• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOCHANSKA_CH: no pokud to tam dáš syrové, tak co tam bude se sacharidy, začne nejspíš ještě kvasit. Což může pro lidi být plus i mínus.

    Spíš bych ji použila jako základ na další kvašení, pokud ji nechceš sníst (saláty, sendviče, dipy, pomazánky, omáčky)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Mám pytlík kvašené cibule z výroby kvašáků, použili byste ji do utopenců?
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    ma nekdo zkusenosti s vyrobou Natto misa?
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    Ahoj, chtel bych podekovat Zuzce za nekonecnou inspiraci a poporucuji vsem vyzkouset domaci umebosky. Letos skoro 8 litru a pred sebou 7 mesicu kvaseni:)

    LISHKA
    LISHKA --- ---
    ahoj, nemáte někdo prosím fermentační kulturu na zázvorové pivo?
    https://www.fermentarum.cz/zazvorove-pivo tady to je beznadějně vyprodané...
    Kdyžtak pošta, díky moc!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: kluci z kojibakers mají hrachové a moc dobré https://eshop.kojibakers.cz/miso-hrachove-250g/
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: ono se mi to nestalo poprvé, když tak přemýšlím, i po korejské variantě misa, buď mi vadí slanost, nebo soja :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: jaoot slyším to poprvé, ale možné je všechno. jestli dobře počítám, tak chtějí 50 g toho misa, že? to je docela dost...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Je normální efekt miso v jídle, že se poněkud rozbouří pajšl? Nic extra dramatického, jen poněkud větší plynatost a poněkud jiná konzistence.
    Použila jsem shiro miso a tenhle recept (mimochodem moc dobrý)
    https://opu.peklo.biz/p/20/07/20/1595273413.jpeg
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZUZKAOU: Tak jsem to zkusil s visnema a s nezralyma spendlikama.
    Vypeckovany visne kvasi rychle a na chut je to velmi zajimavy. Pridal jsem to do zeleninoveho salatu misto oliv a za me super.

    Ty spendliky se vypeckovat nedaji, takze jsem je jen zkusil nariznout kolem dokola, kvasi to velmi pomalu. I po zkvaseni to nejde nijak dobre oddelit od pecky, takze tohle do salatu, nebo jineho jidla moc dobre nepujde. Ale da se to tak nejak okusovat od pecky samostatne.



    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMAHL: v podstatě ano. Jsi schopný si dojet do Hornch Měcholup? Případně máš mléčný kefír, aby mě to motivovalo to někam vozit? ;-D
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Poptávám klon kombučy v Praze, jsem tu správně? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELGATOVERDE: slej část láku a nařeď to.
    ELGATOVERDE
    ELGATOVERDE --- ---
    Presolila jsem kvasaky - da se s tim neco delat? Dat novy nalev, vubec nesoleny? Nebo uz je vse ztraceno?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ZUZKAOU: no pockej, ja myslel ze takovyhle studie podstrkujes svetovym mediim Ty, abys zvysila navstevnost sveho blogu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo aha, to je celé vytažené z té nesmyslnés tudie, kdterá tvrdí že fermentovaná zelenina vedek nižímu výskytu covid v zemi, kde jí více jak 50 procent obyvatel denně fermentovanou zeleninu a patří do toho i ČR, tak najednou je z toho kimčchi!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JANDOUR: The SUN jako zdroj studie? Srsly?

    Nehledě na to, že jsou dvě země na světě kde významné množství populace jí kimčchi. Kde ýiskal dr.Bousqet spolehlivá data ze severní Korei, aby je mohl porovant s těmi daty z jižní a vyloučit další vlivy, aby mohl prohlásit, že kimčchi chrání před Covid-19?

    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Dr. Jean Bousquet, honorary professor of Pulmonary Medicine at Montpellier University, France, and his team studied a link between low fatalities and national dietary differences and found that countries where fermented cabbage forms a key part of their diet have had lower fatalities.
    Kimchi protects against COVID-19, a study says : The DONG-A ILBO
    https://www.donga.com/...y-says?fbclid=IwAR2o0ZfMhO6jOzvn8a4eUaTjYjbZoZB89ZedDNvZFW9fq0fPaQpc0SGjbFk
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Dneska mi praskla 5L lahev :(
    Docela mě to překvalipo, protože obsahovala asi jen něco přes půl kg zeleniny plus vodu, překrytý textilií a kameny. Evidentně se dva do sebe zaklesly a síly působící mezi nima udělaly toto. Dobrá zpráva aspoň, že už to bylo překvašený a pod lahví jsem měl štůsek takovejch těch různejch dokumentů kolem bytu, který jsem někdy plánoval (možná) někam založit. Perfektně nasály téměř všechnu šťávu, která prosákla a je z nich takovej jeden velkej kimchi papirus
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZUZKAOU: cesnek jsem zkousel do octa i do oleje a par sklenicek s trochou balzamika, koreni a dolejt olejem. Ten posledni mi chutnal nejvic.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Zítra jdu na to. Díky a za sedm let poreferuju :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam