• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: jasně jankbeču kimči 양배추김치 yangbaechu kimchi


    Emergency Kimchi (Yangbaechu-kimchi) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/yangbaechu-kimchi


    최고의 요리 비결 - 윤혜신의 막걸리찐빵과 아삭! 양배추김치_#002
    https://www.youtube.com/watch?v=h7XNsXSfzJk

    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Můžu udělat Kimči z našeho zelí?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    21.11. povedu v rámci jesenického Restaurant day kimči a zelnou dílnu.

    https://www.facebook.com/Zkvaseno/events

    Doražte - jesenický RD je velmi příjemná, komorní záležitost se stále ještě punkovým duchem. Kdo by potřeboval poradit s ubytováním a nebo s tipem na výlety, když bude hnusně, tak do pošty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Van Gogh's 'Starry Night' was re-created with bacteria. It's as cool as it sounds.
    http://www.upworthy.com/...starry-night-was-re-created-with-bacteria-its-as-cool-as-it-sounds?c=ufb1
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: ne, ještě není to alkoholické - je to rýže, kterou enzymy produkované kodži naštípou do sladkého pití či kaše. Milujou to makrobiotici, protože je to jedna z mála příležitostí, kdy se dostanou k něčemu fakt sladkému. Jinak je to předstupeň sake - jen co se to naštípe a vzniknou tam ty cukry, co je můžou kvasinky žrát, tak se přidaj alkoholové kvasinky a nechá se to prokvasit.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    ZUZKAOU: Díky. Amazaké jsem ještě nezkoušel, zeptám se proto úplně debilně. Je to rýžový burčák, jo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: to je jen na amazake, kde to teda naštípá amyláza z toho klíčení. Na miso nikoliv. Kodži z japonska mívají v Danfoodu http://www.danfood.cz/ a nebo si objednat z německé kodži farmy http://www.koji-shop.de/
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Sháním se zase jednou po kodži a paní ve zdravce povídá, že alternativě lze použít naklíčenou a (asi) nakvašenou pšenici. Mluvila ale o přípravě amazake, ja chci na miso. Nemáte někdo zkušenost?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DOCKINEZ: tak po deseti dnech furt zadny bublinky, ale sladka chut ustupuje ve prospech kysele. Zda se, ze je vse na dobre ceste.

    Jake pasirovaci sito pouzivate a kde ho poridit? Diky
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    DOCKINEZ: hele ty cili startujou pozdeji, me zacly taky kvasit treti ctvrty den
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: zatim to nemeni ani bervu, ani chut. A smrdi to taky furt stejne. No uvidim, necham tomu tejden dva, a kdyz to neposlape, tak to prefiltruju a stejne spotrebuju, jebal pes.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: hm - a mění to chuť? Možná tam jsou nějaké bakterie co nebublaj a bublající byly zahubeny kapsaicinem.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ty jo, tak jsem si usmyslel, ze si udelam srirachu. I svaril jsem vodu s cukrem a se soli, ocistil a rozmixoval papricky, pridal deset strouzku nakvasenyho cesneku (viz nize), zalil lakem. Rozmixoval, zasral si celou kuchyn a dva mixery (ty kurvy netesnej, jak v tom nekdo muze mixovat polivky?!), nalil do kvasici nadoby... a nic, po dvou dnech ani bublinka. Vzhledem k tomu, ze normalne mi blby bily zeli kvasi zpravidla uz ten samej vecer a i ten cesnek zacal kvasit docela brzy, mne prekvapuje, ze se stejne nechova prostredi, ve kterym maji kvasinky jednak mrte co zrat, jednak maji dost dobrou pocatecni pozici co do mnozstvi.

    Hlava mi to nebere...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: hele mě to šlo fakt děsně ztuha.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Jsi k sobě zbytečně kritická. Většinu chyb mohla hladce odstranit redakce, kdyby proběhla. Ale protože Grada… Teď jsem si do nich koupil Zpackaný únos od Westlakea a opět špatné nedobré.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: nepřekládám. Při prvním pokusu jsem zjistila, že neumím česky a že to je zbytečné trápení všech zúčastněných.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    ZUZKAOU: překládáš?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: a "Missing microbes" neprošly a to redaktorky původně chtěli něco víc lifestyle, než jen recepty. :-(

    Ale mělo by časem vyjít i Art of fermentation.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Vidím, že Grada má v edičním plánu, hned vedle titulů jako „Psychologie masových vrahů“ nebo „Československé trolejbusy“ i novou knihu kvasících receptů…
    ELGATOVERDE
    ELGATOVERDE --- ---
    BEBERA: jsem v Praze, ale dekuju za nabidku!

    Jeste otazka, nevite, jestli mugi miso, ktery se prodava v Country Life, takovy to jejich klasicky v pytliku, je pasterizovany nebo ne? Na obalu nic nepisou...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ELGATOVERDE: Kdybys byl z Lbc, vodní kefír věnuju. Obnovila jsem zas chov a úplně jsem zapomněla, jak strašně rychle se to množí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam