MUTHA: no někde jsem viděla video, kde nejrřív dala lžíci zázvoru, lžíci cukru a trošku vody, nechala to pár dní stát a pak tam přidávala každý den lžičku cukru a zázvoru. Jinak nejzajímavější mi přijde, že teda ten zázvorovej základ používaj pak na nakvašení normálních ovocnách šťáv.
Jen mi teda není jasné, proč tomu říkají mléčně kvašené limonády, imho to jsou normální kvasinky, ne? Jako uvidím, co udělá ten divokej základ.
Včera jsem zkusila experiment - jedna sklenice s kvasnicema, druhá s vinejma kvasinkama a třetí nadivoko.
Kvasnicovou jsem dneska slila - CO2 tam je dost, ale chutná to po kvasnicicích, kvasinková mi nějak nezačala, tak jsem tam hodila zázvor z toho kvasnicového základu a ta divoká začíná pomalu bublat.
Dělala jsem to zhruba 50g strouhaného zázvoru se šlupkou, 100g cukru 300 ml vody. (je možné že na ty vinné kvasinky to bylo moc sladké.) Do té slité jsem dodlila vodu a citronovou šťávu.