Mám dotaz na kimchi znalce. Potřebovala bych srovnat kimchi recept od Zuzkaou na blogu Zkvaseno s kimchi kupovaným od Korejců v Praze/jedeným v Koreji. Po první výrobě podle Zuzkaou (Maangch) se muž ošklíbal, že takhle (rozuměj takhle hnusně) kimchi v Koreji nikdy nesmrdělo. Ubrala jsem podstatně na česneku (nechala jsem asi stroužek) a pořád to podle něj bylo hnusné a úplně jiné. Dokonce prý když měl návštěvu v Koreji a vzal ji tu do asijského bistra (provozovaného předpokládám Vietnamci), kde měli kimchi, které smrdělo stejně jako to moje, Korejci si ze zvědavosti objednali a pak to odmítli jíst, že toto není kimchi. Minulý týden jsem byla poprvé v opravdu korejském bistru (v Berlíně), překvapivě v něm nebyl 100% žádný česnek a překvapivě nebylo ani slané. Předevčírem jsem udělala další pokus, vynechala česnek, cibuli a zázvor, zůstala jen kaše, rybí omáčka a paprikové vločky, je to dobré, ale stejně se to neblíží tomu z bistra, říkám si, že snad dává mnohem míň rybí omáčky... A otázka je - dávají Korejci v Praze do kimchi česnek a cibuli? A jak slané to kimchi je? Dík