TEAPACK: on je problem ten remen a pak i rozliseni a od neho vibrace atd. protoze s rostouci rychlosti pri stejne frekvenci musi jit rozliseni dolu, no a pak to hopsa po strasne velkych vzdalenostech, remen se rozkmita a sice se to hybe ale lezou z toho hruzy a polezou uz vzdy.
to generovani signalu neni jak stelovat, to je dano FW ktere je pro 3d tiskarny psano v nemyslitelnem prostredi a jeste resi veci ktere by resit nemel. No zase je zadarmo, nelze od toho cekat zazraky, to ja treba chapu, jen ostatni to berou jako zazrak a co se tyce chyb v casovani se jednoduse ignoruje, proste neexistuje.Sroub je pomalej, krokac nekvalitni nebo kvalitni a tim to konci.
U konstrukce jeste pak 8mm tyce jsou dostatecne, cokoliv vetsiho je zbytecne predimenzovane no a ted lidi montujou lineary. Ze jsou krive a nejsou samonosne slyset nechteji, tyce jsou zastarale, sroub do lozisek nepatri, tiskarna neni cnc a nemusi byt tuha a tim diskuze konci.
Pak se divi ze tisknout rychleji nez 60mm/s nebudou a tisk se jim posere kdyz venku projede nakladak nebo u sousedu zacne dupat dite. To je prece vlastnost a omezeni 3d tisku jako takoveho a ne konstrukce tiskarny. (pritom rozdil mezi 8mm a 12mm je doslova par korun a rozdil v tuhosti obrovsky. Take to neni zase tak moc nekonecne davno co i tady jsem psal ze metricka zavitovka ani fofrpasky na stroj nepatri a ze trapez neni nejak extra drahy, no jen jsem slysel ze metrika staci a trapez je zbytecny. Holt nejsem trendsetter, jen troll.
Na druhou stranu vim jake to je prijit z budoucnosti, jen ta budoucnost je 100 let zpet. Sem zvedavej za jak dlouho nekdo vymysli pro 3d tiskarny univerzalni osazeni,loziskove domky a zacne to prodavat. Svet 3d tisku bude jasat jaky to pokrok, such vyvoj a Prusa for prezident. Remenove meziprevody uz pouziva myslim ze Voron.
Prijde mi strasne smutny ze se tak velka komunita plna casto i velmi sikovnych lidi neni schopna poucit hned jen o kousek vedle v dnesni dobe kdy ma doslova kaydz vsechny potrebne informace v kapse. Kazda kritika stavajiciho stav a vubec cehokoliv je lyncovana davem, az nelze nepouzit paralelu s palenim carodejnic nebo vtip s krestanama a peklem, protoze oni to tak chteji.
tak jsem si postezoval a hura zpatky do prace.