• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    TSOH: Tvrdit, že: nesmysl slyset na to, že v pripade exkluzivni smlouvy se tomu vice venuji to je blbost, je blbost. Jsou tací co na to serou i přes exkluzivitu - takové mlátit železnou tyčkou.
    TSOH
    TSOH --- ---
    AOTEAROA: do remaxu bych rozhodne nesel... (soused ted pres ne prodava chatu a ma zrovna s tou jejich exkluzivni smlouvou problemy...) po pravde receno vsechny realitky inzeruji na stejnych mistech takze jestli se domluvis s realitkou Pepa Omáčka reality sro a nebo s nejakou ktera vypada honosne např. Remax Gold s.r.o. tak ta druha nezarucuje drivejsi prodej (maximalne na prohlidku dorazi pomalovanejsi auto)... exkluzivita jen svazuje ruce prodejci (nesmysl slyset na to, že v pripade exkluzivni smlouvy se tomu vice venuji to je blbost) take je nesmysl nemovitost nabizet pres vice realitek...
    ----
    to, že jste meli jen 3 prohlídky za 3 roky muze svedcit o trochu vyšší cene nez si trh žádá... jakto že druha nemovitost co je k prodeji neni inzerována ? to se na to vykašlali ?
    pokud by jsi nemela typ na realitku tak ti poslu na jednu se kterou mam dobre zkušenosti... ale to by jsi si stejne udelala svuj usudek na zaklade osobniho jednani...
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    AOTEAROA: A v čem se smlouva nelíbí?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KROMANON: "Rozhodovaci" lhuta bezi od zahajeni rizeni/podani navrhu. Ochranna lhuta bezi od odeslani oznameni a nikde neni receno, ze by se tech 20 dni nemelo zapocitavat do lhuty pro vydani rozhodnuti. Navic se jedna o lhuty v zasade nijak nesouvisejici - 30 dni je na vydani rozhodnuti, 20 dni je doba, po kterou nesmi byt vklad PROVEDEN (nicmene o vkladu jiz muze byt rozhodnuto). Ze tech 30 dni nedodrzuji, je chyba, nicmene vzhledem k tomu, ze zakon umoznuje u "slozitych" pripadu prodlouzeni o dalsich 30 dni, tezko se s tim neco dela.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    GHOSTSTALKER: Možná tu právní úpravu nechápu správně a rád bych v tom taky měl jasno. Že se katastr nemá věnovat v ochranné lhůtě řízení netvrdím. Nicméně vklad nemůže povolit dřív než po jejím uplynutí. Pokud by se 20 denní lhůta započítávala do lhůty pro povolení vkladu o délce 30 dní nemohl by nastat stav delší než 30 dní. Ale to se v praxi neděje. Naprosto běžný stav je, že po uplynutí ochranné lhůty 20 dní čekáme 20 - 30 dní na povolení vkladu. Mohl bys mi to tedy vysvětlit trochu blbuvzdorněji? Když jsem se byl na katastru zeptat řekli mi, že výpočet nejzazšího data vkladu je 20 (ochranná) + 30 (rozhodovací, která může být v délce 1-30) dní.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DARK_SAVANT: Nemám teď čas to nějak extra rozvádět, ale doporučuji zvážit nový institut budoucí zástavy. Může to být hodně přínosné pro všechny strany.
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    KROMANON: citelne to je, diky!
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    DARK_SAVANT:
    Je pravdou, že se jedná o naprosto běžný stav.
    podmínky tvé banky ohledně načerpání hypo týkající se zástavy zjistíš u své banky. Není pravdou, že to mají všechny stejně. Např ČS a.s. vyžaduje výplatu peněz z hypoték přímo bance, která má na bytě zástavu - pak je to tak jak píše makléř. Já v tom ale spatřuji mezeru v tom smyslu, že se z tvého úvěru vyplatí cizí úvěr a ty nic nemáš

možnost druhá banka dá úvěr na byt do úschovy, a v úschově si můžete způsob vyplácení definovat tak, že se vyplácí první zástava a po té kdy je čisté LV a byt převeden na tebe i peníze prodejci. Opět se vyplácí cizí úvěr a ty nic nemáš.

možnost třetí: banka dá peníze z hypo do úschovy pak se převede byt na tebe i se současnou zástavou a po převodu na tebe se nejprve vyplatí zástava (opět na základě kvitance) a po té co bude LV čisté tak zbytek peněz prodejci. Tady nenastává riziko, že vyplácíš cizí úvěr a nic nemáš, ale na druhou stranu jsou banky co tento postup neakceptují.

Snad je to aspoň trochu čitelné.
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    Zdravim,

makler napsal mimo jineho nasledujici:

Nevím o žádných problémech souvisejících s vlastnictvím bytu (ani stavebních ani právních), jediná drobnost je, že bytem se ručí na úvěr, nicméně dnes se již celkem standardně s takovými nemovitostmi obchoduje. V případě, že byste financoval hypotékou, by část odpovídající doplatku bankovního úvěru vyplatila rovnou Vaše financující banka, zbytek částky by šel již standardně do advokátní (případně notářské) úschovy jako u běžného prěvodu vlastnictví nemovitosti.

Je to opravdu tak bezproblemove jak tvrdi? Nemohl by s tim byt problem pri sjednavani pripadne hypoteky? A na co by si clovek mel dat pozor, kdyby se rozhodl i pres tenhle problemek o koupi? Predpokladam, ze by se umoreni uveru / prevod penez musel zanest do kupni smlouvy a vse by bylo lehce komplikovanejsi, ale vidite v tom jinak nejaky vetsi problem?

Diky za pripadnou odpoved.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    MIKATCHOU:
    Online formuláře tady: http://www.financnisprava.cz/...aze-aktualnich-danovych-tiskopisu?rok=2014&tiskdruh=TDFU&dan=T_WEB25

Včetně kalkulaček směrné hodnoty pokud máš v plánu ji využít.
    STOOL
    STOOL --- ---
    MIKATCHOU: ono to jde na netu i vyplnit. Pak jen hodíš na finančák párovací lejstro. Je to jednoduchý a návodný. stačí k tomu znát parcely a tvůj podíl na nich.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKATCHOU: Jo, ale to je taky jednoduchy, ze staci precist si pokyny financni spravy na netu
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    tak hlásím úspěšný převod, povedlo se přesně za měsíc

teď se chci zeptat - je tu někdo se zkušeností s vyplňováním formuláře k zaplacení daně z nemovitosti?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    no ale ty tam mas ted nove tu ochrannou lhutu, takze zas tak se to neuspisi..
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KASUMI: dokonce už vim jméno právníka, který náš spis řeší, jen nevim, jestli mi na katastru prozradí, kde má kancelář, nebo jaký má telefon, ale snad to nějak půjde :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KASUMI: no já tam možná taky půjdu orodovat, protože mám miminko, můj byt už je prodanej, ale peníze za něj dokud nedojde k přepisu na katastru zůstanou v advokátní úschově, takže to taky potřebuju řešit, abysme se nemuseli stěhovat někam mezitim do skladu...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIKATCHOU: Muj soused to mel zapsany (dva roky zpet) za 5 dnu (praha9). Ale to tam sel osobne orodovat, ze ma pritelkyni tesne pred porodem a potrebuje bydlet, aby melo kam prijit mimco a ma na to navazany predani bytu. Uspel :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKATCHOU: Z mych zkusenosti je to v Praze do mesice, takze snad nejakou lhutu 30 ci 50 dni nebudes vubec muset resit.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    no jestli to celé bude kratší, já budu jen ráda...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KROMANON: Blbost. 30 dni je od zahajeni rizeni a tech 20 dni od vyrozumeni se do nich pocita. Nikde neni receno, ze KU se tomu rizeni tech 20 dni nema venovat. Takze jeste jednou - blbost.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KROMANON: díky za tip, no tak já myslim že ta lhůta je u nás 20 dní, což odpovídá těm avizovanejm 6 týdnům
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam