• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    OTZ
    OTZ --- ---
    ZUZKAOU: ja to prave ochutnal nez jsem to chtel dat do jidla, a jo chutnalo mi to akorat jsem nevedel.. tak jsem to zase vyplivl a ceka to v lednici :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Southern Classic: Sour Corn – Garden & Gun
    http://gardenandgun.com/recipe/southern-classic-sour-corn/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OTZ: jestli ti to voní a neroste na tom nic 3D a nebo barevného, tak bych to určitě ochutnala - kukuřice se normálně kvasí. Jestli tomu hodně nevěříš, tak ochutnej jen malé množství a počkej, jestli tě to prožene.
    OTZ
    OTZ --- ---
    asi blba otazka, ale zkusim to:

    co kdyz me cukrova kukurice v plechu zkysne a voni jako smetanovej jogurt, neni to jenom mlecny kvaseni? snedli byste to? .))
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ZUZKAOU: snad jo :)
    Jinak to vypadá takto. Za týden to ochutnám.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZATAMOKO: imho je to jedno
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ZUZKAOU: když uvaříš vejce natvrdo, tak je žloutek občas trochu vidět. Bílková "blanka" má třeba jen milimetr a ráda praská, takže pak je žloutek nekrytý a vystaven působení zběsilých mikrobů ;)
    No každopádně jsem část naložil do řepnýho kvasu a část do cibulovo-česnekovýho nálevu podpořenýho jogurtovým startérem.
    Teď je to naložený týden a má se to čile k světu. Řepnej jsem omylem zavřel natěsno a při kontrole mi solidně vybublal :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZATAMOKO: jsem lehce zmatená - je vcelku jedno co je se žloutkem, ne?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Dám přednost ruskému obchodu. Je to na TO?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ZUZKAOU: konečně jsem se dokopal k pokusům s vařenými vajci. Je potřeba, aby žloutek nebyl vůbec vidět?
    Dost jich mělo žloutek u kraje a prosvítá a někdy jsem při loupání ten tenkej bílek poškodil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOCHANSKA_CH: chceš nějakou indicko/arabskou speciálku a ayran. A nebo ruskou speciálku na ten kefír ;-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Teď jsem v Los Angeles. Dva druhy kefíru, oba narvaný cukrem až po špunt. Na dotaz, kde mají natur kefír jsme dostali odpověď, že nikde, není o něj zájem. Tak aspoň tučnej bílej jogurt? Jo, jeden druh měli. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Cestovala jsem teď s motorkáři přes Pobaltí do Petrohradu. V ruském supermarketu mraky druhů kefíru a kombinací kvašené zeleniny. Jogurtů míň a spíš nízkotuk. Na všech benzínkách měli v chlaďáku kefír v tetrapaku. V estonském hotelu na malém městě měli v restauraci v nápojovém lístku kefír (lahodný) a večer nám jako pozornost donesli domácí křupavé kvašáky. Takže jsem cestování přežila bez obvyklých střevních potíží, pravda, přikrmeno preventivně i probiotiky z lékárny. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Probiotic brew brings new meaning to "beer gut"
    http://newatlas.com/probiotic-beer/50262/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Katzův kvasný výlet po Číně.

    People's Republic of Fermentation // Episode 01: Mrs. Ding's Pickles
    https://www.youtube.com/watch?v=M4elw9rIs9Y
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Kdybys během těchto tří týdnů stihla Brno, poskytnu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    kdybyste měl někdo přebytky mléčných kefíráků, tak by se mi nějací hodily. Ideálně příští týden v Praze.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ELGATOVERDE: Já bych to vyhodil, nesnáším rozblemcané kvašáky... Rada s odřezáním špiček je ale dobrá a určitě to udělej. A listí může být různé, dávám tam kromě toho z vína i křenové, trešňové a rybízové.
    ELGATOVERDE
    ELGATOVERDE --- ---
    ZOIDBERG: ZUZKAOU: ta rozkydost nastala asi po 5ti dnech, takže to bude asi i tím listím. Ok na příští nálev už budu líp vybavená. Teď jen vymyslet, co udělat s těma 3 kg rozkydlejch okurek, který mám narvaný v ledničce :))) nějaký tipy jak to zužitkovat při vaření?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELGATOVERDE: spíš je potřeba je sníst dřív. A teda používat co nejmenší okurčičky a uřezat jim hlavičku - tu část kde byl květ, protože tam sedí nejvíc enzymů, co to rozkládaj celulozu. Případně je ještě oblanšírovat. Maximalisti pak koupou kvašáky v teplé vápenaté lázni ;-)

    A dá se to zkvasit?: Okurky - otázka křupavosti a barvy
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/07/okurky-otazka-krupavosti-barvy.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam