• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARKYTKAKAKCE PRO DĚTI - Ať se doma nenudíme a také něco ušetříme


    Tipy pro rodiče s dětmi na různé společenské akce, divadélka, tipy co s dětmi aktuálně podniknout, zajímavé programy, výlety, tábory, ale i tipy na výhodné nákupy dětského zboží. Prostě vše co by se rodičům a dětem mohlo líbit a hodit.
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak to jsem fakt netušila....Zuza fouká falešně akorát, když se danou notu učí, ale jak se jí naučí hrát, tak už jí nikdy nefoukne špatně. Přišlo mi to jako čistě technická záležitost.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: No, s tím bych tak úplně nesouhlasila. Na zobcovce sice je pro každý tón hmat, ale "ladí" se to v jeho rámci dechem, jinak to může být setsakra falešné. Proto je taky skupina malých pištců na poslech často hotové utrpení.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZEMINO: na hraní na flétnu není třeba žádný sluch, flétna se neladí, akorát se člověk musí mechanicky naučit, že nota C je zapsaná v notové osnově tak a tak a hraje se tím, že se zmáčne ta a ta dírka....není v tom žádná věda. po pravdě, závidím chlapa, který je ochotný se toho ujmout, u nás to (ani časově) neprojde a cvičit se dvěma dětma na dva nástroje je občas dost ubíjející....na druhou stranu jsem silným zastáncem toho, že buď dítě na nástroj hraje a pak prostě je nutné cvičit nebo cvičit nechce a pak ať se na to vykašle, protože to prostě není možné.....ale je fakt, že děti nikdy nehrály ve školce nebo v nějakém kroužku, ale začly od první třídy v ZUŠ, kde se to bere "vážně"
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BEBERA: u nás má Maty flétnu ve škole. .doma jsem odmítla s nim cvičit, jelikož mám hud.hluch a vůbec netuším o co tam jde. Ted ale musí začít cvičit, prý bude mit solo . Patří k lepším ve třídě, nechci slyšet ten zbytek třídy. :-) díky bohu, že se toho ujal chlap, nechal si vysvětlit noty a doby a trénuje s nim.
    ZRK
    ZRK --- ---
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Tak jsem na Poříčí sehnala foukací harmoniku a nějak jsem došla k názoru, že ji najdu pod stromečkem sama... :) Ale ukulele neměli, škoda.
    A ty příčné flétny a klarinety mizely ve velkém, jen jsem zírala.
    FIFI
    FIFI --- ---
    IBERIA: tyhle dva u nas snad ani nejsou.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    FIFI: nebo hoboj nebo fagot
    ZRK
    ZRK --- ---
    FUNTL: Heh, tak to jsem dobře zbrklá :D No nic, samozřejmě se jednalo p zadejte do pole "Slevový kupón" :D Tenhle kód: 25O10VO14 :D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    FIFI: Však já vím. Tu jsem ale nikdy nedostala. Dětská křivda :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BEBERA: tak ale ono se opravdu zcela bezne nejprve uci na zobcovku a az pak se ze zobcovky prechazi na pricku, klarinet, saxofon nebo trubku..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: A to jsem si vždycky malovala, jak budeme jako rodina spolu hrát a zpívat, to mi vždycky přišlo úžasné...:(
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Nojo, jenže je flétna a FLÉTNA. To bych snad i poslouchala ráda, když by dítě denně cvičilo na příčnou fétnu, zatímco zvuk zobcové je mi nepříjemný. U nás bohužel nejspíš nehrozí ani jedno, starší syn je úplně hudebně hluchý, o hudbu neprojevuje zájem a navíc muž nechápe, proč by prý měl hrát na hudební nástroj, když to cvičení je taková otrava. A to zas nechápu já, jak někdo může nechtít umět hrát na nějaký nástroj. A nějak se v tom neshodneme. Já sluch nemám, naši na nic nehráli, já chodila nejdřív ze zdravotních důvodů na zobcovou flétnu (a přitom jsem chtěla příčnou), pak jsem si vydyndala piáno a až do dospělosti jsem cítila jako velkou křivdu, že mi naši nepořídili normální pianino, ale elektrickou yamahu - bez pedálů, bez kontroly síly úderu,prostě jen takovou hračku. Tehdy mi tvrdili, že by piáno neměli kam dát - zpětně vidím, že měli půl obýváku zastavěno prosklenými skříněmi s několika sadami lepšího porcelánu, různými vinnými a broušenými sklenkami apod. - všechno věci, které se vytahovaly možná jednou za rok, některé z nich NIKDY. Muž naopak sluch má, má vynikající sluchovou paměť, hudba ho baví, má sakra všechny předpoklady pro to, na něco hrát, ale vrozená lenost všechno přebíjí :(
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    holky jak tu byly ty slevy na tchibo... tak nevím zda o tom víte, ale v DM je možnost si za body vytisknout slevu. není omezenou částkou pro uplatnění, ale čím víc toho koupíte, tím větší máte slevu http://www.dm-drogeriemarkt.cz/...ve_beauty_aktualni_vyhody_aktualne_na_terminalu/669418/tchibo.html
    FIFI
    FIFI --- ---
    MEDVED007: no financne to plati tak pro zobcove a pripadne altove fletny.
    Kdyz po nekolika letech prejde dite na pricnou, tak pak za nastroj plati. U nas to jeste bylo tak, ze ZUS pricky pujcuje, aby rodic platit nemusel. Prvni roky melo tedy dite pujcenou. Pak si dite udelalo uraz koncetiny, 6 mesicu nemohlo hrat. Ze ZUS ho tak vykopli. Uraz melo dite v lednu, nehralo az do cervna, pricku muselo dite vratit. V zari pak dite nastoupilo ke stejne ucitelce, chodi do stejne tridy, ale soukrome. Cili jsme museli pricku zakoupit.
    Takhle si u te ucky hraje uz sestym rokem.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: uf....a já si zrovna říkala, jaká je pohoda mít dítě na flétně, která stojí pár stovek proti drahému klavíru......
    FIFI
    FIFI --- ---
    BONEMINA: jedno me dite na pricku hraje, ucitelka doporucuje pouze Amati. Stala kolem 11 tisic a ucitelka sla do prodejny hudebnich nastr., nekolik nastroju vyzkousel, jjednu pro nase dite vybrala, my ji tam sli vyzvednout a zaplatit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    FIFI: Já uvažuju o ukulele pro syna. Závidí tátovi kytaru, ale ještě není dost rozumný na to, aby mu byl do ruky svěřený opravdový hudební nástroj. (metalofon, triangl nebo tamburínu nepočítám) Na návštěvě u kamarádů ho zaujala i foukací harmonika. Tak kdyby pod stromečkem něco z toho našel, bude mít radost a já nebudu trpět, když to do jara nevydrží.
    Ale na klarinet a příčku jsem taky koukala nevěřícně.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ZRK: Piatnik hlásí, že "Slevový kupón" nebere. Není to nějak jinak? Každopádně jako tip na vánoční dárky to zapůsobilo, asi vybrané hry pořídím, i pokud by sleva nefungovala :)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    QUAACA: poslední jsem použila, dík!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Přišly mi slevové kódy do Tchiba,
    tyto čtyři jsou zatím volné a nepoužité, tak je posílám sem. Třeba je někdo využije :)

    SLEVOVÝ KÓD NA 300 KČ: G9Y98S7C7JAXWH
    K nákupu nad 1200 Kč v e-shopu Tchibo.cz. Platí do 6.12.2015.

    SLEVOVÝ KÓD NA 300 KČ: 3RDN3HJPMXAXWH
    K nákupu nad 1200 Kč v e-shopu Tchibo.cz. Platí do 6.12.2015.

    SLEVOVÝ KÓD NA 300 KČ: Y85ZT7A7XRAXWH
    K nákupu nad 1200 Kč v e-shopu Tchibo.cz. Platí do 6.12.2015.

    SLEVOVÝ KÓD NA 300 KČ: MSBCR386JBAXWH
    K nákupu nad 1200 Kč v e-shopu Tchibo.cz. Platí do 6.12.2015.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam