ad okurky - zkoušel jsem je naložit na 10 dní, jak jsem se někde dočetl, že se nakládají i na 14 a neopakoval bych - byly hrozně moc rozblemclý a i chuťově to bylo až moc intenzivní. Pak jsem až dohledal, že většina receptů počítá většinou jen se dvěma dny nakládání.
zkoušel jsem fermentovat chilli pastu, jako základ jsem použil české pálivé zelené papriky a do toho přidal třeba deset chilli papriček, dal jsem k tomu na 2% objemu soli. udělala se mi ve sklenici nahoře plíseň po týdnu, takže předpokládám, že pokud se používá tolik papriky, která není silná jako chilli, tak to chce více zasolit.
myslíte, že je ok dál tu pastu po převaření jíst? chuťově není špatná, nepáchne a plíseň byla jen v horní vrstvě.. díky za rady a tipy z minula ohledně čištění nádoby! :)