• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    NILA
    NILA --- ---
    JAJITA: úplne bežne, dávku menšiu ako 5 litrový pohár už ani nerobím, nemá to zmysel :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BEBERA: však taky další várka bude mnohem větší :)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    shanim mlecny kefir, praha. posta prosim :]
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JAJITA: Když nakládám,tak ve velkém,je to strašně dobré. Mě poprvé překvapilo,jak dobré je už samotné pekingské zelí,když se
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: každému korejci. Zejména ty letní jedí klidně jen tak lehce odleželé.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    XCIDER: já naložila v pondělí poprvé, z 2 kg č. zelí a dnes mám tak 1/4, dost mě překvapilo, jak je to žravé hned :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JAJITA: Ted zrovna jsem dal par vidlicek z varky, kterou jsem nakladal ve stredu a teprve to zacina kysat. Ujidam vzdycky prubezne celou dobu, chutna mi i cerstve nalozene a navic me bavi sledovat, jak postupne pribyva kyselost a ubyva palivost.... Jen jsem ho teda nemel nechavat cely vikend bez dozoru, krapet se vzedmula hladina a kazdou lahev opustil cca velky panak smrdute cervene kapaliny :) Nastesti jsem s tim trochu pocital a podlozil tackem...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Zdravím, stalo se už někomu, že sežral (omluva outlocitným) kimči před pořádným prokvašením? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAIRYPLAY: no - nejspíš je v tom méně kultur, než bylo v té původní kombuše. pokud ti to chtuná, tak to pij. Pokud to chceš obohatit, tak k tomu přilej koupenou kombuču, kdy se ty mikroby z ní nastěhujou do té blány.
    FAIRYPLAY
    FAIRYPLAY --- ---
    Ahoj, našla jsem v barelu s jablečným octem houbu, která je k nerozeznání od kombuchy, jíž jsem dlouholetou pěstitelkou. Ta kupovaná mi po pár měsících umřela a tak jsem měla radost, že mám možná kombuchu domácí. Dala jsem jí normální nálev sladkýho čaje a množí se pěkně. Jen nevím, zda je to fakt kombucha a můžu to bez problémů pít. (Je to dobrý). Máte někdo zkušenost? Nebo nějaký zprávy ze záhrobí?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a špatně použitá předpona meta.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: bože - jeden vedec a tři digitální nomádi a obchdníci s info-marketingem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATOM: Připadně se ozvi Qwertymu, jestli něco nemá.

    Qwerty.cz | Qwerťákovo laboratorium - kontakt
    http://www.qwerty.cz/data/kontakt.php
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATOM: ebay...
    NILA
    NILA --- ---
    MATOM: kutúrou na miso myslíš čo? koji ryžu alebo koji samotné? ryžu imho kúpiš v lepšie vybavenom bioobchode. ja som objednávala cez sunfood vm, má ju aj dan food. ak si chceš spraviť koji ryžu sám tak koji kin mi prekvapivo rýchlo prišiel tento -> http://ebay.to/2g3RHFG , v kamennom obchode nekúpiš nikde
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZOIDBERG: Z dětství si vybavuju ze sbírky receptů z literatury "Lesní jahody v mléce. Ryzce v soli" od nějakého sovětského rusa.
    MATOM
    MATOM --- ---
    ZOIDBERG: naloz ciste do skla, posol a zalej octom
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nebyl by nějaký osvědčený recept na zkašené ryzce smrkové? Nějak se urodilo.
    MATOM
    MATOM --- ---
    zdravim, zhanam kulturu na miso, brno
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: vida - odkaz na salsu co chce zkvasit máš už ve vaření.

    tady máš ještě přímo na kvašenou, netřeba tam dávat kombuču, stačí to prostě nechat stát, na těch rajčatech máš spoustu přirozených, divokých kultur.

    Lacto-fermented Green Tomato Salsa Recipe - Cultures for Health
    https://www.culturesforhealth.com/.../lacto-fermentation-recipes/lacto-fermented-green-tomato-salsa/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam