TR1: No vidíš, včera jsem si našel postup a dneska ráno to zahodil a hledám znovu. Ale už v principu tuším.
Originál img má v sobě skript, které expanduje patišnu vytvořenou z img na celou kartu, odmaže svoje vlastní spiuštění a potom restartne malinu. Něco o tom je třeba zde:
https://medium.com/@decrocksam/building-your-custom-raspbian-image-8b54a24f814e
Jinde jsem četl, že je možné si prostě udělat img z hotové nainstalované SD/Flash, zásadní problém je, že to bude veliký jako je velikost té karty/flashky. Týpek z výše uvedeného návodu to řeší zálohou s máznutím expandovacího sktiptu a jeho vrácením po svých změnách na Pi. Jinde jsem četl něco o nějakém nástroji na "shrink", tedy změnšení velikosti partišny na velikost obsahu... Takže to vidím nadějně :)
TEAPACK: Jo, that's an issue :( Dřívějc jsem používal instalovatelný extFS do Win XP, možná i Win 7, ale po Win 10 jsem oostrouhal. Ale pokud vím, tak Win 10 (novější refreshe) mají "windows subsystem for linux", což umožňuje běh linuxovým programu přímo v prostředí woken. Takže doufám, že se na extFS dostanu nějak tudy. :)
Každopádně teď udělám potřebné nové konfigurace na malině ručně, hodím prototyp na testy a můžu si s tím hrát dál. B]