úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
---
---
15:11:55 22.2.2014
+1
RUM
: no jestli si na zemědělce, tak tam někde máte vlastní kravín, kde se mlíko dá koupit. Podrobnosti jsou kdesi v paleo debatě.
RUM
---
---
15:08:46 22.2.2014
1 odpověď
na suchdole je nějakej mlíkomat a včera jsem to chtěl zkusit, jenže sotva jsem k tomu přišel, tak se ke mě doplazil bezďák somrující o drobné... tak jsem si to rozmyslel.
ZUZKAOU
---
---
15:06:37 22.2.2014
RUM
: No třeba v Praze je dostat se pravidelně k syrovému mléku je celkem oříšek - respektive teď vím jen o zdroji v Holešovicích.
http://www.dobrafarma.cz/
Mlékomaty z Jesenice byly zrušené a stejěn v nich měli mléko pasterované. Údajně je nějaký mlékomat na Stodůlkách, nebo tam někde, ale netuším co z něj teče.
FAT
---
---
15:05:46 22.2.2014
+1
RUM
: Tak to jo. Ale v létě by to šlo na kole, ne?
:-)
COWBOY
---
---
15:05:19 22.2.2014
1 odpověď
RUM
: Čeho se bojíš?
Zkus si přečíst tohle
Syrové mléko aneb kdo a proč nařizuje pasterizaci?, Bio-info
http://www.bio-info.cz/zpravy/syrove-mleko-aneb-kdo-a-proc-narizuje-pasterizaci
Mléko piju už téměř výhradně nepasterizované.
RUM
---
---
15:04:32 22.2.2014
1 odpověď
+1
COWBOY
:
FAT
:
lužec nad vltavou (kousek od mělníka). já jsem stále ještě studující a jsem dost závislej na rodičích. nikam si autem zajet extra nemůžu. nemám auto.
FAT
---
---
15:03:27 22.2.2014
RUM
: Na pár vteřin to "přejeď" na 70°C a nemusíš se bát.
FAT
---
---
15:02:43 22.2.2014
1 odpověď
RUM
: Nikde v okolí není kravín? Já si pro mléko jezdím do kravína na odpolední dojení.
COWBOY
---
---
15:02:38 22.2.2014
1 odpověď
RUM
: A odkud jsi? Jinak v Praze se mléka moc neprodukuje, většinou ho sem vozí z venkova. :-)
RUM
---
---
15:02:01 22.2.2014
2 odpovědi
a pak taky mám strach z nepasterovaného mlíka, proto se tu ptám!
RUM
---
---
15:01:31 22.2.2014
2 odpovědi
COWBOY
: právě že ho nemám... můžu ho kupovat jen v praze, což bývá problém, protože z prahy nejsem a často vůbec tydle věci nestíhám
COWBOY
---
---
14:59:17 22.2.2014
1 odpověď
RUM
: Jestli máš nepasterované mléko ke zkefírování, tak proč řešíš kupované jogurty?
RUM
---
---
14:58:50 22.2.2014
četl jsem, že pokud se z nepasterovaného mléka udělá kefír, že se tím zlikvidují případné patogeny
RUM
---
---
14:56:33 22.2.2014
2 odpovědi
ZUZKAOU
: asi bude lepší teda ušetřit na kupovaných jogurtech a místo toho jít do zkefírovaného nepasterovaného mléka že? :-)
ZUZKAOU
---
---
14:39:45 22.2.2014
1 odpověď
+1
RUM
: většinou koupím holandii, ale nejčastěji používám kefír a kefírovou zakysanku.
COWBOY
---
---
14:05:20 22.2.2014
+1
RUM
: Já občas kupuji i Choceňský. Ale spíš si dělám vlastní.
RUM
---
---
13:53:41 22.2.2014
2 odpovědi
ZUZKAOU
: jj myslel jsem si to... a co třeba jogurty? máš nějaký oblíbený? mě teďka moc zachutnal Olma klasik (modrý obal). Dříve jsme kupovali Selský Hollandia, ale ten je už hrozně drahý. Naši kupují také často Pilos z Lidlu a ten mi příjde hnusnej docela.
ZUZKAOU
---
---
12:35:05 22.2.2014
2 odpovědi
+2
VANEK
: hele to může být nějaká snaha o šetrnější konzervaci, nebo tak něco.
RUM
: je pasterované. Na nepasterovaných to je výslovně napsané a určitě nebudou ve standardní obchodní síti, ale jen v sýrárnách.
VANEK
---
---
12:31:35 22.2.2014
1 odpověď
VANEK
: Koupil jsem si v Bille u pultu šunkový salám a na nálepce pak měl ve složení přímo "kultury mléčného kvašení". WTF?
RUM
---
---
11:47:47 22.2.2014
1 odpověď
mám dotaz: když koupím sýr, kde je napsáno ve složení mléko, ale nikde není poznámka, že by bylo pasterované, tak byl vyrobený z nepasterovaného mléka nebo to zákon neřeší? někdy to tam vyloženě píšou
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam