BOUCHI: víš, co mě nejvíc vždycky sere? pokus
zabalit do hezkých slov a nějak přijatelně "hezky" pojmenovat to, co se jmenuje jinak. žádné
"zkonzumovat a neodmenit"
je nemravné krást. a to už od nejstarších lidských civilizací. je nemravné vzít, co ti nepatří, dokonce si půjčit, co ti nepatří, když majitel nesouhlasí. stav je tedy takový, že je a vždycky bylo nemravné krást a VŮBEC to nijak neomlouvá, že se z takových či makových důvodů jedna věc krade snáz než druhá.
a jak sleduju tuto debatu, celý dnešek, tak jak jsem byl na počátku přesvědčeným odpůrcem, tak zoufalá snaha
obejít nelichotivou skutečnost, že řada lidí krade a ještě křičí "mám na to právo", mě vede k tomu, že snad přejdu do tábora příznivců. právě kvůli zbabělé snaze nazvat zlodějnu "neodměněním" a drostí křičet (což ty nejsi, ale někteří další ano), že "na to přece máme právo". nakonec, když v compu nic závadného mít nebudu, žádná prohlídka nic nenajde.
ale zneužítvat ochranu soukromí ke sprosté zlodějně je největší neúcta a ti, kdo tohle prosazují, nejsou obhájci svobody, ale zneuživatelé svobody zneužívající tuto ušlechtilou a potřebnou věc pro svou zlodějnu. a o tom začínám být čím dál tím víc přesvědčen.