• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: A zvládá ta powerbanka souběžné dobíjení při zátěži? Ale ony ty panely nejsou úplně samospasitelně (kromě toho, že i hodně záleží na kvalitě = výrobci)...
    ...můžeš popsat alespoň nějak jednoduše schéma jak to máš zapojené (tj. kolik panelů, jak připojené k powerbance atd.)?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RPi ma ted LTC USB Modem

Raspberry Pi USB Modem
    https://bbst.neocities.org/doc/howto_rpi_modem.html
    ...
    ale s tim solarem jsem dopadl, jak sedlaci u Chlumce...
    normalne se mi pres nej nedobiji powerbanka. ... Vcera mela 4 puntiky (100% nabiti),
    dneska rano 3 putniky ... a vecer uz jsem skoncil se dvema .. tak nevim, co delam
    spatne... respektive vim... snad.. je zatazeno... a mam v interieru.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pinecil je skvělá věc, k tomu jsem pak dokupoval na aliexpressu náhradní hroty a 45W PD nabíječku, velká spokojenost.
    BOAR
    BOAR --- ---
    Vypada dobre, a to usbC, PD, a 25usd = no az budu brat ty rock64, tak si vezmu i pinecil :-) (ted chtej 20usd za dopravu, takze na to kaslu. Leda by chtel jeste nekdo neco :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RAINBOF: potvrzuju, ze uz mam TS100 v jednom miste taky naprasklou a to i pres relativne slusny zachazeni
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    25$ / hard to beat
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TS100 ma dost spatne udelanej ten konektor, protoze se proste osoupe a pak "hasne" protoze nedoleha PID. Stejne tak ten powercord se proste muze vylomit a dalsi vec je ten kryt se pri vetsipm pouzivani stipe. (vse moje osobni zkusenost).
    To vse resi prave TS-80
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    muzem porovnat, mam TS100 i TS80p :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: nemám srovnání s TS100, předtím jsem měl nějakou sranda pájecí stanici z hobbykingu asi za pětikilo s otočným knoflíkem, jakože regulace teploty a kopytem místo hrotu. Tak pinecil je dost posun, ať už co se týče rychlosti nahřívání a celkový takový obratnosti a příjemnosti a v neposlední řadě i značně skladnější. Super je uspávání kdy ji nepoužíváš, ale to má TS100 asi taky.

Ale jako vs TS100 si netroufám hodnotit a jsem přesvědčen že ani nevyužiju veškerých výhod týhle páječky.
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: ja mam svoji ts100, a ta je uzasna, na to moje pajeni. asi tak 100 lepsi, nez ta solomonka, co jsem mel predtim. TEda tam slo asi o ty hroty, ktery se proste neohrejvaly, a nedrzely cin.
    je pinecil v necem extra lepsi ?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: tak to gl. rozhodně maj hezký věci a třeba pinecil miluju, ale s tou dostupností je to bída.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    myslim ze pine64/rock64 lehce distribuuje teapack :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: no jako pinetab by se mi libil :-)
    a jedno rock64 mam doma, a ted (v news) psali, ze by mel byt zase k naskladnen. tak snad. vezmu jich asi vic. treba 4 :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: pine64 je notoricky známý nedostupností prakticky čehokoliv co vyprodukujou i mimo tak zoufalý doby jako je ta dnešní. Aby ses dočkal, no..
    BOAR
    BOAR --- ---
    ad dostupnost pi + jejich klonu: cekam, az mi naskladnej tohle:
    ROCK64-4GB Single Board Computer[Restocking around late April] - PINE STORE
    https://pine64.com/product/rock64-4gb-single-board-computer/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NYRLEM: Uplne chapu. Ja jsem nadsene objednal z AliExpressu RPi0w2. Za nekrestanskych 1500,-. Rikal jsem si kdyz uz, tak uz. Probihalo to tak, ze mi v objednavce naskakoval postupne stav vyskladneno, v preprave DHL, na celnici, ... a najednou se tam objevilo doruceno. Tak jsem se trosku zarazil a volal na DHL CZ, co to jako ma byt. No a oni mi rekli, ze je to bezny. Ze zadaj "omylem" jiny cislo a ze se to stava. Tak jsem zadal reklamaci a chci zpatky penize.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    Tak jsem si chtel jit koupit za 2 litry rpi400, ze si udelam na terase low cost compa s problemy s prehravanim velkych videi a oni samostatne nejsou a nevi se kdy budou .. rpishop prodava jen sady za 3k, ktere si imho vubec nevyplaci. Za ty prachy mi prijde lepsi si poridit nejaky repas, ktery s videem nebude mit problem. Docela me to mrzi, mam doma jedno 400 a jedno rpi4 8gb jako server a na hrani s cidly. Jsem docela rad, ze jsem stihl zero w2 na ovladani zalevani skleniku, protoze nez dnes kupovat stare zero w (puvodni cena 350) s nabijeckou za 1400, to bych si radeji urizl pindika. Prijde mi, ze distributor opustil filozofii platformy ruku v ruce s problemy s dodavkou a ceny zvedl naprosto nesmyslne.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TEAPACK: Jsem zvědavý, jak dlouho to vydrží. Nechám to běžet. Dneska je powerbanka na 100%. Solární panel zapojený, rpi běží standardní provoz (25-30% cpu). ;-]

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TEAPACK: Ten powertopp to odhaduje bez nutnosti hw... ale nevim, jak moc to odpovida skutenosti ... (sudo apt-get install powertop)
    Ale jinak ta spotreba tam lita od zdi ke zdi (nekdy to ukazuje 0.8 W, nekdy (jako ted) 1.96, predtim 1.55W...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam