KLDR: "at si umelci vykašlou na organizace a najdou si zpusob jak dostat svoje věci mezi lidi sami "
dvě námitky:
a) proč? námitka důvodová. proč bych měl? mám tu možnost - ale mám taky možnost tuto agendu předat k agentuře, která se tím zabývá, a to je mé právo. kdyby - kdyby je tu důležité slovo - jsem bez mezičlánku vydělal víc, ještě pořád by to bylo mé právo (to nechat na agentuře) a taky (pozor!) má škoda, že si krátím peníze.
b) jak? námitka praktická. jak zde od včerejška mnohokrát zaznělo, obávám se, že ty a mnozí další nemáte dobrou představu, jak nemožné anebo obtížné a taky time-consuming to může být. pomineme-li námitku principielní (1), totiž skutečnost, že to je jen jedna z možností a já si můžu vybrat (stejně jako ty si můžeš vybrat: koupím si toho autora / nekoupím, syčáka, živí systém), tak když si projdeš debatu zpět a pozorně prostuduješ jen příspěvky objasňující obtíže a nutnosti procesu výroby hudby, knihy atd. hned ti začne být jasné, jak naivní a v podstatě nesmyslný požadavek to je.
představ si, že pekárně seberu auto, aby nám nezasmrádl vzduch, se slovy "tak si ty svý rohlíky dostaňte mezi lidi, když je chcete udat, než ztvrdnou" - to by ti dávalo smysl?