• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Aha, no, já předpokládal, že upgradovat budu muset postupně, tedy nejprve na MK4s (i kvůli změnám na extruderu) a teprve potom na CoreOne+. Takže MK4s už mám za sebou a bedna s upgradem na CoreOne+ se válí vedle, jako sekundární stolek. Jsem se mentálně zasekl, že budu potřebovat mít celý volný víkend na to asi a nějak to nevychází... Si na to snad budu muset vzít dovolenou, doma řeknu, že jedu na služebku a půjčím si od šéfa zasedačku... Už mě to trochu sejří... B-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: ORBIT: Tu jsem dělal tenhle víkend, takže to mám čerstvě v paměti :)
    - nový LCD (abys mohl upradovat na Core+) tam není
    - lisovaná zadní strana pro LCD tam není

- jediné co ti přidají jsou nové packy na tiskárnu (na to, že bys měl LCD před enclosure - teď beru v kontextu upgrade na MK4S co píšeš - nepomysleli, takže stejně ve finále používám ty z enclosure upgradu)

U upgradu na Core tam v popisu možnost zvolení starého LCD mají, ale z volby při objednávce už to odstranili (což je ten můj screenshot)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Je to při upgradu z MK4 na S

NAVARA
    NAVARA --- ---
    Core+ mne tedy zas tak netrápí, případný upgrade bude na velkou tiskárnu - CoreL nebo XL
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Neposílají, stará LCD nevybereš :)

Uvidíme za rok+ širokého nasazení, pokud nepřejdu na XL.

Ono je toho víc, třeba od chybějícího výlisky pro úchyt LCD protože proč ho dělat pro early adopters, přes absenci komponent na eshopu pro úchyt fillamentu na enclosure (kterou těm, co si koupí pack posílají v ceně automaticky, ale kdokoli si to koupil po částech - a vědí z objednávek kdo - nasrat), chybějící podporu pro podporované tiskárny (montáž dryboxu na enclosure jsem si musel dělat sám), po upadající dokumentaci. A nějaké další drobnosti spíše k pousmání.

Ohledně dokumentace mi ostatně přijde, že museli vyházet dokumentační tým, protože ta kvalita šla výrazně dolu - a podle komentů u dokumentace to nepřijde jen mne - že jsou špatně i části na state of art setup, o průběžném upgrade co mám já nemluvě. A nikde v komentářích už nenarazíš na lidi od Průšy, co by odpovídali na dotazy a nejasnosti, doplňovali dokumentaci napříč dotazy ve všech jazycích (tj. nutné přepínat cz/en i jen pro fanbase support). V komentářích pod blogy jsem je neviděl snad nikdy, přestože tam jsou relevantní dotazy k danému ublognutí.

Atd.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Ale oni upgradujou i LCD, kdyz je to potreba.. Ale chápu, ty early bolesti jsou občas cítit. Ale INDX bude dobrej!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Nah, už to tu párkrát bylo - např. koupil jsem příliš brzo MK4, takže mám starý LCD a nemohu upgradovat na Core :)
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Ale, povídej, přeháněj? B-]
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Už neběží :)

Ale jinak jsem s beta testingem zdarma a za trest pro Průšu skončil, takže tohle nejdříve za rok od doby, co to bude běžně dostupné.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    Jinak koho by to zajímalo, předobjednávky na INDX už běží..
    Original Prusa 3D printers directly from Josef Prusa
    https://www.prusa3d.com/category/core-one-indx-conversion-kit/
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    menší spam, omylem jsem si objednal newaterwash resin Sunlu ABS Like Dark Grey, tak kdyby někdo chtěl tak za 300 osobní odběr Brandýs nebo + 50 alzabox
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SPECZ: I to bude chtit nejakou chlopen aby tam nevznikal komin sam o sobe.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud to je pak jen na "proplach" komory po tisku před otevřením tak asi dobrý. Ale dobrá poznámka, dík.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPECZ: s tim odtahem to ma jednu neprijemnou vec, ze ti chladne komora a topis tak panu bohu do oken. vetsinou se to resi tak, ze skrin je co nejzaizolovanejsi a cisti se vzduch uvnitr, ovsem uhlik sam nestaci, je potreba pridat hepa filtr
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ad zasekle civky

https://makerworld.com/en/models/2548786-hafc-v2-hackman-automatic-filament-cutter-v2#profileId-2806850
    The HAFC V2 (Hackman Automatic Filament Cutter) is a fully mechanical system compatible with any FDM 3D printer using 1.75 mm filament with a PTFE tube.

I designed it to solve a very common issue: filament getting stuck on the spool (tangles, friction, jammed spool…).

Instead of forcing the extruder:
    • filament tension increases
    • the mechanism triggers
    • the filament is cleanly cut
    • the printer pauses thanks to its filament runout sensor

👉 You just reload filament and resume the print

No electronics, no sensors involved —
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Jo, třeba ta bambule má krom integrovanýho uhlíkovýcho filtru rovnou přípravu na připojení odtahu ven z místnosti. Nevím jak to je u průši a dalších - teď jsem zrovna koukal jak to spáchat u svýho stroje.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...figurky pro hru clovece XXL ;oD nakresleno ve FreeCADu ...vytisteno na Anycubic tiskarne ;oD material PETG

BATY
    BATY --- ---
    B3TL: Tak to je jasný, že jsem zaplatil vyšší cenu, než jen jeden pytlíček ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Případně to můžeš zkusit na strečovou fólii, taky s raftem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LYCO: iirc PP se nejlíp tiskne s raftem na PP podložku (kuchyňské prkénko).
    LYCO
    LYCO --- ---
    nazdar, máte někdo zkušenosti s tiskem polypropylenu nebo pružných materiálů na bázi PP (jako třeba https://www.filament-pm.cz/tpu-96-cerna-1-75-mm-0-5-kg/p385 )? Když jsem to naposledy zkoušel, tak jediné co trochu fungovalo bylo polepit podložku izolepou a pak výtisk odtrhnout s ní, ale ta práce s čištěním za to nestála. Fungují věci jako https://www.3djake.cz/magigoo/lepici-tycinka-pro-pp ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam