• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: Dík, zařadím na seznam pro ježíška, až zase nebudu vědět, co chci :-)) (Pro jistotu, je to tohle, že? https://www.amazon.com/PAD-12-PAD-12G/dp/B00IWD9XWS?th=1 ). Já si jinak s těma vyměňovacíma čelistma u sebe nejsem úplně jistej, jestli to byl dobrej nápad :-) Zprvu mi to tak přišlo, ale když už s tím něco dělám, tak mám pocit, že nedělám nic jiného, než že měním čelisti. Úplně tomu nepomáhá ani to, že na ty moje taiwance mám jenom na ty open barrel konektory dva typy čelistí, takže na dupont a fastony mám dvoje různé. Od šílenství mě zatím zachránilo jen to, že čelisti na dutinky se mi do toho nepovedlo sehnat, tak alespoň na ty mám separátní samotné kleště :-)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: To chce normální velikost kleští. I fakt echt značkový kleště s vymenovacima celistma jsou na menší věci opruz navzdory pozicioneru a podobně. A na ty nejmenší kontakty ani celisti do nich nedělají. Engineer PA 12 nebo 09 zvládá většinu tehle kontaktu a nestoji to moc ( případně Iwiss ma celkem slušné).

    Ty cinsky kontakty mam doma v takovych sadách a už jsem měl problém i se signálem. Jak je to prostě nevhodný materiál který nepruží tak se to rychle unaví a pak je z toho bolehlav kde je chyba ( protože jak se dotkne člověk konektoru tak se to hne a kontakt najednou je ). Sem tam je nekde pouziju než to dodělám ale jinak radsi beru ty kvalitnější ( Ninigi ? Ningi? cinska znacka ale tváří se že je dělají jak se má). To samé i s ostatními.
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: ty kleště by asi byly i celkem ok, nicméně mám ty s výměnnýma čelistmi a poměrně dost velké. Při krimpování ok na tlustější kabely je to fajn, ale krimpování těhlech pinů s tím připomíná rozebírání náramkových hodinek rázovým utahovákem :-) (byť samozřejmě mám i čelisti na správnou velikosti). A jo, piny mám asi nějaký čínský šmuky, pač jinak 99% aplikací na co jsem tyhle konektory používal byly nějaké signálové věci, kde neteče proud prakticky žádný.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SPM: já se jednou hooodně vyvstekal s dupondy na robotické soutěži a od té doby vím, že pokud má něco fungovat, musí to být pořádně předimenzované, mít to zámek proti uvolnění a pokud člověk nechce stínit všechno, tak musí odstínit aspoň výkonový prvky a jejich napájení.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: Ono neni od věci kupovat origo kontakty. Cinan ma ve zvyku vyrábět kopie z plechu který fakt nepruží jako ty origo. Sice stojí o kousek vic ale alespoň vím že je na ně spolehnutí.
    V jedne mam c-grid III od molexu vsude kde to jde a neni problém ani po letech. Slušnější kleště taky nejsou od věci
    SPM
    SPM --- ---
    TEAPACK: Ono ta Rumba má paralelně na ty headery zapojenou i svorkovnici. Sice fixní, nerozebírací, ale zase už tam je, tak to není potřeba letovat :-) Přemýšlím, proč jsem to já pablb vlastně tenkrát na ty duponty vůbec zapojoval a nedal to tam rovnou (zvláště v kontextu toho, že v mých lisovacích kleštích se ten dupont pin úplně ztratí a když ho člověk nalisuje o 0,01mm vedle, tak se zkroutí a nejde do toho těla konektoru ani zastrčit :-)) ).
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SPM: dupondů se určitě zbav. Pokud jsou jen trochu tepelně namáhané, tak se vyhřejou a kontakt pak drží jen napružením zbytku vodiče. Lepší bude, když tam dáš rozpojovací svorkovnici, nebo jiný poctivější PC konektor.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud jsi nepredelaval nastaveni rychlosti ve stejnojmenne zalozce tak te moje poznamka nemusi trapit. Teoreticky bys to mohl nastavit viz. obrazek ( maximalni objemova rychlost ) takze by to slicer nemel pres nastavenou hodnotu pustit.
    Nastavovat "maximalni rychlost tisku" u PS tusim nema smysl protoze to bere v potaz jen pokud nejsou nastavene ( v PS ta sama stranka jen nahore ).
    Ona rychlost tisku a prutok spolu sice souvisi ale taky se tim neda uplne ridit. Kdyz vymenis trysku za vetsi ( 0.6mm treba ) tak uz dosahnes na limit prutoku i pri nizsi rychlosti. Stejne jako kdyz bys pridal ze chces extrudovat vic materialu ( treba infill ).
    Takze chyba trochu na me strane - cisla co jsem napsal plati pro 0.4mm trysku. Ale na tech 11mm3/s se shodne vic lidi, z obecneho pohledu. Je to samozrejme zavisle na filamentu ( nejen druh ale i vyrobce ), pokud bych chtel znat presny limit musel by se zkouset na konkretnim materialu proste.
    Pokud jsi nehonil nejake vyssi rychlosti nez standartne Prusa/Ender/nevim_co_dalsiho pouzivaji tak jsi v klidu. Navic na ty je revo udelana jako prima nahrada V6 hotendu. Staci jen PID tuning a je hotovo.

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: nevis prosimte, jestli je treba upravit neco v prusasliceru na zaklade toho co tady pises, kdyz koukam do nastaveni, tak je tam napriklad maximalni rychlost tisku 200mm/s
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CASTER: no ja sem to vybojoval tak, ze sem nainstaloval firmware ktery ho jeste nemam a cekam az to prusovci vyresi.... ono se to da vypnout, kdyz mas skalibrovanou tiskarnu, ale kdyz resetujes kalibraci, tak smolik, pak tim proste neprojdes. a tu kalibraci by si pri vymenen hotendu udelat mel.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    CASTER: Jen bacha na rychlost, Revo konci nekde u 11mm3/s u PLA a 13 u ABS. Bezpečné hodnoty bez zbytečného zvyšování teploty na nesmyslné hodnoty.
    Trochu mě to štve že budu končit na 110mm/s (bezpečná hodnota) ale i tak má své výhody.
    CASTER
    CASTER --- ---
    ANDY_WARHOL: no hura. ja ted nejakou dobu netiskl, tak musim prubnout. Taky tu mam od vanoc Revo 6 (a "tesim" se na boj s thermal modelem :)
    ACID
    ACID --- ---
    Shodou okolností z jiného fóra, typické projevy bezolova

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CASTER: v poslednim rc candidate sem nasel, ze by mel jit i upgrade
    "PrusaLink can now be updated through an endpoint, including checking for a new available version."

    Releases · prusa3d/Prusa-Link · GitHub
    https://github.com/prusa3d/Prusa-Link/releases
    CASTER
    CASTER --- ---
    ANDY_WARHOL: jo používám v pohodě. Mezitím vyměnil za Zero W2. Je opruz to upgradovat, zatím furt vydávali jen celé nové image.
    ACID
    ACID --- ---
    Ono to olovo má ve slitinach svůj význam, proto se tam používá. A tam, kde o něco jde, se používá dál. U spotřebního zboží to výrobcům vyhovuje a spotřebním se i díky tomu stávají i věci, které tak úplně za spotřební nepovažujeme..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CASTER: a jak to dopadlo ? resim ted jestli na Zero W mam dat tohle nebo octoprint.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RAINBOF: Ty tavidla k bezolovu jsou taky fajn zdravé 😄.
    A nepokryje se olovo vrstvou oxidu který nic nepustí?
    Ale jo je to na delší debatu
    ACID
    ACID --- ---
    RAINBOF: tohle by bylo na delší debatu..
    Můj skill s hrotovou páječkou na součástku typu stepper driveru, který je komplet zespoda zapajeny a nemá nožičky, pouze plošky přímo na těle, tak abych ho tím nezničil, nestačí. Ten hot air mě stál 190 korun za trysku k plynovce..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ACID: no ja ti nechci brat predstavu o terorismu ale olovo v pajce je realnej problem. Poloz si otazku kde skonci velka cast elektroniky a s ni i pajene spje ?
    Na pajeni bezolova neni treba hotair ale kvalitni pajka a vhodny hrot.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam