• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: jaoot slyším to poprvé, ale možné je všechno. jestli dobře počítám, tak chtějí 50 g toho misa, že? to je docela dost...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Je normální efekt miso v jídle, že se poněkud rozbouří pajšl? Nic extra dramatického, jen poněkud větší plynatost a poněkud jiná konzistence.
    Použila jsem shiro miso a tenhle recept (mimochodem moc dobrý)
    https://opu.peklo.biz/p/20/07/20/1595273413.jpeg
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZUZKAOU: Tak jsem to zkusil s visnema a s nezralyma spendlikama.
    Vypeckovany visne kvasi rychle a na chut je to velmi zajimavy. Pridal jsem to do zeleninoveho salatu misto oliv a za me super.

    Ty spendliky se vypeckovat nedaji, takze jsem je jen zkusil nariznout kolem dokola, kvasi to velmi pomalu. I po zkvaseni to nejde nijak dobre oddelit od pecky, takze tohle do salatu, nebo jineho jidla moc dobre nepujde. Ale da se to tak nejak okusovat od pecky samostatne.



    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMAHL: v podstatě ano. Jsi schopný si dojet do Hornch Měcholup? Případně máš mléčný kefír, aby mě to motivovalo to někam vozit? ;-D
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Poptávám klon kombučy v Praze, jsem tu správně? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELGATOVERDE: slej část láku a nařeď to.
    ELGATOVERDE
    ELGATOVERDE --- ---
    Presolila jsem kvasaky - da se s tim neco delat? Dat novy nalev, vubec nesoleny? Nebo uz je vse ztraceno?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ZUZKAOU: no pockej, ja myslel ze takovyhle studie podstrkujes svetovym mediim Ty, abys zvysila navstevnost sveho blogu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo aha, to je celé vytažené z té nesmyslnés tudie, kdterá tvrdí že fermentovaná zelenina vedek nižímu výskytu covid v zemi, kde jí více jak 50 procent obyvatel denně fermentovanou zeleninu a patří do toho i ČR, tak najednou je z toho kimčchi!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JANDOUR: The SUN jako zdroj studie? Srsly?

    Nehledě na to, že jsou dvě země na světě kde významné množství populace jí kimčchi. Kde ýiskal dr.Bousqet spolehlivá data ze severní Korei, aby je mohl porovant s těmi daty z jižní a vyloučit další vlivy, aby mohl prohlásit, že kimčchi chrání před Covid-19?

    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Dr. Jean Bousquet, honorary professor of Pulmonary Medicine at Montpellier University, France, and his team studied a link between low fatalities and national dietary differences and found that countries where fermented cabbage forms a key part of their diet have had lower fatalities.
    Kimchi protects against COVID-19, a study says : The DONG-A ILBO
    https://www.donga.com/...y-says?fbclid=IwAR2o0ZfMhO6jOzvn8a4eUaTjYjbZoZB89ZedDNvZFW9fq0fPaQpc0SGjbFk
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Dneska mi praskla 5L lahev :(
    Docela mě to překvalipo, protože obsahovala asi jen něco přes půl kg zeleniny plus vodu, překrytý textilií a kameny. Evidentně se dva do sebe zaklesly a síly působící mezi nima udělaly toto. Dobrá zpráva aspoň, že už to bylo překvašený a pod lahví jsem měl štůsek takovejch těch různejch dokumentů kolem bytu, který jsem někdy plánoval (možná) někam založit. Perfektně nasály téměř všechnu šťávu, která prosákla a je z nich takovej jeden velkej kimchi papirus
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZUZKAOU: cesnek jsem zkousel do octa i do oleje a par sklenicek s trochou balzamika, koreni a dolejt olejem. Ten posledni mi chutnal nejvic.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Zítra jdu na to. Díky a za sedm let poreferuju :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: normálně udělej slaný lák, nalij na česnek a zapomeň na něj. A nebo vezmi ocet, nalij ho na česnek a zapomeń na něj.

    Kdo má doma sušené dřínky, tak tam přidá sušené dřínky https://www.saveur.com/article/recipes/garlic-condiments-torshi-seer-persian-pickled-garlic/

    Kdo to chce urychlikt, tak dá půl octa běžhného a půl balzamikového. Ještě tu budu dělat experimetn půl octa běžného a půl ume.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Celýho čerstvýho česneku jsem si dnes od rodičů přivezla plnou igelitku, původní plán byl česnekosolná pasta, ale tohle mě zajímá! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: právě jsem zjistila, že iránci vezmou celej čerstvej česnek, zalejouo ho octem a zapomenou ho ideálně na 7 a více let. Už po dvou měsících ve slaném nálevu je fakt dobrej a hlavně sladkej :-D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: přesně s tím počínám :) Sklep je zbytečně nevyužitý a láhve v něm můžou klidně pár let počkat. U kamarádky jsem měla domácí malinový, čtyři roky starý a jako... nikdy dřív bych nevěřila, že mi bude ocet fakt chutnat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: ano. Plus čím déle ho člověk zapomene, jako že i roky, tím lepší ocet má.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Díky, dostal lžíci, ať je mu dobře. Jsem zvědavá, jak dopadne, zatím to octování vypadalo jako totálně blbuvzdorné kvašení.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: přidala bych cukr, ať to dokvasí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam