• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    JOSEFDRUHY: máš pravdu, zkouším kulišárny, protože celá hdv je založena na kulišárnách, počínaje triviálními ekvivalencemi, kterým říkáš "symetrie" (to je dost vzdálené běžnému použití pojmu symetrie, ale to není problém, problém je v tom, že triviálním ekvivalencím přiřazuješ nějakou informační hodnotu), očividnou neznalostí pojmu pole, přes to, že tvrdíš, že jsi popsal interakce pomocí času a délky, aniž bys byl schopen si uvědomit, že nepoužíváš jen 2 proměnné (které vlastně ani nejsou proměnné, jen symboly - klidně by to mohla být "hmotnost" a "napětí", pak bys asi usoudil, že vše se skládá z hmotnosti a napětí), ale 4 (tzn. "dvouznakový zápis" je vlastně "čtyřznakový"), pře to, že tvrdíš, že na Planckových škálách čas může běžet pozpátku (nevíš proč, ale prostě to tak je), až k potřebě tak vadné berličky jako je nezakřivený absolutní souřadný systém, do kterého vkládáš ten zakřivený.

    jak už bylo řečeno mnohokrát, když nic exaktního netvrdíš, není co exaktně vyvracet
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    Hypotéza o dvouveličinovém vesmíru - Hypothesis of two-quantity universe
    http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=eb

    to je pouze torzo toho co mám v archívu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JAZZZ: To máte naprosto pravdu. A přesto... Ano, dokud budou platit výsledky a poznání přírody a poznání vesmíru které už člověk učinil, a které zapsal nějakým klasickým zápisovým mechanizmem ( nemusí to být zrovna čistou matematikou ) tak nikdo p ř í l i š nebude tankovat nová teorie, nové předvedení přírody v novém úhlu a hloubce pohledu. To je fakt. Do té doby dokud někdo v nové teorii "neobjeví" něco co je použitelné a objasní to co současná věda nenašla, nedokázala.
    Tak například : Vemte si pane JAZZZ všechny učebnice fyziky kde jsou jaderné interakce, přepište si je do sešitu ( tedy na word-list do počítače ) a prupisotem si označte ty interakce, které nejsou ještě zcela dobře, který stále i fyzikové nedůvěřují a hledají východiska, opravu. Jsou takové ???? Jsou !!!! A nyní si na papír do sešitu ( tedy na word-list do počítače ) napište všechny tyto interakce v nové zápisové technice, ve dvouznakové řeči, jak jsem to udělal já, a porovnejte ty inkriminované interakce o kterých sami fyzikové pochybují se zápisem který se "zjevil“ novou zápisovou technikou. Pak najednou se Vám objeví ta chyba, jasně a viditelně a čistě !!!!! No není to úúúžasné ?
    Dokonce je úžasné to, že já ty zápisy interakcí opsal i s chlupama jak jsou a pouze slepě je "přetransformoval" do své zápisové techniky binárního systému dvou znaků a ...a tam kde měla fyzika nejasnosti nad správností, tam se ukázala tatáž nejasnost v té mé zápisové rovnici. |To Vám nepřijde úúúžasné ? Mě ano, protože se tím přesvědčuji že nová zápisová technika je správná. Že když přepisujete Schaekspeara v latince do čínské znakové řeči, že vše sedí...!!!! Pak ovšem jsou kolize mezi mým zápisem a fyzikálním soudobým v řeči historických písmenek. Co s tím ? Buď je chyba u mě anebo je chyba v dosavaní fyzice. No není to úžasná pomůcka pro hledání chyb ? A dokonce nový zápis nabídne opravu. Ale jakejsi bezejmenný pán ATOMIKS mi sem bude psát, že HDV je zbytečná když nemá matematiku, že jaký má vlastně tadle debata užitek, když se tu má bez matematického aparátu odborně kritizovat/validovat HDV? když se tu má čistě rétoricky kritizovat/validovat nějaký fyzikální model? je snad cílem rétorické cvičení, kde se na konci napíše velké rétorické QED a tento klub se zavře? je to ten očekávaný výsledek? a bude(te?) pak spokojen? Je vidět že to nikdy nečetl
    Např. zde : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_005.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_002.doc
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ATOMIKS: jaký má vlastně tadle debata užitek, To je už správná otázka. Má užitek né až tak velký jak bych si sám přál. Když v pralese uvidíte na nejvyšším stromě zlaté jablko a sám na něj nedosáhnete, budete hledat „pomocné“ manévry, že (!?), třebas nabádat opice…užitek debata má opravdu mnohem menší než by měla s matematikou. To je fakt. A protože tu matematiku sám nemám, má debata užitek jiný, např. ŕ JAZZZ Např., že lidé o myšlence bodou přemýšlet. Víte, já už to tu řekl tisíckrát, že mnoho lidí si představuje, že jsem povinen HDV dokončit sám a sám vymyslet vše, celou teorii i s experimentama a dát pak veškeré výsledky kladné, hotové na stůl ke slízání …i Vaše otázka k tomu jinotajně směřuje když se tu má bez matematického aparátu odborně kritizovat/validovat HDV? když raketa na Mars není musí se o Marzu debatovat, kritizovat/validovat bez rakety…anebo…se pomocí takovéto máloplodné debaty najdou konečně rozumní lidé co tu HDV pomohou dokončit – a proto má význam i takováto debata, pane. když se tu má čistě rétoricky kritizovat/validovat nějaký fyzikální model? víte kolik historie nabízí fyzikálních modelů, které byly zpořátku debatovány rétoricky, akademicky, filozoficky a teprve pak se začal budovat matematický aparát ? je snad cílem rétorické cvičení, cílem není rétorické cvičení, ale n a l e z e n í pochopení pro HDV a nalezení ochotných lidí, kteří by jí popotáhli kousek dál, dali do ní nové nápady a dali nové způsoby a možnosti takovouto hypotézu zkoumat, čili cílem takové debaty je, abych v tom nebyl už 30 let sám a sám a sám…!!!! Jaký to má význam mě bojkotovat ?.. respektive bojkotovat HDV ?..jaký?, jen proto, že tu p r o z a t í m absentuje matematika ??? Pane ano ???? kde se na konci napíše velké rétorické QED a tento klub se zavře? budou-li lidé jako Vy, zavřou se úvahy nad HDV na 10 let a počká se 20 let než to Navrátil vyřeší sám…. že pane ? Tak to myslíte ? Věřím, že ne. je to ten očekávaný výsledek? Není…očekávaný výsledek není rétorika a očumování kolem HDV bez matematiky. Očekávání je, že tím, že budu stále na fórech presentovat HDV ( do zblbnutí ) že se konečně najdou mladí moudří studenti, jako tady např. JAZZZ , DOGA a podobní, kteří nemají zášť a budou o ní sami přemýšlet "co" na tom nápadu je dobrého a bude(te?) pak spokojen?

    jinak osobně na HDV teorii nežárlím. sám jsem kdysi postuloval teorii Bodu, která (ve stručnosti) praví, že vesmír je bezrozměrný, proč jste to dělal ?, jen proto, aby jste s tím bez výsledku skončil ? a …A prohlásil jste někdy, že to byla blbost a že …anebo našel jste své chyby, pro které tudy cesta nevede ? jen lidé to neví, protože se na něj koukají ze špatného úhlu. Aha, takže Vaše hypotéza byla dobrá, správná, jen lidé to neví. Aha. Proč jste ovšem houževnatě nepokračoval ? Já tu houževnatost táhnu už 32 let. Jednou si té HDV všimnou lidé, kteří nebudou zaujatí a líní a dodají jí matematiku. Pak se uvidí kudy vede pokrok vědy… také mě bavila a proto Vám fandím. Díky. Takže za poklonu složenou mě se já omlouvám Vám, že jsem byl do Vás ironický. Omlouvám se

    jinak to psaní o vlcích a supech mi přijde poměrně paranoidní. jistě…sytý hladovému nikdy nevěří. Já si prožil Peklo na Zemi…takže sytý hladovému nevěří. Kdybych popisoval jak mě bolela noha po před a po amputaci nohy to by jste mi věřil víc, když říkám že jsem prožil utrpění z ponižování, tak tomu neuvěříte nikdy a budete tomu říkat paranoidní…, taky je paranoidní člověk který hledá ztraceného syna už 10 let ? na jednu stranu říkáte, že tu mnoho lidí čeká na Vaši chybu, na druhou stranu píšete, že matematiku tedy do této debaty tahat nebudete. Óoo né že nebudu tahat matematiku sem, já bych hrozně ráááád, čili chci, ale nemůůůžu, pochopíte to ? Nemůžu proto, že kdybych udělal chybu, zardousily by mě hyeny, ( nezardousily, jistě doslovně, ale řádně poflusaly v huronském posměchu ) nevěříte ? já si tedy myslím, že fyzikální model bez matematického aparátu je chyba jak Brno. já si to taky myslím…chtít ohmatat planetu Mars bez rakety je zatraceně velká chyba jako Brno…co naděláte ? že to je prazákladní chyba, jakási metachyba celého modelu, celého modelu ??? říkáte ??!! – tak to ne. To, že model, nástin, myšlenka, nápad nemá p r o z a t í m tu matematiku ještě není k odsouzení modelu do koše, to ještě není metachyba navěky, ona HDV matematiku mít bude (!) a ... a o to jde. I tak mám několik matematických ukázek, které jsou dobře, které něco vypovídají a nikdo je nechce rozsekat napadrť jen matematickým aparátem protidůkazním. která s něj činí jen rétorické cvičení. osobně tomu říkám cvičení mozkoprsté. které je sice vhodné pro mnohé vědní obory, ale ty exaktní mezi ně rozhodně nepatři. HDV je přede dveřma do exaktních oborů vědy…
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JOSEFDRUHY: v pořádku zkusím to na ty maxwellky naroubovat sám, až přijdu na to co přesně a jak :) protoze jak pise ATOMIKS jinak je ta teorie k nicemu. pro muj zivot je sice nepodstatne, jestli ve vesmiru poletuji nejake absurdni gravitony a nebo jestli je komplexne zakriven v ruznych rozmerech, ale ja chci znat tu "pravdu". dokud jsou jednoduse pochopitelne modely, ktere davaji dostatecne presne vysledky, tak se nikdo za dalsim poznanim nepohrne. teprv kdyz budu mit vedle sebe totez popsano klasicky a podle HDV a aplikuji to v cele siri puvodni teorie, tak pak teprve se ukaze jestli HDV "k necemu" je.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    JOSEFDRUHY: jaký má vlastně tadle debata užitek, když se tu má bez matematického aparátu odborně kritizovat/validovat HDV? když se tu má čistě rétoricky kritizovat/validovat nějaký fyzikální model? je snad cílem rétorické cvičení, kde se na konci napíše velké rétorické QED a tento klub se zavře? je to ten očekávaný výsledek? a bude(te?) pak spokojen?

    jinak osobně na HDV teorii nežárlím. sám jsem kdysi postuloval teorii Bodu, která (ve stručnosti) praví, že vesmír je bezrozměrný, jen lidé to neví, protože se na něj koukají ze špatného úhlu. také mě bavila a proto Vám fandím.

    jinak to psaní o vlcích a supech mi přijde poměrně paranoidní. na jednu stranu říkáte, že tu mnoho lidí čeká na Vaši chybu, na druhou stranu píšete, že matematiku tedy do této debaty tahat nebudete. já si tedy myslím, že fyzikální model bez matematického aparátu je chyba jak Brno. že to je prazákladní chyba, jakási metachyba celého modelu, která s něj činí jen rétorické cvičení. osobně tomu říkám cvičení mozkoprsté. které je sice vhodné pro mnohé vědní obory, ale ty exaktní mezi ně rozhodně nepatři.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JAZZZ: Mladý muži, já tady ( na NYXu ) nesmím udělat chybu, nesmím zakopnout, tady na mě čekají, číhají, zákeřní vlci, aby mě při chybě přistihli a zakousli, rozdupali, rozsekali, zaškrtili a s huroónskýcm smíchem mě pak vláčeli několik let po netu. Nevěříte ? Věřte ! Číhají a číhají, prostě mě nenávidí a to z důvodů, že jsem dokázal vzdorovat před 5 ti lety jejich rétorice, urážkám, a oplácel ; a taky že žárlí na to, že laik amatér by mohl vymyslet tak úúúžasnou myšlenku jako je HDV, závidí ( mě by nejradši zakousli, to umí, ale HDV zakousnout neumí ). Proč to teď říkám k vaší otázce?, protože neumím dobře tu matematiku, pouze jí průměrně rozumím a tápu v ní, nemohu se tedy konkrétně vyjadřovat o Maxwellkách, udělal bych chybu, někde nějakou, na kterou oni, tedy ony (hyeny) čekají. Zkuste sám zapřemýšlet co a jak se u elektromagnetismu vlní ( určitě se vlní veličinové dimenze, nikoliv hmota, a co se u gravitace se křiví.) U gravitace si pamatuji ( studoval jsem intenzivně fyziku před 25 lety ), že u gravitace v mých úvahách se „křiví jedna dimenze délková a dvě dimenze časové“, víc si nepamatuji a musel bych to v archívu hledat. Víte, jednak nemám na to čas, nemám už na to sílu hluboce přemýšlet, a jednak denně celoročně pracuji manuálně 10 hodin denně (!) a to je dost unavující, a taky už mě paměť moc neslouží, každou blbost hledám, nevím kam jsem si položil rukavice, kam špachtli, kde jsem si dal mosazné šroubky, kde je klíč k rozbrušce atd…furt něco hledám mám „hosipa“…Díky za pochopení, že mě nebudete k té matematice nutit.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PHOBOS99: Tvoji kulišárnu zopakuji, řekl si : OSEFDRUHY: takže vesmír je "dvouveličinový" pokud vynecháme elektomagnetismus? To přeci byla vadná otázka neřku-li podpásová. Kde si na to přišel že bych vyloučil z HDV elektromagnetismus ?, když tisíckrát za 10 let jsem řekl, že do křivení čp patří i vlnobalíčky i všechna pole ( gravitační, Higgsovo, elektromagnetické, pole silné i slabé interakce ) Co to bylo za pitomou otázku, že když já vyloučím elmagnetismus, že pak!! je vesmír dvouveličinový.
    Tady začal zádrhel, u tebe.

    josefe, co si představuješ pod pojmeme "pole"? pokud tady v debatě jsem ti napsal, že moje představa pole je stejná jako představa fyziků, pak jsem se sice "vyhnul" přímé odpovědi, ale ztotožnil jsem se s fyziky a tudíž jsem žádné pole z HDV nevyloučil jak si mi to ty (!) chctěl podsunout, že : "ktakže Josefe, když vyloučíš elektromagnetismus, tak pak bude - jak říkáš Josefe - vesmír dvouveličinový". Toto je dodela nefér, nekorektní styl dialogu si mi chtěl vnutit. Čili to je podpásový styl dialogu. Nechápeš to, že ?že ono to bude zase něco úplně jiného, než jak ho chápe zbytek světa a opět mi tu něco podsouváš !!!, to je nekorektní styl debaty.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PHOBOS99: dobře, alespoň jsi se pokusil. ale abych mohl odpovědět na tvoji otázku, doopravdy potřebuji znát, co si představuješ pod pojmem pole. Myslím že se mnou hraješ betla.
    ....abych mohl odpovědět na tvou otázku co jsou brambory, musíš mi říct, co si představuješ sám pod pojmem brambory. Tak to je ta tvoje hra "na betla".

    PHOBOS99: tady si mě donutil abych já nejdříve odpověděl na tvou otázku, pak že odpovíš ty na mou. Tak já odpověděl a vyzval tě aby si odpověděl následně ty na mou a...a opět přišla tvoje kulišácká řeč : Potřebuji znát co si představuješ pod pojmem brambory abych ti já PHOBOS mohl říci co si představuji pod pojmem brambory.

    To je nekorektní debata.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JOSEFDRUHY: ja si z tech uzliku legraci nedelam, klidne jim muzem rikat vlnobalicek :) dokazu si predstavit 2D kapesnik a na nem uzlik. ted bych si chtel predstavit jak a kolik tech dimenzi je zakrivenych, aby vzniklo prave elektricke nebo magneticke pole. ty maxwellovy rovnice muzou byt urcite voditko a pak bych uz to v jejich duchu dokazal aplikovat na spouste mist.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    JOSEFDRUHY: dobře, alespoň jsi se pokusil. ale abych mohl odpovědět na tvoji otázku, doopravdy potřebuji znát, co si představuješ pod pojmem pole. tentokrát to zkus, prosím, alespoň trochu rozvést, jestli ti to nedělá problém.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JAZZZ: takze elektricke i magneticke pole jsou projevy zasmodrchanosti casoprostoru zašmodrchanosti asi ne ale jisté zvlněnosti ( zakřivenosti ) časoprostoru samého, tedy zakřivenosti dimenzí čp.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JAZZZ: Je to tak, ale nemusíte to tak posměšně popisovat.. Já to nazval "vlnobalíček", tak to nepřemenovávejte (posměšně ) na zašmodrchanost či na zmotek či uzlík, z dimenzí časoprostorových, přestože to tak "nějak" vpodstatě je.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PHOBOS99: A teď ty odpověz na mou otázku ty :"ty si nepředstavuješ elektromagnetismus jako pole" ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PHOBOS99: takže vesmír je "dvouveličinový" pokud vynecháme elektomagnetismus? je to nesmyslná otázka, proto zůstává bez odpovědi

    josefe, co si představuješ pod pojmeme "pole"? to, přesně to, co všichni fyzikové že ono to bude zase něco úplně jiného, než jak ho chápe zbytek světa druhá půlka otázky je irelevantní
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JOSEFDRUHY: takze elektricke i magneticke pole jsou projevy zasmodrchanosti casoprostoru , popripade elektricky naboj nebo proud s tim souvisejici. takze elektron je takovy zmolek, nebo uzlik ?
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    JOSEFDRUHY: prosím, alespoň se pokus odpovědět na moji otázku, než se začneš ptát sám
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PHOBOS99: A jakpak si představujete, pane PHOBOSI, elektromagnetismus Vy ? Vy si to nepředstavujete jako pole (fyzikální) ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOGA: Konečně trochu pořádná otázka. Myslím, že Když se řekne, že Zem vesmírem putuje "po časoprostoru" tedy i "po" dinenzích časových ta se tím myslí "Zem-bod" se posouvá, jako "kursor na monitoru" se posouvá, prostě posun tělesa nebo bodu a...a na planckových škálách běží opačným sběrem také "bod" na té dimenzi, jenže...jenže ten bod je "uvnitř" vlnobalíčku, takže i já mám zamotanou hlavu : to se posune v tom vlnobalíčku bod po úsečce časové na dimenzi směrem dozadu a ..a co pak ? Nevím, je možné že to stačí takový akt aby "se rodil a zrodil" vlnobalíček, čili se přidají další křivé dimenze, "zabalené-kompaktifikované" dimenze i délkové i časové - pak je to "hotový" vlnobalíček, je to klon a už dál "v něm" čas dozadu neběží. Běžel jen při "stvoření" vlnobalíčku a to na minichvilku.
    Takže nevím, dedukoval jsem. Díky za pořádnou otázku.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    JOSEFDRUHY: takže vesmír je "dvouveličinový" pokud vynecháme elektomagnetismus?

    josefe, co si představuješ pod pojmeme "pole"? že ono to bude zase něco úplně jiného, než jak ho chápe zbytek světa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam