toz rychlosolené ukrajinské okurky, tazvané malosolnyje ogurcy :) : na litr vody jedna lžíce soli (trochu vrchovatá pokud chcete okurky slanější), snítek koprů, nelépe takový ten rozkvetlý, par stroužku česneku, černý pepř nemletý a oněch pár kouzelných rybízových lístků (na dno). Okurek kolík se do litru vody vejde, vše je možné zdvoj, ztroj, zčtyř a takdál znásobit. Takže vodu se solí dovedeme k varu, necháme se sůl rozpustit a do sklínky, do které jsou okurky těsně naskládáme a proložené česnekem a koprem nalijeme vroucí rosol. necháme tak 24 hodin stát normálně v pokoji a pak ochutnáme, pokud se vám budou zdát málo slaný, dají se ještě chvíli nechat v teple, jinak ji date do ledničky, ale pozor, pokud budou ve slaném rosolu moc dlouho, budou pak moc slaný, takže buď je rychlé sníte, nebo rosol trochu naředíte třeba po par dnech.