• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MICKEY_MOUSE: nema symbian? sports tracker funguje i na starejch symbianech, to by mohlo byt tim..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    btw kámoš používá SportTracker na Nokii a tvrdí, že jemu se po vybití baterek zaznamenaná trasa automaticky obnoví, čili nepřijde o to, co stihl telefon nasnímat. Tak jestli to funguje v každým OS jinak, těžko říct. Mně když na Androidu dojde baterka, tak je všechno v čudu. Máte někdo s Androidem a ST jinou zkušenost?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MICKEY_MOUSE: no vzhledem k tomu, ze mam Sarku 5 km od baraku po asfaltu, tak mi na tom nic spatnyho neprijde. Staci ti to takhle? :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZATAMOKO: no pokud jezdis na horakovi tam, kde se da jet i na silnicce, tak je neco spatne. :) staci ti to takhle nebo potrebujes vyhecovat jeste vic?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SALO: no prave, abych si mohl rict, ze jsem jel na mtb a ti pekelnici predemnou na silnickach ;]
    Proste me to jen zajima. Od toho ty sluzby jsou ne? Srovnavat se a hecovat se :]
    SALO
    SALO --- ---
    ZATAMOKO: a na co ti ta informacia vlastne je? bud si isiel rychlejsie alebo nie, vsetko ostatne je uz iba o hladani vyhovoriek. :)
    WERT
    WERT --- ---
    GOSHEWAN: uz se delaji bluetooth senzory, takze pridavny moduly nejsou potreba... al lze tak mit pripojenou treba externi baterku v baglu.

VYdrz je pak nejakejch 10+ hodin, mozna vic...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SALO: hm, skoda, ze tam aspon nemaj road/mtb, aby clovek aspon vedel proti cemu jel. Takhle se usuzovat jen podle rychlosti a fotky v profilu :]
    SALO
    SALO --- ---
    ZATAMOKO: musis kliknut na datum, to ti zobrazi celu jazdu. ale uvidis to tam iba ak to ma dany clovek vyplnene.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Je na strave u segmentu nekde videt, na jakem kole to kdo jel?
    Mozna to je jen v placeny verzi(?), nebo jsem slepej :]
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    KUBATKOREBEL: diky za navod .. pomohl
    KUBATKOREBEL
    KUBATKOREBEL --- ---
    PSYSBEE: Jde to, neznam tedy konkretne zamereny nastroj, ale GPX soubor si muzes otevrit v notepadu (nebo notepad++ je na to asi lepsi) a souradnice prvniho bodu zeditovat na pozadovany.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja na ty kalorie nekoukam, ale dokazu si predstavit, ze pokud clovek pouziva jen jeden nastroj, tak to muze srovnat alespon relativne, coz uz muze k necemu motivovat.

Jinak dnes si pujdu vyzvednout http://www.alza.cz/raikko-usb-accupack-5200-d213696.htm a snad uz problem s baterkou nebude [: A nez mi zacnete rikat o nezpochybnitelne vyhode GPS trackeru a jejich vydrzi tak dodam, ze nekolik kamosu si to taky trackuje s mobilem a taky maji problemy s baterkou a tahle krabicka vystaci pro vetsinu z nas (:
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    ZATAMOKO: Pro iPhone se delaji nejake pridavne moduly, ale zatim jsem to prilis nezkoumal.

MICKEY_MOUSE, MICKEY_MOUSE: Tohle se mi parkrat stalo a na iPhone mam vzdycky ulozenou celou trasu + fotky az do chvile, nez dosla baterka. Pokud to tam nemas (a pouzivas iPhone), tak musis updatovat aplikaci, protoze to prislo az s nejakym updatem. Od toho updatu se mi nestalo ze bych o zaznam prisel.

RESCAPE: GPX to sice primo neuklada, ale trasu ma interne v telefonu, na web ji nahraje az po skonceni.
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    SALO: ja ty kalorie z endomonda prakticky doted pouzival k hubnuti spolecne s kaloricketabulky.cz , kam jsem si psal co denne nazeru a zhubl jsem 30kg za 5 mesicu(to zni trochu jak reklama :). neni to moc presne, ale orientacne ti to ukaze jak na tom jses. jde hlavne o ty informace typu dnes jsi zral hodne tuku, malo sportoval, budes nadale burt..

a stejne je hlavni to , ze se vsichni hejbem, tu radost z pohybu zazijes s jakymkoliv testerem :). endomondo pouzivam proste proto, ze mi prislo jako prvni pod ruce..
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    MICKEY_MOUSE: mne endomondo taky měří blbejc, ale zase lip než treba runkeeper. Zatím nemam dlouhodobejsi srovnání ze stravy...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MICKEY_MOUSE: ty aplikace v telefonu proste nekdy udelaji nelogickej fail takze nepremyslet na tim tolik. proste to v tom poslednim bode mohlo ztratit signal a pak kdyz si to stopl udelal to konec na poslednim pointu. asi tak nejak to bude bych rekl...

PS: mi se k tem vyhodam gps trackeru pomalu dostaneme :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Tak já nevim. Začínám bejt zase zmatenej. :) Dnes jsem radostně opustil SportsTracker a přešel na Endomondo, který se mi zdá o míle napřed ve funkcích. Teoreticky to vypadalo perfektně, ale hned po prvním výjezdu trochu nechápu záznam trasy - ačkoli jsme vyjel z domu a dorazil taky domů (čili okruh), zaznamenaná trasa končí odhadem půl kilometru od domova a dál už jako bych nejel. Jediné, co mě napadá je liják, kterej mě cestou zastihl, ale na druhou stranu - lilo celou cestu zpátky, čili proč by to přestalo měřit až kousek před domovem? Tohle teda skutečně nechápu. Máte podobnou zkušenost? To zase SportsTracker měřil úplně v pohodě a má i vychytanější sdílení a ukládání. V Endomondu nemůžu při ukončení workoutu zadat jeho jméno ani při sdílení napsat žádnou poznámku. Prostě se to uloží a nasdílí a hotovo. Tak už mám zase dilema. :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Dotaz:

- existuje nastroj, kterej mi v GPX logu dokaze vymenit START/CIL trasy za libovolnej jinej trasovej bod?
    (konkretne se jedna u zaznamenavani gpx/gpd logu u turistickyho Garminu)
    Diky
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: vsetky tie 3 rozdielne hodnoty boli namerane s tepakom (tolko k presnosti tych algoritmov) :P
    na Endomondo som importoval .tcx z Garmina, z ktoreho som zmazal udaj o kcal

btw., mna osobne tie cisla o kaloriach vobec nezaujimaju ale myslim si, ze trochu precenujes schopnost kritickeho
    uvazovania sirsej populacie. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam