• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky

Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

rozbalit záhlaví
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    PEETIK: Asi sem lama, ale jestli stačí Framerate jen ručně přepsat, tak pardon za trapný dotaz :)
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Zkoušel sem natočit slowmo video při 720p 120fps. Ale ve Vegas 11 nemám na výběr 120fps... max 60. Jak mám pokračovat prosím?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    KOZEL: ano nezaznel a je dobre, ze jsi to rekl, protoze nekteri si to urcite neuvedomuji.

pro me to byl jeden z duvodu, proc pro potapeni pouzivam rezimy s 25fps
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    WERT: S tim nelze nez souhlasit, ale ja se bavim o ruznych frameratech na stejnem senzoru. Pokud je dost svetla a kamera by stejne nepouzila delsi expozici nez 1/60 (nebo 1/50 pokud jedete v PALu), tak je to jedno, ale ja dost casto tocim ve slabem svetle a tam uz cloveku snizeni framerate na 30 fps umi zachranit rit.
    Druhy duvod, proc vyssi frame rate neni vzdy lepsi je odlisny vycitani obrazu z cipu, kdy vyrobce obcas saha k horsim (ale rychlejsim) metodam, jen aby to ta kamera "umela". Vyplynulo to z toho clanku Understanding your GoPro, kde autor prisel na to, ze v nekterych rozlisenich a uhlech zaberu dava lepsi kvalitu (i statickeho) obrazu nizsi snimkova frekvence.

INSOMNIA: to je pravda, ale mel jsem pocit, ze tu tenhle duvod dosud nezaznel

Urcite si ten clanek prectete, pokud nechcete zubaty hrany, tak je dobre se drzet jen nekterych rezimu: http://abekislevitz.com/understanding-your-new-gopro/
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    a jsme zase u toho, ze kazdy nataci neco jineho a tim padem ma jine potreby = neni univerzalni doporuceni!
    WERT
    WERT --- ---
    KOZEL: povetsinou novejsi/vetsi senzor = vyssi kvalita
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Panove, zda se mi ze zapominate na imo nejdulezitejsi vyhodu mensiho nez nejvyssiho dostupnyho framerate a to je moznost delsi expozice. Kdyz je malo svetla, tak se hodi, ze kamera muze jit az na 1/30 s misto 1/60 s. Znamena to totiz, ze v tu chvili ji staci pouzit polovicni ISO a tim padem mame cistsi, mene zrnity obraz.
    Samozrejme s tim souvisi vetsi motion blur ale ten me osobne nevadi, naopak se diky nemu zda video plynulejsi.
    Vyssi framerate neznamena vzdy "vyssi kvalitu".
    PIZI
    PIZI --- ---
    WERT: No však. Už ledaskdy někdo nepotřeboval vyšší kvalitu. A tím pádem bylo zbytečné platit za ni.
    WERT
    WERT --- ---
    Uz nekdy nekdo potreboval horsi kvalitu? :)

Spis se to ridi penezma...
    PIZI
    PIZI --- ---
    WERT: Vyšší kvalita se vyplatí pokud ji uživatel potřebuje. Je to individuální a nedá se to rozhodnout za všechny centrálně.
    WERT
    WERT --- ---
    RESCAPE: Mensi vydrz je kvuli mensim rozmerum, mensi baterce, vetsim rozlisenim - vetsim senzorem, a vyssim frameratum, a kvuli zabudovany wifi...

Jinak kvalita je lepsi, takze se to vyplati, co je to za otazku???
    PIZI
    PIZI --- ---
    Schopnost mávnou rukou vám umožňuje natáčet na nižší rozlišení a nižší FPS. Já totiž vím, že svět se nezboří, když záběr prostě mít nebudu. Takže vaše co když potom budeš potřebovat... No nebudu potom potřebovat. Mávnu rukou a jdu dál.
    JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: samozrejme 1 hodina a 43 minut :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    RESCAPE:

byl jsem minuly tyden natacet volejbal.

nastaveni jsem mel 720p 60fps (mam Hero3 Silver) a natocil jsem celkem 1:43 minut, nez mi chcipla baterka. Mam celkem 28 souboru, to znamena 56 zapnuti/vypnuti zarizeni.

To je vse co ted mam :)))
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    RESCAPE: Podle me zalezi na co to chces.

Sice nemam GP2, ale GP3 ma vse lepsi a to je pro me rozhodujici predevsim pro potapeni, kde jsou horsi svetelny podminky!
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    dotaz na majitele hero3, objektivne, vyplati se ji koupit? je tam tak zasadni rozdil v kvalite oproti hero2
    kdyz vezmu v uvahu vyssi cenu a pak uz ta vydrz baterky, malou vydrz si vysvetluju nasazenim 4k rozliseni (ktery moc velky vyuziti zatim nema)
    BASIK
    BASIK --- ---
    JARDAK: No ja to beru z praxe, rozhodne sem schopnej dostat vic detailu z plnyho rozliseni, na ktery se dopocitam pri editu, nez kdyz to rovnou natacim v 720p/1080p. Proste tam ty informace navic jsou a tim downscalem se zachovaj alespon nejaky.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    JARDAK: naprostej souhlas, ikdyz u hero3 x hero2 jsou ty rozdily ve vydrzi baterky opravdu propastny
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    INSOMNIA: vcera sem na to po dlouhy dobe koukal a vegas asi od verze 11 ma plugin. ale to bude vsechno o hovne bez moznosti lepsiho nastaveni. hledal bych externi plugin, nebo jsem se dneska docetl o filtru ve virtual dubu kterej by mel slouzit dobre. ale to jsem jeste nestacil precist a otestovat. teprve si s tim budu hrat. ale vzhledem k tomu ze nemuzu tocit na vetsi rozliseni jak tech 960 tak to pro me nebude mit takovej smysl
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    BASIK: u toho prepocitani teda nevim. ja jsem psal pouze o orezu, takze obraz jako takovej se nesmrskava takze neprepocitava. myslim ze to nebude kvalitnejsi, ba naopak. prepocitany velky rozliseni na mensi bude imho horsi nez natoceni rovnou v mensim rozliseni. ale to by vysvetlil ten clanek "understand to your gopro" kterej tady probehnul, kde se pise jak ta kamera vlastne funguje a co kde orezava kdyz se prepne na mensi rozliseni. zapomnel jsem to a prectu si to znova treba zejtra.
    jako aby vsechna moje napsana teorie fungovala, je potreba tomu porozumet a umet si to ve strihovym programu spravne nastavit, aby vysledek nebyl opacnej.
    BASIK
    BASIK --- ---
    INSOMNIA: Napr. pluginy v prgramech. Premiera ma Warp stabilizaci treba...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam