• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARKYTKAKAKCE PRO DĚTI - Ať se doma nenudíme a také něco ušetříme
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, s tím bych tak úplně nesouhlasila. Na zobcovce sice je pro každý tón hmat, ale "ladí" se to v jeho rámci dechem, jinak to může být setsakra falešné. Proto je taky skupina malých pištců na poslech často hotové utrpení.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZEMINO: na hraní na flétnu není třeba žádný sluch, flétna se neladí, akorát se člověk musí mechanicky naučit, že nota C je zapsaná v notové osnově tak a tak a hraje se tím, že se zmáčne ta a ta dírka....není v tom žádná věda. po pravdě, závidím chlapa, který je ochotný se toho ujmout, u nás to (ani časově) neprojde a cvičit se dvěma dětma na dva nástroje je občas dost ubíjející....na druhou stranu jsem silným zastáncem toho, že buď dítě na nástroj hraje a pak prostě je nutné cvičit nebo cvičit nechce a pak ať se na to vykašle, protože to prostě není možné.....ale je fakt, že děti nikdy nehrály ve školce nebo v nějakém kroužku, ale začly od první třídy v ZUŠ, kde se to bere "vážně"
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BEBERA: u nás má Maty flétnu ve škole. .doma jsem odmítla s nim cvičit, jelikož mám hud.hluch a vůbec netuším o co tam jde. Ted ale musí začít cvičit, prý bude mit solo . Patří k lepším ve třídě, nechci slyšet ten zbytek třídy. :-) díky bohu, že se toho ujal chlap, nechal si vysvětlit noty a doby a trénuje s nim.
    ZRK
    ZRK --- ---
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Tak jsem na Poříčí sehnala foukací harmoniku a nějak jsem došla k názoru, že ji najdu pod stromečkem sama... :) Ale ukulele neměli, škoda.
    A ty příčné flétny a klarinety mizely ve velkém, jen jsem zírala.
    FIFI
    FIFI --- ---
    IBERIA: tyhle dva u nas snad ani nejsou.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    FIFI: nebo hoboj nebo fagot
    ZRK
    ZRK --- ---
    FUNTL: Heh, tak to jsem dobře zbrklá :D No nic, samozřejmě se jednalo p zadejte do pole "Slevový kupón" :D Tenhle kód: 25O10VO14 :D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    FIFI: Však já vím. Tu jsem ale nikdy nedostala. Dětská křivda :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BEBERA: tak ale ono se opravdu zcela bezne nejprve uci na zobcovku a az pak se ze zobcovky prechazi na pricku, klarinet, saxofon nebo trubku..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: A to jsem si vždycky malovala, jak budeme jako rodina spolu hrát a zpívat, to mi vždycky přišlo úžasné...:(
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Nojo, jenže je flétna a FLÉTNA. To bych snad i poslouchala ráda, když by dítě denně cvičilo na příčnou fétnu, zatímco zvuk zobcové je mi nepříjemný. U nás bohužel nejspíš nehrozí ani jedno, starší syn je úplně hudebně hluchý, o hudbu neprojevuje zájem a navíc muž nechápe, proč by prý měl hrát na hudební nástroj, když to cvičení je taková otrava. A to zas nechápu já, jak někdo může nechtít umět hrát na nějaký nástroj. A nějak se v tom neshodneme. Já sluch nemám, naši na nic nehráli, já chodila nejdřív ze zdravotních důvodů na zobcovou flétnu (a přitom jsem chtěla příčnou), pak jsem si vydyndala piáno a až do dospělosti jsem cítila jako velkou křivdu, že mi naši nepořídili normální pianino, ale elektrickou yamahu - bez pedálů, bez kontroly síly úderu,prostě jen takovou hračku. Tehdy mi tvrdili, že by piáno neměli kam dát - zpětně vidím, že měli půl obýváku zastavěno prosklenými skříněmi s několika sadami lepšího porcelánu, různými vinnými a broušenými sklenkami apod. - všechno věci, které se vytahovaly možná jednou za rok, některé z nich NIKDY. Muž naopak sluch má, má vynikající sluchovou paměť, hudba ho baví, má sakra všechny předpoklady pro to, na něco hrát, ale vrozená lenost všechno přebíjí :(
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    holky jak tu byly ty slevy na tchibo... tak nevím zda o tom víte, ale v DM je možnost si za body vytisknout slevu. není omezenou částkou pro uplatnění, ale čím víc toho koupíte, tím větší máte slevu http://www.dm-drogeriemarkt.cz/...ve_beauty_aktualni_vyhody_aktualne_na_terminalu/669418/tchibo.html
    FIFI
    FIFI --- ---
    MEDVED007: no financne to plati tak pro zobcove a pripadne altove fletny.
    Kdyz po nekolika letech prejde dite na pricnou, tak pak za nastroj plati. U nas to jeste bylo tak, ze ZUS pricky pujcuje, aby rodic platit nemusel. Prvni roky melo tedy dite pujcenou. Pak si dite udelalo uraz koncetiny, 6 mesicu nemohlo hrat. Ze ZUS ho tak vykopli. Uraz melo dite v lednu, nehralo az do cervna, pricku muselo dite vratit. V zari pak dite nastoupilo ke stejne ucitelce, chodi do stejne tridy, ale soukrome. Cili jsme museli pricku zakoupit.
    Takhle si u te ucky hraje uz sestym rokem.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: uf....a já si zrovna říkala, jaká je pohoda mít dítě na flétně, která stojí pár stovek proti drahému klavíru......
    FIFI
    FIFI --- ---
    BONEMINA: jedno me dite na pricku hraje, ucitelka doporucuje pouze Amati. Stala kolem 11 tisic a ucitelka sla do prodejny hudebnich nastr., nekolik nastroju vyzkousel, jjednu pro nase dite vybrala, my ji tam sli vyzvednout a zaplatit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    FIFI: Já uvažuju o ukulele pro syna. Závidí tátovi kytaru, ale ještě není dost rozumný na to, aby mu byl do ruky svěřený opravdový hudební nástroj. (metalofon, triangl nebo tamburínu nepočítám) Na návštěvě u kamarádů ho zaujala i foukací harmonika. Tak kdyby pod stromečkem něco z toho našel, bude mít radost a já nebudu trpět, když to do jara nevydrží.
    Ale na klarinet a příčku jsem taky koukala nevěřícně.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ZRK: Piatnik hlásí, že "Slevový kupón" nebere. Není to nějak jinak? Každopádně jako tip na vánoční dárky to zapůsobilo, asi vybrané hry pořídím, i pokud by sleva nefungovala :)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    QUAACA: poslední jsem použila, dík!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Přišly mi slevové kódy do Tchiba,
    tyto čtyři jsou zatím volné a nepoužité, tak je posílám sem. Třeba je někdo využije :)

    SLEVOVÝ KÓD NA 300 KČ: G9Y98S7C7JAXWH
    K nákupu nad 1200 Kč v e-shopu Tchibo.cz. Platí do 6.12.2015.

    SLEVOVÝ KÓD NA 300 KČ: 3RDN3HJPMXAXWH
    K nákupu nad 1200 Kč v e-shopu Tchibo.cz. Platí do 6.12.2015.

    SLEVOVÝ KÓD NA 300 KČ: Y85ZT7A7XRAXWH
    K nákupu nad 1200 Kč v e-shopu Tchibo.cz. Platí do 6.12.2015.

    SLEVOVÝ KÓD NA 300 KČ: MSBCR386JBAXWH
    K nákupu nad 1200 Kč v e-shopu Tchibo.cz. Platí do 6.12.2015.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam