• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: mel jsem vcera a chutna skvele. Vlastne chutna i o dost lip nez ananas bez upravy. Priste udelam vic :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    DYSTOPIK: už se zadařilo, jen to trvalo trochu dýl na požadovanou konzistenci, takže je to hromsky kyselý, ale to se doladí. Vypadá to tedy, že příčinou byla nízká teplota.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: hele je to ideální vstupní droga pro lidi co nechtějí ostré a kvašené :-D Testováno i na angličanech.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DYSTOPIK: na pizzu bych ho nedal, ale jako kimchi vypada extremne dobre, tak jsem se nechal zlakat :)

    ZUZKAOU: zkusim, diky za tip :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DYSTOPIK: je to fakt skvělý. Vřele doporučuju. Ideální jak zpracovat špatně vybraný, nedozrálý ananas.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: klidně začni užírat už zejtra a sleduj jak se proměňuje chuť. Je to lepší spíš čerstvý, než dokysený do konce.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    POHODAVOLE: teda to jsem nikdy neviděl. To je nějakej způsob, jak po italech urazit další národ ananasem? :))

    Dělám si legraci samozřejmě
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem zalozil kimchi z ananasu, tak jsem docela natesenej a zvedavej, jaky bude :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    DYSTOPIK: dám to dneska s horkovzduchem na 45 a uvidím, co to udělá.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: to je skvely!
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DYSTOPIK: tim jsem teda jen chtěl říct, že všechny trouby asi nedosáhnou dostatečný teploty a zkusil bych to nejdřív prověřit s tim teploměrem
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    CHOBOT: zkusmo jsem na hodinu rozsvítil v troubě a dal jsem tam teploměr. Ten kryt žárovky byl horkej, ale teplota vzrostla asi tak o dva stupně, oproti pokojový
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CHOBOT: nevím, já posledně dolil cca lžíci řeckého lidl jogurtu mlíkem, dal to do trouby zapnuté na 30° na 6 hodin a jogurt z toho byl (a vůbec nebyl špatný, příště dám tučnější mlíko) - ta žárovka imo nemá moc šanci...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHOBOT: zkus jinej jogurt. Třeba se prostě téhle várce nechtělo dáll množit.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    DYSTOPIK: různé návody se vzácně shodují, že trouba se zapnutou žárovkou by měla stačit, ale je možný, že je prostě naše trouba naprd.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    CHOBOT: měl bys tam mít kolem 45 stupňů. To je pro představu víc, než je běžná teplota vody při sprchování.. Já si nejsem jistej, jestli ti to ta žárovka takhle prohřeje.
    Koukám, že žárovka do trouby má 15-40W. Já kdysi takhle hřál žárovkou v improvizovanym inkubátoru, když jsem dělal tempeh, ale ta žárovka měla nejmíň 100W a byla to krabice, ne o moc větší, než krabice od bot
    BLANA
    BLANA --- ---
    ZUZKAOU: Musím říct, že mně odpověď též velmi pozitivne překvapila:)
    Super práce, díky!
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    DYSTOPIK: nějak mi to nejde. Na litr mlíka polévková lžíce jogurtu (živá hollandie), ráno v troubě jen úplně tekutý mlíko. Nechal jsem to v troubě do odpoledne, jen to zkyslo. V troubě se zapnutou žárovkou je to na omak teplý, ale možná prostě málo.

    Vrazim do tý trouby při dalšim pokusu teploměr, jeslti ho někde najdu.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    ZUZKAOU: wow.. proste WOW!
    (dostala jsem odpoved na obe otazky, ktere me trapily a stydela jsem se tu zeptat :-D Dik)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vláďa vyrobil kvasého chatbota!

    kombuchAi | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/kombuchai
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam