GHOSTDOG32:
Nic takového, jako překyselení organismu neexistuje. Teda existuje, ale znamená to, že máš právě infarkt myokardu a nebo si vypil flašku brzdové kapaliny.
PH moči souvisí s čiností ledvin, množství snězených bílkovin (i rostliných, nejen živočišných) a množství vypité vody.
PH v jednotlivých orgánech organismu je velmi odlišné a ani PH krve není stejné - protože je zásadní rozdíl mezi okysličenou a odkysličenou krví. PH v organismu se udržuje biochemicky pomocí jednotlivých minerálních iontů. Zcela nezávisle na PH moči.
podrobnosti třeba zde
http://www.med.muni.cz/patfyz/powerpnt/0607/13_acidobaze.pdf
a nebo stručněji a úderněji zde
http://www.zradielko.sk/2013/07/bullshithunter-prekyslenie-ph-alkalicka-strava/
A třeba konkrétně na pálení žáhy kefír a jiné fermentované věci dost pomáhají. A paradoxně - pálení žáhy je většinou spojeno s nedostatkem HCL v žaludečních šťávách.
"Odkyselovací" dieta úplně čirou náhodou sebou nese dostatek jednoduchých cukrů v ovoci, dostatek vody a jídlo s vysokým obsahem mikronutrientů - takže se člověk cítí rychle lépe (furuktoza a hydratace) a postupně se mu může i zlepšit stav jako takový, pokud jeho předchozí strava byla na mikronutrienty chudá. Ale ten rituál s měřením PH je tam zcela zbytečný a je to jen kouzlo, které posiluje placebo efekt a dodává zdání kontroly. A když si myslím, že mám něco pod kontrolou, tak to dost pomáhá redukovat stres, který je často příčinou oněch nespecifických problémů, kvůli kterým člověk začne "odkyselovat".
Korelace není kauzalita...
Korelácia vs. kauzalita » Žrádielko
http://www.zradielko.sk/2013/08/korelacia-vs-kauzalita/
(nehledě na to že nejzázračnějším "zásadotvorným" elixírem je přece nepasterovaný jablečný ocet!
http://eatalkalinefoods.com/alkalize-with-raw-apple-cider-vinegar/
buhahaha)
A ještě sem udám tu potřebu kontroly a očisty z pschoanalytického hlediska - velmi překvapivě to pasuje...
A dá se to zkvasit?: Jarní ne-očista
http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/03/jarni-ne-ocista.html