• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps
    BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    BLAF: tyzden? Zbran, rozne doplnky (ak pocitam, ze niesu uz urobene), textury (teoreticky viacero variant), a funkcne vnut.... aha toto neni tarkov ... tak ok ... v tomto pripade to zaberie len tyzden ... ak ide o holu zbran nic viac ...
    REESHA
    REESHA --- ---
    Vždyť je to všechno jedno :)
    Jestli jsme od roku 2012 v 0.62, jednoduchou matematikou se dostaneme k tomu, že 1.0 bude v roce 2021.
    To z toho bude dělat hru, která byla ve vývoji 9 let. To přece mluví samo za sebe :)
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    HALCYON: Těžko si můžu odmyslet něco, co nastartovalo celej žánr. Arma neměla permadeath, kvůli který jsem měl neustálej strach, že ztratim hodiny a hodiny strávený sbíráním gearu.

BLACKOUT: Asi se stále nechápeme. Těch modelů novejch zbraní je momentálně hotovejch ve frontě bez přehánění cca 14, jen se jim nevyplatí je lepit na starej anim. systém. Proto poslední zbraň přidali před více než rokem.
    BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    ZOMBO: nepochopil si ako som to myslel ... cely proces toho trva tak mesiac ked to chces urobit ala AAA reallike .... vsetko tiptop presne na "mm" ... do tej hry pridaju tak jednu zbran za polroka ... co snad neplatia ? ... zbierat AR15 a FN FAL uz nebavi po tych ... kch kch rokoch?
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    ZOMBO: Nope. Když si odmyslíš "survival" a zombíky, tak vlastně původní DayZ byl jen obyčejnej arma shooter s AI zombíkama... Proto jsem zmiňoval další mody na A3, který teď prakticky plní roli původního modu...

Ano, mapa je epická a naprosto super a přidal bych něco čemu můžu říkat možná tak "alternativní koncept boje střelnými zbraněmi", kterej je pro Armu typickej. Ve zkratce prostě poznáš, že to není call of duty, většinou prvním výstřelem ze sniperky...
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    BLACKOUT: I kdyby ho dokončil před rokem, do hry může až po 0.63.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    HALCYON: *20 % her na Steamu VYDANEJCH PO DayZ. Kdybych měl jmenovat jednu věc, kterou je všechny poráží a čemu DayZ vděčí velkou měrou za úspěch, tak to je mapa. Ty měsíční krajiny se 3 stromečkama na kilometr se Černarusi jednoduše vyrovnat nemůžou. Výjimkou budiž Miscreated.
    BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    ZOMBO: tomu im (resp. jemu) trvalo toho bizona dokoncit ... jesus
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    ZOMBO: Než se to načetlo, chvilku jsem si myslel, že přidali nový zvíře...
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    Ano, DayZ je pro mě asi to, co se mi už ohrálo. Takhle post mortem možná jenom poznámku, že je škoda, že to vlastně za celou tu dobu ani jednou pořádně nefungovalo a neubíralo se to příznivým směrem...
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    ZOMBO: Ty vole co to je za sugestivní otázku? Naspawnuješ se, hledáš žrádlo a zbraň a jdeš zabíjet, než narazíš na otravný AI - to není jenom DayZ, ale dalších 20% her na steamu... DayZ teda není hlavně to co se řeší v tomhle auditku, pěstování rajčat a model civilizačních chorob, průjmů, přehřátí a ledvinový koliky, které tě sejmou v DayZ SA, nejsou to 3x předělaný mocapy a 15x předělaný textury a 4 dendrologické okruhy podle klimatického pásma.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    A vůbec, tady je Bizon

Trello
    https://trello.com/c/Sxvxjp5Z/150-bizon-smg
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    HALCYON: Naspawnuješ se, hledáš žrádlo a zbraň a jdeš zabíjet lidi na pláž nebo na sever a občas narazíš na otravný AI. Co na tom neni DayZ? Atmosféru módu jsem během posledních updatů zažil i v tomhle nedodělku. Jinak to bude prostě remake, koncept zůstává, jen se nám možná ohrál.

Zamíchat to mohly hordy zombíků, crashky nebo jiný zajímavý dynamický údalosti po mapě – sám marně na něco takovýho čekám, abych mohl říct, že se to někam hnulo co do hratelnosti.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    RUDOLF: To máš pravdu, to jsem si naběhl. :) Vlastně kdyby se ty zdrojáky nějak zpřístupnili, s nějvětší pravděpodobností by to vedlo ještě k větší vlně cheatů. :D Takže přesně jak říkáš, moderské nástroje, jazyk, dokumentaci a dobrej návrh aby to k něčemu bylo.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HALCYON: hele ke zdrojákům k engine;-) To je imho bullshit. Komunita potřebuje dobrý moderský nástroje, včetně jazyka, doboru dokumetnaci a stabilní engine v kterým se nikdo už nehrabe, případně udržiuje zpětnou kompatibilitu. Kdyby opravdu měli přístup k engine, tak to hru rozjebou, protože vůbec nebudou tušit nic o její architektuře, provázanosti apod;-) Notabe v A2/A3. Ber to tak, že na engine dělaj lidi, který s ním mají roky zkušeností a mají v hlavě různé vyjímky a souvislosti.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    RUDOLF: Zní to pravděpodobně a asi máš pravdu, i tak je to ale jenom jedno velké "možná", popravdě bych spíš potřeboval, aby to co bylo potřeba spravit na DayZ v A2 bylo možný spravit na těch modech co se mi líbí v A3 (protože to jsou překvapivě co? stejný issues):D. Ale to se cyklíme, co? :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HALCYON: nejlepší možný konec pro tebe je, že až to jednou bude 1.0, komunita z toho udělá znovu mod a ten modu třeba bude lepší, než současný mody.

Imho tak přemýšlí i Brian.. Oni teď dělaj SA, jak si ho představujou - tj. jdou jinudy než v původní modu. Na komunitě je, aby ořezali mechanismy.

Ale třeba to tak nedopadne.. Zatím nikdy neví, jak to modování bude fachat.. Kromě sumraka (sumaka) asi.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    HALCYON: A jestliže to dokázala komunita dotáhnout dál a je to jak říkáš funkční, jsem si jistý, že kdyby měla komunita přístup ke zdrojákům, dokáže to dotáhnout JEŠTĚ DÁL, ale nemá. A ten kdo ho má prostě neměl ten zájem.

Já to platil, abych měl to co jsem čekal, že je to evidentně něco jiného, protože jsem byl "nepozorný" a nesdílím "vizi" jako ostatní adorenti DayZ SA zde je uznávám moje chyba, ale skoro mě mohli varovat, že DayZ SA prostě NEBUDE ani trochu DayZ.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    ZOMBO: Ad 1: Hraju :D, resp. i ostatní mody, spíš teda už na A3, protože A2 je už fakt outdated a myslím, že jsem tu několikrát hlásil, že oproti tý mrdce, na kterou tu dávám feedback (nebo jak by řekl Ghost, hážu hovna) to funguje a v lecčems to i předčí. Nebo ne?

Ad 2: Mám z toho smíšené pocity, kouknu na tu hru, chce se mi brečet, čtu tady zprávy o progresu a chce se mi blejt. Nejvíc je mi líto ztraceného času a potenciálu, co z toho bude až to dopatlaj je mi prakticky jedno.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    HALCYON: To se ale stalo – DayZ Mod převzala komunita a stále vydává nový patche pro vanillu. Už funguje, tak proč to nehraješ?

HALCYON: V čem konkrétně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam