• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BEBERA: tak když vi, že je to naprd, ať se zeptá mámy co tam patří a pak se můžeš podělit.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BEBERA: Já bych se taky přidal, recept na nepáchnoucí kumchi by se hodil. Je třeba udělat zásoby na zimu. Ta rybí omáčka je povinná? Nějak si mi ekluje…
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mám dotaz na kimchi znalce. Potřebovala bych srovnat kimchi recept od Zuzkaou na blogu Zkvaseno s kimchi kupovaným od Korejců v Praze/jedeným v Koreji. Po první výrobě podle Zuzkaou (Maangch) se muž ošklíbal, že takhle (rozuměj takhle hnusně) kimchi v Koreji nikdy nesmrdělo. Ubrala jsem podstatně na česneku (nechala jsem asi stroužek) a pořád to podle něj bylo hnusné a úplně jiné. Dokonce prý když měl návštěvu v Koreji a vzal ji tu do asijského bistra (provozovaného předpokládám Vietnamci), kde měli kimchi, které smrdělo stejně jako to moje, Korejci si ze zvědavosti objednali a pak to odmítli jíst, že toto není kimchi. Minulý týden jsem byla poprvé v opravdu korejském bistru (v Berlíně), překvapivě v něm nebyl 100% žádný česnek a překvapivě nebylo ani slané. Předevčírem jsem udělala další pokus, vynechala česnek, cibuli a zázvor, zůstala jen kaše, rybí omáčka a paprikové vločky, je to dobré, ale stejně se to neblíží tomu z bistra, říkám si, že snad dává mnohem míň rybí omáčky... A otázka je - dávají Korejci v Praze do kimchi česnek a cibuli? A jak slané to kimchi je? Dík
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím, nenašel by se někdo v Praze, kdo by se mohl podělit o kousek octové matky nebo jiný startér na ocet. Bohužel se mi doma nedaří ho nastartovat z jablečné slupky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jo a nepamatuju si čím jsem ten kvašený humus startovala, ale nejspíš buď kefírovou syrovátkou a nebo vodním kefírem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: může, velmi snadno. Dělá. Zkoušela jsem to. Nechutnalo mi to. http://www.culturesforhealth.com/learn/recipe/lacto-fermentation-recipes/lacto-fermented-hummus/

    Co mi docela chutnalo byly fermentované fazole. http://thecoconutmama.com/fermented-black-bean-dip/ - nakonec jsem je vnutila na blog http://zkvaseno.blogspot.cz/2016/02/symbioticky-pust-vi-misky-hojnosti.html
    VANEK
    VANEK --- ---
    Může hummus zkysnout? Asi může, proč byne, žejo; tak spíš, dělá se něco podobného někdy schválně?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    ZUZKAOU: jo takhle :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: aby to zůstalo sladké? Potřebuješ něco nefermentovatelného jako je stévie a nebo xylitol.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    [ Begin Japanology Plus ] Season 2 EP30 Tsukemono Pickles 2009 10 02
    https://www.youtube.com/watch?v=4E3wmWQjCNA
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Aha, tak to taky zkusím se speciálníma...

    Co říkáte na tohle, proč tam jsou umělý sladidla? http://www.vasepivo.cz/zbozi/kvasnice/-pro-cidery-O100/kvasnice-sladky-cider-Z439.html
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    dekuju, jen abych vas uved do obrazu, budu kvasit po treti a minuly leta sem pouzival prave obycejny kvasinky na vino (vinka etc...) a vysledek nebyl prilis uspokojivej, zmizelo treba jablecny aroma temer uplne... a bylo mi doporuceno pouzivat kvasnice primo na cider... takze tak...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    IZSTVOCH: v drogerii(nějaký tradiční) prodávaj tekutý kvasinky. V dejvicích je taková u kulaťáku
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    IZSTVOCH: Celkem dobře funguje koupit si litr bílého burčáku, vypít ho a tu desetinu co je u dna použít na rozkvašení…
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    nemate nekdo tip kde v praze sehnat kvasinky na cider? klidne posta, dik.
    (rychly jabka, specha to, cekani na eshop je spatne)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jů - číňani kvasej mlíko s amasaké na jogurt.

    Sunflower Food Galore: Imperial yogurt 宫廷奶酪
    http://sunflower-recipes.blogspot.cz/2011/03/imperial-yogurt.html
    PERRYN
    PERRYN --- ---
    ad okurky - zkoušel jsem je naložit na 10 dní, jak jsem se někde dočetl, že se nakládají i na 14 a neopakoval bych - byly hrozně moc rozblemclý a i chuťově to bylo až moc intenzivní. Pak jsem až dohledal, že většina receptů počítá většinou jen se dvěma dny nakládání.
    zkoušel jsem fermentovat chilli pastu, jako základ jsem použil české pálivé zelené papriky a do toho přidal třeba deset chilli papriček, dal jsem k tomu na 2% objemu soli. udělala se mi ve sklenici nahoře plíseň po týdnu, takže předpokládám, že pokud se používá tolik papriky, která není silná jako chilli, tak to chce více zasolit.
    myslíte, že je ok dál tu pastu po převaření jíst? chuťově není špatná, nepáchne a plíseň byla jen v horní vrstvě.. díky za rady a tipy z minula ohledně čištění nádoby! :)
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    DIVER: Nečekej sladkokyselou chuť okurek nakládaných do Deka a podobně (stejné jako ty z obchodu). Čekej slanokyselou chuť, nic sladkého. Mužova rodina dělá kvašáky takhle, jen samotné okurky naložené do slané vody s listy vinné révy. Chvíli mi trvalo si zvyknout, ale když od toho tu sladkokyselost nečekám, nemám s tím problém.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DIVER: Ruske kvasene okurky chutnaji skoro stejne jako polske,nemecke nebo ceske kvasene okurky a uplne jinak nez okurky nalozene v octovem laku. Ja je zboznuju,muz je nesnasi,je to pripad od pripadu. Pokud bys chtel ochutnat,mivaji je v nemeckych supermarketech nebo u polskych stanku se zeleninou,v ruske specialce u nas maji jen sterilovane a neni problem vyrobit na zkousku doma jen malou davku,koprovy kvet jsem jeste na trhu se zeleninou prodavat videla...
    ELFRIK
    ELFRIK --- ---
    ZOIDBERG: díky
    ZUZKAOU:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam