• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: To chce normální velikost kleští. I fakt echt značkový kleště s vymenovacima celistma jsou na menší věci opruz navzdory pozicioneru a podobně. A na ty nejmenší kontakty ani celisti do nich nedělají. Engineer PA 12 nebo 09 zvládá většinu tehle kontaktu a nestoji to moc ( případně Iwiss ma celkem slušné).

    Ty cinsky kontakty mam doma v takovych sadách a už jsem měl problém i se signálem. Jak je to prostě nevhodný materiál který nepruží tak se to rychle unaví a pak je z toho bolehlav kde je chyba ( protože jak se dotkne člověk konektoru tak se to hne a kontakt najednou je ). Sem tam je nekde pouziju než to dodělám ale jinak radsi beru ty kvalitnější ( Ninigi ? Ningi? cinska znacka ale tváří se že je dělají jak se má). To samé i s ostatními.
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: ty kleště by asi byly i celkem ok, nicméně mám ty s výměnnýma čelistmi a poměrně dost velké. Při krimpování ok na tlustější kabely je to fajn, ale krimpování těhlech pinů s tím připomíná rozebírání náramkových hodinek rázovým utahovákem :-) (byť samozřejmě mám i čelisti na správnou velikosti). A jo, piny mám asi nějaký čínský šmuky, pač jinak 99% aplikací na co jsem tyhle konektory používal byly nějaké signálové věci, kde neteče proud prakticky žádný.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SPM: já se jednou hooodně vyvstekal s dupondy na robotické soutěži a od té doby vím, že pokud má něco fungovat, musí to být pořádně předimenzované, mít to zámek proti uvolnění a pokud člověk nechce stínit všechno, tak musí odstínit aspoň výkonový prvky a jejich napájení.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: Ono neni od věci kupovat origo kontakty. Cinan ma ve zvyku vyrábět kopie z plechu který fakt nepruží jako ty origo. Sice stojí o kousek vic ale alespoň vím že je na ně spolehnutí.
    V jedne mam c-grid III od molexu vsude kde to jde a neni problém ani po letech. Slušnější kleště taky nejsou od věci
    SPM
    SPM --- ---
    TEAPACK: Ono ta Rumba má paralelně na ty headery zapojenou i svorkovnici. Sice fixní, nerozebírací, ale zase už tam je, tak to není potřeba letovat :-) Přemýšlím, proč jsem to já pablb vlastně tenkrát na ty duponty vůbec zapojoval a nedal to tam rovnou (zvláště v kontextu toho, že v mých lisovacích kleštích se ten dupont pin úplně ztratí a když ho člověk nalisuje o 0,01mm vedle, tak se zkroutí a nejde do toho těla konektoru ani zastrčit :-)) ).
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SPM: dupondů se určitě zbav. Pokud jsou jen trochu tepelně namáhané, tak se vyhřejou a kontakt pak drží jen napružením zbytku vodiče. Lepší bude, když tam dáš rozpojovací svorkovnici, nebo jiný poctivější PC konektor.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud jsi nepredelaval nastaveni rychlosti ve stejnojmenne zalozce tak te moje poznamka nemusi trapit. Teoreticky bys to mohl nastavit viz. obrazek ( maximalni objemova rychlost ) takze by to slicer nemel pres nastavenou hodnotu pustit.
    Nastavovat "maximalni rychlost tisku" u PS tusim nema smysl protoze to bere v potaz jen pokud nejsou nastavene ( v PS ta sama stranka jen nahore ).
    Ona rychlost tisku a prutok spolu sice souvisi ale taky se tim neda uplne ridit. Kdyz vymenis trysku za vetsi ( 0.6mm treba ) tak uz dosahnes na limit prutoku i pri nizsi rychlosti. Stejne jako kdyz bys pridal ze chces extrudovat vic materialu ( treba infill ).
    Takze chyba trochu na me strane - cisla co jsem napsal plati pro 0.4mm trysku. Ale na tech 11mm3/s se shodne vic lidi, z obecneho pohledu. Je to samozrejme zavisle na filamentu ( nejen druh ale i vyrobce ), pokud bych chtel znat presny limit musel by se zkouset na konkretnim materialu proste.
    Pokud jsi nehonil nejake vyssi rychlosti nez standartne Prusa/Ender/nevim_co_dalsiho pouzivaji tak jsi v klidu. Navic na ty je revo udelana jako prima nahrada V6 hotendu. Staci jen PID tuning a je hotovo.

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: nevis prosimte, jestli je treba upravit neco v prusasliceru na zaklade toho co tady pises, kdyz koukam do nastaveni, tak je tam napriklad maximalni rychlost tisku 200mm/s
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CASTER: no ja sem to vybojoval tak, ze sem nainstaloval firmware ktery ho jeste nemam a cekam az to prusovci vyresi.... ono se to da vypnout, kdyz mas skalibrovanou tiskarnu, ale kdyz resetujes kalibraci, tak smolik, pak tim proste neprojdes. a tu kalibraci by si pri vymenen hotendu udelat mel.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    CASTER: Jen bacha na rychlost, Revo konci nekde u 11mm3/s u PLA a 13 u ABS. Bezpečné hodnoty bez zbytečného zvyšování teploty na nesmyslné hodnoty.
    Trochu mě to štve že budu končit na 110mm/s (bezpečná hodnota) ale i tak má své výhody.
    CASTER
    CASTER --- ---
    ANDY_WARHOL: no hura. ja ted nejakou dobu netiskl, tak musim prubnout. Taky tu mam od vanoc Revo 6 (a "tesim" se na boj s thermal modelem :)
    ACID
    ACID --- ---
    Shodou okolností z jiného fóra, typické projevy bezolova

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CASTER: v poslednim rc candidate sem nasel, ze by mel jit i upgrade
    "PrusaLink can now be updated through an endpoint, including checking for a new available version."

    Releases · prusa3d/Prusa-Link · GitHub
    https://github.com/prusa3d/Prusa-Link/releases
    CASTER
    CASTER --- ---
    ANDY_WARHOL: jo používám v pohodě. Mezitím vyměnil za Zero W2. Je opruz to upgradovat, zatím furt vydávali jen celé nové image.
    ACID
    ACID --- ---
    Ono to olovo má ve slitinach svůj význam, proto se tam používá. A tam, kde o něco jde, se používá dál. U spotřebního zboží to výrobcům vyhovuje a spotřebním se i díky tomu stávají i věci, které tak úplně za spotřební nepovažujeme..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CASTER: a jak to dopadlo ? resim ted jestli na Zero W mam dat tohle nebo octoprint.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RAINBOF: Ty tavidla k bezolovu jsou taky fajn zdravé 😄.
    A nepokryje se olovo vrstvou oxidu který nic nepustí?
    Ale jo je to na delší debatu
    ACID
    ACID --- ---
    RAINBOF: tohle by bylo na delší debatu..
    Můj skill s hrotovou páječkou na součástku typu stepper driveru, který je komplet zespoda zapajeny a nemá nožičky, pouze plošky přímo na těle, tak abych ho tím nezničil, nestačí. Ten hot air mě stál 190 korun za trysku k plynovce..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ACID: no ja ti nechci brat predstavu o terorismu ale olovo v pajce je realnej problem. Poloz si otazku kde skonci velka cast elektroniky a s ni i pajene spje ?
    Na pajeni bezolova neni treba hotair ale kvalitni pajka a vhodny hrot.
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: když jsem tu sháněl desku [ACID @ 3D tiskárny] tak jsem myslel že je po ní, přestala se hýbat osa Y. Nakonec jsem odhalil driver co se hřeje i když tiskárna stála a začal shánět čip. Nakonec to byl jen následek ekoterorismu, v bezolovnaté pájce pod chipem vznikla mikrotrhlina. S klasickou páječkou bez šance, takže sehnat hot air, tavidlo k tomu a už to zase jede.
    Mimochodem, těchto chyb a nefunkčností elektroniky bude přibývat, už jsem takhle spravoval i modul v autě..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam