• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: ona tam vcelku příčetně dává dusitanové soli.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Masa bych se taky bál, a to jsem se něco naudil a nakonzervoval. Prostě, jsem z toho rozpačitý. Tomu Katzovi věřím, že všechno vyzkoušel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: hele, to mi nepřijde - respektive píše o tom už docela dlouho (i když zjevně píše cokoliv, ale má několik publikací o domácí výrobě potravinú

    cos21 - Alles auf einen Blick - Cosima Bellersen Quirini
    http://www.cos21.de/cos21-alles-auf-einen-blick/

    Ale třeba tu část o sýrech jsem v pokušení poslat k rozcupování Kláře Hadašové a moc se mi nezdá, že by třeba uzeniny šly tak jednoduše. Byť ten trik s popelem budu muset zkusit. (namísto uzení zahrabávají uzeninu v plátěném obalu do popela na pár týdnů)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Připadá mi, že to autorka jen posbírala a nevyzkoušela.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: no, mám to tu k recenzi a zatím nevím moc co s tím. A docela mě prudí, že se překladatelka nenamáhala přečíst si katze a sjednotit terminologii. Navíc to vydávala úplně jiná redakce než Katze - inu Grada.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Díval jsem se do nové knihy od Grady - Fermentace - Recepty na domácí kvašení, a nevím. Recepty se mi zdají být až příliš stručné a ošidné detaily, ve kterých tkví čertovo kopýtko, často nejsou dost zdůrazněny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: jasně jankbeču kimči 양배추김치 yangbaechu kimchi


    Emergency Kimchi (Yangbaechu-kimchi) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/yangbaechu-kimchi


    최고의 요리 비결 - 윤혜신의 막걸리찐빵과 아삭! 양배추김치_#002
    https://www.youtube.com/watch?v=h7XNsXSfzJk

    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Můžu udělat Kimči z našeho zelí?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    21.11. povedu v rámci jesenického Restaurant day kimči a zelnou dílnu.

    https://www.facebook.com/Zkvaseno/events

    Doražte - jesenický RD je velmi příjemná, komorní záležitost se stále ještě punkovým duchem. Kdo by potřeboval poradit s ubytováním a nebo s tipem na výlety, když bude hnusně, tak do pošty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Van Gogh's 'Starry Night' was re-created with bacteria. It's as cool as it sounds.
    http://www.upworthy.com/...starry-night-was-re-created-with-bacteria-its-as-cool-as-it-sounds?c=ufb1
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: ne, ještě není to alkoholické - je to rýže, kterou enzymy produkované kodži naštípou do sladkého pití či kaše. Milujou to makrobiotici, protože je to jedna z mála příležitostí, kdy se dostanou k něčemu fakt sladkému. Jinak je to předstupeň sake - jen co se to naštípe a vzniknou tam ty cukry, co je můžou kvasinky žrát, tak se přidaj alkoholové kvasinky a nechá se to prokvasit.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    ZUZKAOU: Díky. Amazaké jsem ještě nezkoušel, zeptám se proto úplně debilně. Je to rýžový burčák, jo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: to je jen na amazake, kde to teda naštípá amyláza z toho klíčení. Na miso nikoliv. Kodži z japonska mívají v Danfoodu http://www.danfood.cz/ a nebo si objednat z německé kodži farmy http://www.koji-shop.de/
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Sháním se zase jednou po kodži a paní ve zdravce povídá, že alternativě lze použít naklíčenou a (asi) nakvašenou pšenici. Mluvila ale o přípravě amazake, ja chci na miso. Nemáte někdo zkušenost?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DOCKINEZ: tak po deseti dnech furt zadny bublinky, ale sladka chut ustupuje ve prospech kysele. Zda se, ze je vse na dobre ceste.

    Jake pasirovaci sito pouzivate a kde ho poridit? Diky
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    DOCKINEZ: hele ty cili startujou pozdeji, me zacly taky kvasit treti ctvrty den
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: zatim to nemeni ani bervu, ani chut. A smrdi to taky furt stejne. No uvidim, necham tomu tejden dva, a kdyz to neposlape, tak to prefiltruju a stejne spotrebuju, jebal pes.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: hm - a mění to chuť? Možná tam jsou nějaké bakterie co nebublaj a bublající byly zahubeny kapsaicinem.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ty jo, tak jsem si usmyslel, ze si udelam srirachu. I svaril jsem vodu s cukrem a se soli, ocistil a rozmixoval papricky, pridal deset strouzku nakvasenyho cesneku (viz nize), zalil lakem. Rozmixoval, zasral si celou kuchyn a dva mixery (ty kurvy netesnej, jak v tom nekdo muze mixovat polivky?!), nalil do kvasici nadoby... a nic, po dvou dnech ani bublinka. Vzhledem k tomu, ze normalne mi blby bily zeli kvasi zpravidla uz ten samej vecer a i ten cesnek zacal kvasit docela brzy, mne prekvapuje, ze se stejne nechova prostredi, ve kterym maji kvasinky jednak mrte co zrat, jednak maji dost dobrou pocatecni pozici co do mnozstvi.

    Hlava mi to nebere...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: hele mě to šlo fakt děsně ztuha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam