JOSEFDRUHY:
No, já to nemám ze své hlavy, to je právě citace p. Ullmanna, jak píšu ten odkaz níže Ullmann V: Unitární teorie pole a kvantová gravitace
http://astronuklfyzika.cz/GravitaceB-6.htm.
Podle mě z toho vyplývá jedna zásadní věc, oni prostě NEVĚDÍ, jak ty matematické výpočty, které "sedí" (v té matematice), naroubovat na přírodu. Tady si myslím, že lidstvo dospívá k samým hranicím svého poznání. Protože i když oni řeknou, že strunová teorie je matematicky konzistentní, je pořád konzistentní teoreticky, matematicky, ale je také potřeba ji interpretovat. Lidstvo v tomto směru dokázalo neuvěřitelné, úžasné věci, proto mám fyziku (jako laik) tak rád a proto jste mi sympatický vy, se svou teorií, protože každý, kdo o těchhle věcech hloubá, posouvá lidi někam dál, ať je jeho teorie správná nebo ne.
Uvedu takovou paralelu, orangutan v zajetí se naučí, že když má hlad, zajde do ledničky, vytáhne banán, a třeba si ho nožem nakrájí na kousky. Ví taky, že nůž je v zásuvce kuchyňské linky a člověk potom umyje nádobí. Nikdy nezjistí, jak funguje lednička a že se vyrábí v továrně. Že nůž je z oceli a co je to metalurgie.
Takové pojmy jako "vnitřní prostor" a "vnější prostor" já chápu jako výraz bezmoci člověka svým běžným jazykem popsat, na co prostě už "nemá".
Ale zpět k Vaší hypotéze.
Vy tedy postulujete, že hmota je samotným zvlněným časoprostorem. Já jsem onehdy podnikl pátrání na internetu a (bohužel teď nemám po ruce odkazy..) myslím, že vztah časoprostor - hmota vůbec není vyjasněný. Vzpomínám si, že Vy uvádíte modelový příklad (ve výkladu o červeném posuvu, relativitě a času) toho auta jedoucího z prahy do brna z pohledu velmi vzdáleného pozorovatele, a tam píšete, že sama vzdálenost mezi prahou a brnem se rozpíná, tedy prodlužuje. Oficiální interpretace je jiná, že se rozpíná skutečně pouze prostor mezi tělesy. Moje otázka je, jak ten prostor ví, jestli je mezi tělesy (a tedy se má rozpínat) a nebo je mezi jednotlivými molekulami dálnice praha-brno a tedy se rozpínat nemá !