to podobné ako keď sa prešlo od metód cukr a bič k pozitívnej motivácii a hre.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: tak, no :) u jezdectví totál vyloučený :D
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: mne osobne nejvic vadi na klikru ze je to krabicka kterou musim drzet v ruce a tim padem mam o volnou ruku min :-)))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: to chápu.. :) jen mi přijde vhodnější prostě rovnou pochválit :)

Jako já chápu co se mi snažíte vysvětlit, ale prostě mě nějak klikr vadí. :) Možná proto, že to podvědomně vidím jako ulehčující věc pro cvičícího a to mi nějak nesedí do toho, že zvířata by měl mít ten kdo s nima umí zacházet. Jeho význam nebo prospěšnost nijak nezmenšuju, je to jen nějaký osobní předsudek :))
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: no mne to jasave chvaleni prijde jako soucast klasicke kynologie (s konmi teda zkusenost nemam). kdyz to pejsek udela dobre tak jaaaaasaaaaam jako bych prave vyhrala miliooooon, no a kdyz udela spatne, tak trestam, takze ten kontrast (jo, kontrastni metoda se to jmenuje :-)) ) je proste maximalni. ja osobne moc jasavy clovek nejsem. ne ze bych nedavala najevo emoce, kokretne radost, ale takove ty vybuchy nadseni mi nejsou moc vlastni. navic, a ted teda trochu spekuluju, ale myslim ze stejne jako si pes zvykne na urcitou uroven trestani (napr na stahovaku), tak si i casem zvykne na urcitou uroven jasani jako odmeny, a co pak kdyz chci neco specialne odmenit?
    Celkove si myslim ze u klikru jde o to, ze je ten signal vzdycky stejny, unikatni. Pes vzdycky vi, ze to udelal dobre kdyz uslysi klik a ze bude odmena. Zaroven ho to nevyrusuje z koncentrace, coz by to jasani klidne mohlo. Klik je proste informace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam