• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    Tak abych si odpovedel: garmin basecamp umi filtrovat trasu, takze s trochou trpelivosti se z toho da vyexportovat pouzitelny GPX.

LEDOFREDO: Nabijenim sundanych prijdu o mereni tepu, ale asi se s tim naucim zit, diru skrz ruku se mi delat nechce.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Nemam vlastni kusenost s ultratrac, ja to nepoužívám, muze byt ze to v ramci úspory baterky neda dost casu aby se nacetlo dost satelitu a prdne tam bod moc zhurta s vetsi nepresnosti.. pro me je tohle jen funkce ktera marketingu umoznuje dat do popisu produktu ze to vydrzi 50 hodin zaznamu... pokud je to na F5 tak to muze byt treba jen nedostatek SW a casem se to zlepsi

Ad nabijeni - podle me je jedno kde to dobijeni je, protože stejne nepotahnes hodinu powerbanku v ruce (nevim jak F5, ale jiny garminy se nabijeji pomerne dost pomalu) , takze nabijet budes pravdepodobne vzdycky na sundanejch.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    LEDOFREDO: Problem neni v tom, ze by to merilo s velkou periodou, ale ze ty namereny polohy maji hrozne velkou chybu, takze na rovince je trasa strasne klikata. Dobijeni za chodu jsem se chtel vyhnout, protoze Fenix 5 ma kabel debilne ze zadni strany, takze bych to musel mit sundany. Jinak teda frekvenci zaznamu si nastavit nemuzu (nebo aspon nevim jak, v nastaveni aktivity si muzu vybrat akorat GPS, GPS+GLONASS nebo UltraTrac.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NEPHIRUS: tak ono to neni asi moc překvapení ne? Co cekat od zaznamu ktery dela body jednou za minutu... podle me je lepsi si vzit nejakou malickou powerbanku (hodinky nemaj moc velkou kapacitu takze staci naka 2, 3 tisice mah) a dobit v průběhu pri normalni frekvenci zaznamu (smart uplne staci, nemusi byt každou vterinu)
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    Pouzivate tu nekdo na Garminu UltraTrac rezim? Zkusil jsem to ted misto klasickyho GPS zaznamu kvuli lepsi vydrzi na baterku, ale z vysledku jsem ponekud rozpacity. Trasa je "chlupata" (je to hezky videt v druhe polovine zaznamu), takze rozdil mezi merenou delkou a skutecnosti je asi 40 %. Existuje nejaky zpusob, jak tu trasu vyhladit?
    Run Profile | J100 DNF - realne asi 55 km, chyba GPS near | Times and Records | Strava
    https://www.strava.com/activities/973014095
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    SALO:
    LEDOFREDO: Nebo aspon nahravejete do Stravy, OSM komunita pak muze vyuzit vasich tras z heatmap a zakresilt viz
    Strava - OpenStreetMap Wiki
    https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Strava
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    LEDOFREDO: Ja o ty prostredni verzi docela seriozne uvazuju, az bude dostupna s normalne barevnym reminkem. 5X jsou imho hrozne velky a maji mensi vydrz na baterie nez 5, za ty mapy a wifi mi to asi nestoji.
    SALO
    SALO --- ---
    LEDOFREDO: Edge 520 mapy ma. najlepsi sposob, ako tam dostat kvalitne lokalne mapy, je cez http://garmin.openstreetmap.nl/
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BATY: ty na to koukas z pohledu cykla, tam si taky nejsem vubec schopny predstavit ze se za jizdy koukas na hodinky na mapu.. btw jak resite vlastne mapy, jestli resite .. protoze ten edge je nema jeste ne ?

mam prave celkem podobny nazor, taky mi ty prostredni prijdou velikosti primerenejsi, nez ty bambulány F3/F5X .. a ty, coz je jediny rozdil mezi X a ne-X mapy mi prijdou zbytna fce
    BATY
    BATY --- ---
    LEDOFREDO: Ani ne, mam Edge 520 a na hodinkách mapy nepotřebuji. Spíš bych bral tu prostřední verzi, kvůli velikosti a ta myslim mapy stejně nemá. F5 asi vynechám :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    nepokukujete nekdo po Fenix 5 ? prijdou vam k necemu ty mapy v verzi X ? fičura je to na papire pekna, ale nejsem si jist jestli ma v praxi nejake opravdu prakticke pouziti s takhle malym displayem
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Potřebuji trochu pomoc a třeba to tady bude někdo vědět:)
    Jak přiřadit do videa gps souřadnice tak, aby bylo vidět na kterém místě se kamera v určitý moment nachází (byl by to záznam jízdy po silnici)
    Celý problém už jsem začal řešit tady: [ MOTASH @ GOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky ] , možná se tu najde někdo, kdo mne posune dál.

Předem díky
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: blbne to i pokud do FIT konvertuji GPX s jiným jménem. Nevím, jestli se někde dovnitř neukládá nějaké jiné id, které je shodné. na první pohled to v preview binárního FIT není vidět. Něco takového asi bude důvod, ale není to vidět, aby to šlo opravit.
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: musíš to zkonvertovat do TCX: pak to bude upozorňovat na odbočky, ale zase to nezobrazí body v mapě:) Pokud chceš oboje, musíš importovat TCX i GPX stejné trasy.
    VANIS
    VANIS --- ---
    Tak jsem po delší dobe chtel navigovat z fenix3, nahraju gpx ze stravy do newfiles a musel jsem davat tovarni nastaveni abych se z toho dostal:D

pak jsem postupoval podle navodu: MINER a slapalo to. diky
    NIXX
    NIXX --- ---
    Ještě se přidám s dotazem. Chtěl bych si do trasy naklikat upozornění na odbočky, rozcestníky atd., které by se mi automaticky zobrazovaly s předstihem během aktivity. Naklikal jsem si do trasy pár waypointů na http://www.gpxeditor.co.uk/ ale zjistil jsem, že waypointy se ve výsledném GPX ukládají zvlášť na začátek souboru - odděleně od vlastní trasy... a hodinky je pak sice zobrazí na mapce, ale neukazujou se notifikace. Nevíte, jak připravit GPX tak, aby notifikace na tyhle pojmenované body vyskakovaly (a tím pádem fungovaly i pole "ETA at next", "Distance to next" atd.)? Díky!
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: zrovna si na Fenix3 hraju s GPX trasama a napadla mě jedna věc v souvislosti s tvým problémem. Nekonvertuju teda trasy do FITu, nahrávám rovnou GPX (380 kB - hodinky se nezaseknou, ale trvá dost dlouho, než se s tím poperou). Měl jsem soubor "xyz1.gpx", naimportoval ho do hodinek a zjistil, že chybí výškový profil. Nahrál jsem ho teda na http://www.gpsvisualizer.com/elevation pro doplnění elevace a výsledný soubor pojmenoval "xyz2.gpx". Po opětovném importu do hodinek jsem viděl jen trasu "xyz1" (ale přitom s doplněným výškovým profilem). GpsVisualizer vzal totiž jméno zdrojového souboru a nacpal ho do "name" elementu/tagu v tom GPX. Hodinky se pak řídí přednostně hodnotou toho elementu a proto předchozí trasu přepíšou. Ty tam máš navíc ještě ten krok s převodem do FIT... nemůže ale hodnota "name" elementu hrát roli i ve tvým případě?
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: funguje to spolehlivě, tak jsem ten data-field s trendama šoupnul do Store, kdyby to někdo chtěl: https://apps.garmin.com/en-US/apps/75b73ffc-731b-4b6a-be62-2d739e0dbad7
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Doporučili by jste nějaké odborné měřící pracoviště poměr cena výkon na zjištění tepovek, zon a dalsi mereni ?
    Máte nějaké oblíbené :) ?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: Servis vyměnil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam