Koupil jsem Jinhao 599 za EUR 2,49. Vcetne postovneho z Ciny. Silenstvi, za ty prachy nesezenu ani dopravu po Evrope...
Jinhao dela per vic, ale ve vetsine pripadu se snazi o nejaky zlate-stribrny hoch efekt, a vysledek na me pusobi jako nevkusny plastovy smejd. U te 599 si na nic nehrali, a IMHO to funguje lip. Za dve a pul Eura hrich nezkusit :)
Prislo v pondeli. Trochu byl problem ho rozepsat, mozna se spatne snasi s dokumentarnim Sailor Kiwa-guro. Ted, kdyz se rozepsalo, se s nim vsak pise dobre. Trochu (docela dost) nerad priznavam, ze se mi s nim manipuluje lip, nez s Diplomat Traveller, ktery jsem koupil asi o dva tydny driv. Libi se mi stihla pera, ale ukazuje se, ze tohle se mi zkratka lip drzi. Navic ma konvertor v cene, kdezto k Diplomatovi jsem ho musel dokupovat. Hrot je tuhy, flexi neumi. Reverzni psani zvlada subjektivne lip, nez moje tradicni Lamy Logo, ale to by mohlo byt inkoustem (byt v Lamy mam primo inkoust Lamy). Blbe se pri tom nicmene drzi, protoze rukovet je tvarovana pro "dopredne" drzeni.
https://drive.google.com/open?id=0B5mvX1Vim5eSRXZ3ekNvUW8weE0
Jeste mam na ceste cosi Luo Shi Student (EUR 2,24) a Hero 616 (EUR 1,37), tak jsem zvedav, co prijde :)