• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Katz má v art of fermentation naprosto geniální nápad na výrobu termostabilního prostředí.

    Větší plastová nádoba, v ní něco vody a topítko do akvária. Mají rozsah 20-35 st., malej příkon a kvalitní regulaci, protože jinak by citlivější rybički chcíply. Ty nejmenší pro 30 litrů stojí okolo 200.

    To je něco, co bych měla umět zvládnout vyrobit i já ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Eshop s lahvemi všech možných tvarů a druhů.

    Sklo,láhve ,Uzavěry | Bricol-M Eshop
    http://eshop.bricol.cz

    Máte tipy na nějaké podobné?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nakladatelství Jan Melvil (vydává různé svépomocné knihy, ovšem té lepší kvality) zaveldo aplikaci, kde nabízí možnost navrhnout, co mají vydat.

    Přidala jsem jim tam Sandorovo Art of fermentation - kdyžtak hlasujte pro

    Art of fermentation Sandor Katz http://www.wildfermentation.com/the-art-of-fermentation/ – Zpětná vazba zákazníků Jan Melvil Publishing
    http://janmelvil.uservoice.com/...9-chcete-%C4%8D%C3%ADst-v-%C4%8De%C5%A1tin%C4%9B/suggestions/3384136-art-of-fermentation-sandor-katz-http-www-wildfe
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HANNYS: Jmenovec!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: 1. vyvařit nádobu. 2. dát tam sktuečně tak 2-3% objemu soli. 3. zajistit aby k zelí nebyl přístup vzduchu 4. pojistit to nějakým startérem - trochou syrovátky (spíš z kefíru, než z jogurtu), lactobacily z lekárny a tak.


    RAGNAROK: na větších akcích děláme jogurt do termosky, což funguje zcela ideálně. Chce to ovšem tu se širším hrdlem, aby se dala vymejt.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Yobot: Arduino Yogurt Maker — DIY How-to from Make: Projects
    http://makeprojects.com/Project/Yobot%3A+Arduino+Yogurt+Maker/499/1#.UKoNBIbd58F
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EXCITE: zatim jsem kvasil jednu 20kg varku, ted dobiram posledni cca 2kg na dne. Kvasim v takovym tom klasickym velkym kameninovym hrnci na zeli (koupeno za 150,- na blesim trhu v CKD). Par dnu pri pokojovy teplote, pak presun do sklepa. Dusledne jsem dbal na to, aby zeli bylo ponoreny, nahoru jsem dal prkynko z tuhyho ale ohebnyho plastu a zatizil sutrem. Pokud by hlasina klesla, prilej osolenou vodu proslou varem.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    kvasíte někdo zelí? Před týdnem jsem naložil malý soudek..nicméně otec mě zrazoval,že když to dělal, že mu to dost často chytalo plíseň..máte někdo osvědčené rady na co se zaměřit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Chcete vyčistit kvas na pálení od pektinu (pektin kvasí na methanol) - potřbeujete plíseň!

    Purification and characterization of... [Appl Biochem Biotechnol. 2009] - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19089648

    (no dobře, prodává se izolovaný enzym té plísně)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je zajímavé složení probiotik pro případný startér- má tam i ty, které mají raději rostliny, než jen laktozu, ale i ty klasické laktozové - ale je potřeba ho udržovat v teple, jinak vám bulgaricus zahyne. Jen mám pocit, že ta firma je nějaká taková divná, letadlovitá ...

    Probiotic 12 | LR Health & Beauty Systems
    http://www.lr-czech.com/probiotic-12/d-1180341697-c-3193/
    CHANA
    CHANA --- ---
    Děkuji:)
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    CHANA: já klidně můžu, když si pro něj dojedeš do centra Prahy k Prašné bráně. Pokud máš zájem, napiš mi do pošty a já ho den před tím nakrmím, ať ho je dost :)
    CHANA
    CHANA --- ---
    Prosím! Mohl by mi někdo v Praze dát za pár jablek trochu chlebového kvásku? Starý mi během mé angíny zplesnivěl, protože jsem se mu nevěnovala, další začal pěkně kvasit a zplesnivěl už po druhém chlebu, třetí pěkně vykvasil, nicméně v něm lezli ČERVI! A čtvrtý už ani nevykvasil a celá rodina už má chlebový absťák.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: A tenhle je ještě lepší - přírodní nitráty z celerové šťávy!

    Home-cured Corned Beef
    http://nourishedkitchen.com/home-cured-corned-beef/
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    ZUZKAOU: já nevím, zda je to makrobiotik (tolik znalostí o tomto oboru nemám).

    Docela obšírně vysvětluje, že ta sůl zas až tak potřeba není, ale doporučuje právě používat startér. Jako nelepší (prý vyzkoušel více druhů) se mu jeví doplněk stravy Biopron 9 , který je běžně k sehnání v lékárnách.

    Jelikož jsem začátečník, tak kombinace zatím nemohu posoudit. V úterý jsem si připravila dvě várky - jedno kimchi a pak rajčatovou salsu dle tvého návodu. Uvidíme, jak to dopadne. Sůl jsem použila, ale v menším množství, než požadovaly původní recepty.

    ZUZKAOU: super tip, dám o tom vědět kámošovi, mohlo by ho to zajímat ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PLAGUEDIL: ha, sakra - jistě.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ZUZKAOU: kavkaz není v kazachstánu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby někdo chtěl zrna na mléčný kefír, tak už jich mám zase moc. Osobní předání v Praze a nebo pošlu poštou.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZUZKAOU: A o několik set let později...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam