• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    FINSON
    FINSON --- ---
    SMOKY: Ty praktické důvody mě zajímají, jestli můžeš prozradit? Já teda při tréninku piju jenom vodu a minerály doplňuju před a po, ale taky jsem dlouho neprovozoval nic delšího než dvě hodiny.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    CATEE: asi nic, pokud znas svuj laktatovy prah. Mne zajimalo hlavne jak sem na tom s vo2max vs co ukazuje Garmin a zatezovy EKG , protoze mam srdecni vadu a v mem okoli vloni jeden clovek umrel pri zavode na selhani srdce. Nicmene ohledne selhani srdce mi pi. Bulirova rekla, ze se to muze stat i kdyz zadnou skrytou vadu nemas, staci teplo, dehydratace, eletrolytoa nerovnovaha a muze se to stat i zdravemu jedinci. Tak sem si z toho odnesl, ze bych mel pri zavodech a delsich vyjizdkach v horku pit iontaky, coz ted nedelam z prakrickych duvodu.
    CATEE
    CATEE --- ---
    FINSON: Aha, tak to je dobre vedet. Je otazka co navic nebo jineho by mi test v Palestre dal, oproti Vitalu. No uz jsem ve veku, kdy se maximalni tep nikdy nikam nahoru neposune, domnivam se, ze spis budu rada kdyz ho budu drzet na stejne hodnote a nebude klesat, takze krom maximalniho tepu by mi test asi dal jeste presnou aktualni hodnotu VO2 max, ktera mi v treninkovem planu ale nehraje prakticky zadnou roli. A vlastne jeste tu kapacitu plic. No zvazim to :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    E42: Tak, oni tomu taky říkají anaerobní práh, zamotal jsem to já.
    E42
    E42 --- ---
    FINSON: Ještě asi třeba upřesnit, že nedostaneš striktně vzato "laktátový", ale "anaerobní" práh, protože laktát se v Palestře neměří. Ale rozdíl by snad měl být prakticky zanedbatelný.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jo a EKG v klidu a při zátěži dodatečně vyhodnotí lékař a p.
    Bulířová to pošle do mailu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    CATEE: V Palestře dostaneš ten laktátový práh, ale ne zóny. Ony je různé tréninkové systémy stejně počítají po svém... Nicméně to Inbody měření je v tom taky.
    CATEE
    CATEE --- ---
    …ale musim priznat ze vase diskuze me inspirovala k tomu ze az pujdu na test priste, abych zase zpresnila data pro trenink tak zkusim zajit do Palestry :)
    CATEE
    CATEE --- ---
    Kdyz tu rozebirate ty zatezove testy…byla jsem ted dvakrat ve Vitalu, v unoru a znovu minuly tyden, protoze napoprve se nepodarilo dobre zmerit laktat v nizkych tepech (spatne zkalibrovany pristroj), tak mi nedali zony tepu, jen laktatovy prah a anaerobni zonu.
    Na zadnem testu jsem driv nebyla takze jsem nevedela co to obnasi, cekala jsem neco jako ramptest na FTP na kole, ze to bude “do padnuti” a budu z toho uplne vycerpana, ale bezi se vzdycky ctyri minuty v nejakem tempu, kratka prestavka mezi nimi. Kdyz nameri laktatovy prah tak uz toho clovek neodbehne tolik, posledni tempo si me hlidali jestli jeste muzu, ze to nemusim za kazdou cenu dobihat, protoze uz jsem v hluboko v anaerobni zone.
    Sice v tom balicku co jsem byla se nemeri VO2max ale zas mi rozebrali dynamiku behu a dali doporuceni k naprave a obnasi to i zatezove EKG, ke kteremu pak dodaji zpravu od lekare z IKEMu. Zmerili mi samozrejme taky slozeni tela, bazalni metabolismus.
    Napodruhe jsme teda zony namerili, uz jsem je nastavila v hodinkach a uprimne bezela jsem pak sviznejsich deset a Garmin mi tvrdi ze jsem ani neprelezla do oranzove a pritom to bylo celkem narocne, takze moje treninky ted asi dostanou uplne novy rozmer.
    Jinak Garmin mi trefuje oproti zatezovemu testu velmi presne tempo na laktatovy prah, ale tepy moc ne - pry 173 ale namereno v testu mam 167, resp. 168 pri opakovani.
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOPS: https://inbody.webnode.cz/ - napiš email a uvidíš. Já to měl se slevou ke startovnému Kbelské 10, plná cena bude 1600 Kč:
    Komplexní zátěžový test – Palestra Kbelská 10
    https://palestrakbelska10.cz/komplexni-zatezovy-test/

Jsem si až teď všiml, jakou má p. Bulířová sportovní minulost. Hned se za těch svých 9 minut běhu na pásu před ní cítím líp :-D
    JOPS
    JOPS --- ---
    FINSON:
    SMOKY:
    ja jsem tezkej hobik, ale premejslim, ze bych si to jel taky zkusit. Kde to je? Maji nejake stranky? A jaka je cca cena? Ze bych to vzal i bratrovi :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JOPS: mne ukazuje cyklo 71, behani 61 a namereno 55 :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOPS: Jo, každý zvlášť.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SMOKY: Hele, a je jako ono je VOmax jak pro cyklo, tak pro běh? Nebo jak to vlastně je?
    FINSON
    FINSON --- ---
    SMOKY: Hehe, to je dobrý, já mám kapacitu plic 97% a ventilaci 180% :-) VO2max pro běhání mi p. Bulířová naměřila 54, Garmin v té době ukazoval 49 :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY:
    JOPS:
    Byl jsem tam dneska, snazil jsem se zmacknout dost, bohuzel pri nejvetsim zaprahu mi vypadla noha z klipsny a uz sem to pak neroztocil, podle mne bych se sebe jeste vymackl vic. Jinak vo2max vysledek 55 , Garmin ukazuje 71 cili uplne mimo jak sem si myslel. Rikam si, jestli bych se dostal na vic pokud bych sel fakt do maxima. Pi. Bulirova rikala, ze uz sem byl stejne na max, ale rekl bych, ze tam jeste neco bylo. Koncil sem na tfmax 170 , coz je ref. hodnota pro muj vek a cyklistiku, ale vim , ze jsem schopnej nejakych 174. HR anp 146 coz je asi to nejuzitecnejsi cislo pro nejaky cileny trenink. Jinak zajimavy, ze mam podprumernou kapacitu plic (80%), ale ventilacni schopnost mam 167% normy, asi sem to schopnej dobre kompenzovat. Schvalne tam zkusim jit treba za pul roku a uvidim jaky bude rozdil. Pry dobry cil pro mne si s vekem udrzet vo2max :).
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FATBOZZ: wow, tohle je super. Akorat bych privital primej import gpx/fit a uz bych klidne odesel ze Stravy.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    GitHub - arpanghosh8453/garmin-grafana: A Dockerized python Script to fetch Garmin health data and populate that in a InfluxDB Database, for visualization long term health trends with Grafana
    https://github.com/arpanghosh8453/garmin-grafana
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    MARASAN: Já ještě musím dát další a teprve pak tam vidím GC nebo třeba Suunto apku. (pro IOS)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: takze rovnou open! Do Garmin Drive se musi export -> share a tam Connect neni. Cool. Jestli ovsem pod kopcem trasu nepridam, tak mam stejnak smulu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam