• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LARS_GUNNER: za sebe doporucim pouzit sluchatkovy kabel - mel jsem takhle k RasPi pres I2C prilepeny Arduino na cca 2 metry a obcas to kravilo, ale jak jsem to hodil na sluchatkovy kabel a SDA/SCL dostalo stineni, tak bez problemu
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DURDIN: nemám. psx emulátor tam jel plynule a nic náročnějšího od toho nepotřebuju = nenašel sem důvod to přetaktovat
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Raspberry Pi 4 nyní ve výchozím stavu na 1,8 GHz - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/raspberry-pi-4-nyni-ve-vychozim-stavu-na-1-8-ghz/

Máte někdo rpi4 přetaktované? Má to vůbec smysl? A když už,
    o kolik je bezpečné zvýšit overvoltage zmíněné v článku?
    PES
    PES --- ---
    LARS_GUNNER: No do 1/2m v pohodě, laborovat se musí s tím udržet kapacitanci vedení nízko (do 200pF pro fastmode resp. do 400pF standard) a když roste, tak se tomu dá pomoci trochu snížením hodnoty pullup rezistorů.
    U takového J-YSTY máš kapacitu cca 10nF/km a kapacitní vazbu do 300pF/100m, takže přepočteno kapacita 10pF/m a 3pF/m, takže se do 1,5m nemáš moc čeho obávat (na metru mi chodí spolehlivě i na breadbordech standardních 100kHz na samostatných drátech typu "vrabčí hnízdo" ;-))
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    PES: Ja bych to potreboval na max. 1.5 metru. Pokud by to neslo jinak, tak i na 0.5.
    PES
    PES --- ---
    LARS_GUNNER: Celkem v pohodě, na relativně krátké vzdálenosti (např. k čipu s časem a EEPROM)...
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Pouzivate nekdo na Raspberry I2C sbernici?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKULAS: tenhle usecase je "server" kde si brmlabaci budou moct volne viset se svejma picovinama.tj karta+flash a mozna casem nejakej disk na backup
    koupili jsme raspi 8gb verzi tak uvidime co z toho bude
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    RAINBOF: taky jsem nad tim premyslel, ale USB hub stejne chces, abys zbytecne nehrabal na raspinu kdyz k ni neco pripojujes ... nebo mit OS disk pripojeny pres hub neni dobry napad?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TR1: no jenze ti zbydou volna usb :)

na kazdem reseni najdes neco.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANDY_WARHOL: mám jen C2 a C4
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: nikdo nema ten odroid hc4 ?
    TR1
    TR1 --- ---
    RAINBOF:
    Me to prijde hodne predrazeny, navic to pouziva mSD slot a ten ma vyrazne mensi propustnost nez usb3 na RPi4 (testy ukazuji propustnost kolem 42MB/s, hdd pres USB3 je 2x rychleji).

Externí box Connect IT ToolFree Clear, | CZC.cz
    Externí box Connect IT ToolFree Clear, | CZC.cz
    https://www.czc.cz/271925,213702/kody
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    REDSNAKE: v cene, a ma to jednodussi kontroler.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: v čem je to lepší než nějakej ssd m2 disk?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    asi bude v brmlabu spolecne s rpi4 o vikendu takze pokud chcete si s tim prijit pohrat dam vam tu moznost :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RAINBOF: pekny. reportuj, dik.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    obednal jsem emmc flash tak jsem na ni zvedavej

UUGear Raspikey: 32GB eMMC paměť pro Raspberry Pi
    https://rpishop.cz/emmc-micro-sd/3426-uugear-raspikey-32gb-emmc-pamet-pro-raspberry-pi.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Logger, to budou kvanta zápisů a málo čtení, co chce eMMC nebo SSD
    PES
    PES --- ---
    LARS_GUNNER: Co to nové Zero, nesplnilo by?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam