• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    BATY: mně jo, zobrazí se ikonka, a po sjetí dolů se zobrazí
    BATY
    BATY --- ---
    A nepochopil jsem asi ty obrázky. Třeba z whatsappu to teda nefunguje...
    BATY
    BATY --- ---
    BUCCI: Asi zkusím po obědě v práci 😃
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    BATY: mám to 3. Den v 7x a právě kvůli šlofíku... Ale zatím na šlofík nedošlo, takže nemůžu říct
    BATY
    BATY --- ---
    Fenix, EPIX:

Beta Version 15.68 - 'Check for Updates' only - Announcements - Fenix 7/Fenix 7 Pro - Epix 2/Epix 2 Pro - Enduro 2 - Quatix 7 - Marq 2 - Garmin Forums
    https://forums.garmin.com/beta-program/fenix-7-series/f/announcements/350148/beta-version-15-68---check-for-updates-only

Added the ability to track naps, including a new Nap widget and an updated Sleep widget.
    Additions and enhancements to the Body Battery feature.

Added audio prompts for course points.
    Added the ability to display images within smart notifications (Android only).
    Added phone lost detection during an activity. Enabled in system alert settings.
    Added large font mode which can be accessed in System > Display menu.
    Added workout audio notes support.
    Added Inline Skating activity.
    Added a Moon Phase widget.
    Added tracking of splits for Ski.
    Added NAVIC GPS support.
    Added a confirmation popup when saving an activity via touch.
    Added ability to enable Red Shift when Do Not Disturb is enabled.
    Expanded Red Shift functionality to include Orange and Green colors as well (AMOLED models only.)
    Fixed GroupTrack icon not drawing correctly.
    Fixed issue causing dog symbols to not show up on the map.
    Fixed issue causing lap cadence spikes in swim.
    Fixed issue causing position fluctuation when navigating between waypoints.
    Fixed issue that could cause a blank heart rate graph in post activity summary for the Gaming activity.
    Fixed issue where backlight could be turned on via the back button on the map even though settings disable it.
    Fixed issue where device would restart when receiving many back-to-back smart notifications.
    Fixed issue where Spotify and Amazon wouldn't launch to currently playing song.
    Fixed issue with trip countdown discrepancy in Jet Lag adviser when compared to Garmin Connect.
    Fixed LTHR HR/LTHR Pace/FTP not syncing to Garmin Connect correctly.
    Fixed potential issue where golf maps would draw incorrectly.
    Fixed potential issue with CIQ data fields not saving after being added to an activity data page.
    Fixed potential issue with GPS elevation.
    Fixed potential shutdown in morning report with a race event.
    Fixed potential shutdown when following a cycling course for a primary race.
    Fixed potential UI issues on the golf map.
    Fixed recovery time tip being cutoff in certain languages.
    Fixed the pool length setting possibly missing from activity settings menu.
    Improved audio tone sound.
    Improved flashlight page in red shift mode.
    Improved gestures to always be sent to CIQ WFes, regardless of backlight setting. (Non-AMOLED models.)
    Improved keyboard to open to the touch layout if opened via touch.
    Improved race calendar to show races without an assigned priority.
    Removed the limitation on the number of points allowed in a course.
    Updates and improvements to the Time Zone app and widget glance.
    Various bug fixes and improvements.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    TRILOBYTE: neni to ideal, protoze to muze byt podobne hodnotny jako "tento produkt si prave prohlizi 13 dalsich zakazniku." Cili uplne nahodny cislo.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    BATY: Btw, alza u nekterejch produktu uvadi jak casto jsou reklamovany. Neni to ideal, ale trochu to v rozhodovani muze pomoct.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Tak sem nakonec se odhodlal a vlezl se do ty 530ky. Jak sem myslel, byl jen odpojeny kabel a oprava je hotova :). Kdyz to mam otevreny tak koupim novou baterku, nez to zase zalepim.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jo, já to říkám pokaždý: "Garmin je mrdka, ale nic lepšího není" :)
    MISEC
    MISEC --- ---
    BATY: Mam Polar a toto sa mi este nestalo. Sused ma asi nejake divne energeticke pole :).
    BATY
    BATY --- ---
    Tak jako reklamovat ze 4 hodinek 4, to je slušná smůla, to jo. Já například mám taky čtvrté Fenixy/Epixy a nikdy jsem je reklamovat nemusel. Fenix3 ještě mám a pořád fungují a i baterka drží.

Jinak, to že jsou plná fóra toho, že někdo má problém s Garminy možná bude tím, že je používá daleko více lidí než konkurenční značky a tak je jich logicky mezi lidma hodně a tak více lidí sdílí svoje zkušenosti / problémy na netu. Naproti tomu, když má někdo Suunto nebo Polar, který mají daleko menší podíl na trhu, tak asi těch lidí co budou někam na forum psát problémy bude řádově míň. Tzn., nehodnotil bych v tomto případě kvalitu výrobku podle toho, kolik negativního se o něm píše na netu.

Další věc je, že lidi na net jdou většinou něco psát, až když něco nefunguje. Většinou nejdete na reddit zakládat novej topic ve smyslu "Mám šesté hodinky řady Garmin Fenix a ještě jsem ani jedny nemusel reklamovat". Tzn. jsou tam z 90% jen ty negativní věci.

Soused je například fanboy Polaru, asi jako já garminu. A nechce nikdy o ničem slyšet, když to nevyznívá ve prospěch Polaru :) Pak mi stačí se podívat, jak vypadá jeho GPS a taky můžu říct, že Polar (druhý) bych si nikdy nekoupil. Přikládám obrázky pro srovnání. A ne, není to jedna náhodná aktivita, která takhle vypadá, vypadá takhle každá. Tak hlavně, že je spokojený :)

RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    Ja mam Fenix3 snad od ty chvile co vysly a po tom co byly vyonuty skoro 2,5 roku, tak je ted zase nosim misto tech tatctix. A kdyz pominu lehce zasloutlej displej, tak jim neni vubec nic. Taky me toto sere, nejsem zvyklej veci menit casto. Ale co nadelam... konkurence v tomto smeru kvalitni neni a co si budem... "socialni" sluzby v ramci Garmin connect je proste slusna motivace je mit. Tak jsem jim ted napsal, jestliu by mi tu slevu dali na F7x pro misto tech tactix.. uvidime
    PULKA
    PULKA --- ---
    SMOKY: Kdyz jsem takhle chtela vymenit baterku u Vivoactive 3, tak mi pak na prodejne rekli, ze to opravivat neumi, protoze pak nejsou schopni otestovat vodeodolnost a proto mi radsi nabidli novy model se slevou (coz jsem taky nechtela, protoze mi nedali na vyber).
    Zkousela jsem obepisovat jeste Humpolec a krome dlouhy dodaci lhuty (pres mesic a to meli baterku skladem) se ukazalo, ze je to nejenom docela drahy se vsim tim postovnym, ale navic mi mezi reci prozradili, ze hodinky nebudou vodeodolny, protoze to neumi zalepit spravne. Pry po mesici az dvou to muze pod tekouci vodu pri myti rukou, ale bazen uz ne. Ze originalne zasycha lepidlo 2-3 mesice uplne bez pohybu a ze oni za to rucit technologicky ani nemuzou.
    Nakonec jsem skoncila u Suunto, mimojine proto, ze umi vymenit i pozarucne libovolnej kousek hodinek (od lunety pres baterku po titan/netitan verzi). A to i u uz dost starejch modelu a navic v Praze v obchode.
    (Jako, prislo mi cool, ze mi u Garminu vratili nakonec penize za rozbity Vivoactive 4s, co jsem koupila sice s uctenkou, ale z druhy ruky. Ale zabralo to dohromady dva mesice a byl to opruz, cekat, nez se mi rozbijou vymeneny a pk az uznaj, ze tam maj bug).
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Jinak teda v okolí má Fenix spousta lidí a bez problémů. Takže věřím, že vam to funguje.

Já v životě nereklamoval snad žádnou věc, takže nějaké prokletí reklamaci na sobě necítím. Garmin se prostě kazí, to je fakt a jsou toho plné fóra. Koupím si ho zas :D
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BUCCI: ty edge fungují dlouho. Ale ten Fenix je marný. Předtím měla obyčejný Forerunner a ten funguje bez problémů taky x let.
    U F3 odešlo propojení s mobilem i propojení přes kabel. U 5x a 7x úplné nesmysly nadmořská výška. 5x úplně mimo jak kdybych byl na Everestu. A 7x aktuální ok, při pomalém pohybu ok, ale na kole ustřeluje o stovky metrů.
    A přítelkyni na 7s meří nesmyslně tep. Jdeme do kopce, má aktivitu Skialp, tepy 160 a je úplně vklidu. Za chůze přepne na jinou aktivitu a má.tam 110 hned.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MAESTRO_007: masakr, mé 7x jsou naprosto bezproblémové, ženy 7s taky
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Presne pro to bych si od Garminu nikdy nic nekoupil… krome radaru :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Jestli Garmin v něčem vyniká tak je to bezproblémová reklamace v záruce a možnost nového modelu za lepší cenu .)

Edge 500 odešel po záruce a moje 530 se pokazila jenom na dva měsíce a pak se rozběhla :-( takže nový model budu muset koupit za plnou cenu.

Ale takový Fenix si nemůžu vynachválit. Pokazili se mi všechny a postupně sem se slevou vystřídal Fenix 3, 5x a teď se mi pokazil 7x, ale v záruce takže jsem spokojený. Příště si ho koupím zas :D

Doporučil jsem Fenix i přítelkyni a taky už je na reklamaci. Akorát je to její první reklamovany Garmin tak z toho není tak nadšená jak já.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    SMOKY: ja prave u Garminu mam poslany na servis Tactix delta kvuli nefukcni wifi, no nabidli mi novy Tactix 7 standard za 18,5k
    jsem z toho celkem rozladenej.
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Tak zalezi kolik to bude stát. Jestli bych měl dát za výměnu displeje a baterky 3K, tak bych si vzal raději 540 za 6500... Zas takovej ekolog nejsem 🙂
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BATY: tak zrovna tohle je mi uplne fuk :) Baterka uz nebyla uplne 100% precejen to mam uz 4 roky , v zime obcas kdyz to melo min procent tak to umrelo. Povazoval bych to jako prilezitost pro vymenu baterky, kdyz uz by se v tom nekdo hrabal .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam