MINER: ad smouhy: to je uplne normalni vlastnost objektivu, dyt to nema zadnou slunecni clonu, tohle ti udela kazdej sirokac, na kterej dopadne zboku svetlo. To neni vada kamery, ale spis moje, ze sem si to nepohlidal. Ale me tyhle artefakty nevadi, naopak. Zrovna s Z5 sem to porovnaval a bez sance, ten mobil foti hrozne. Ted mam Samsung S7 a tam uz je to teda krute jinde, to uznavam. Ale tvam na tom, ze pokud umi clovek fotit, tak Gopro5Black je plne dostacujici na foceni blbin. Ono nic jinyho ani nez blbiny a krajiny fotit nejde, vzhledem k tomu, jak velky ultrawide to je.
Jinak teda napriklad Xperie maji s pridanym sumem v blbym svetle dost problemy. stejne tak jako i to gopro, to je asi normalni, chtit taky od takhle ultra prtavyho snimace, aby delal neco jinyho, je dost nesmyslny. To je proste fyzika, budto mas velikost snimace, kterej umi zaznamenat a nebo mas pridanou chromatickou aberaci, aby ses dopocital udavanych pixelu. Jedina rada, jak tohle vyresit, je fotit do mensiho rozliseni. Ono jako fotit na mobil do 21 mpixelu je taky naprosto zbytecny plejtvani datama, nikdy to neda vic nez dejme tomu 6mpixelu, spis min, aby to nebylo plny sumu. Za mne vazne Gopro5B hodne spokojenost.