RAGUPKI: Pane RAGUPKI, je mi líto, ale opět mám přesvědčivé protiargumenty, že se mýlíte. ( ze slušnosti nechci říkat, že kecáte ).
01 - Nejprve jste prohlašoval toto :
Asi tu budeme mít fundamentální neshodu ve způsobu, jak se přichází s novými teoriemi. Bohužel nejde vzít sémantické formulace z populárních článků, říct si "tak co se nám ještě nevlní, třeba časoprostor!" a zkoušet to prosadit, aniž by člověk sám věděl, co vlastně říká. Pane, to je velice nekorektní vyjádření. Zaprvé mi nemůžete a nebudete nařizovat „jak“ mám světu předkládat teorie ! Zadruhé dokažte že jsem „vzal sémantické formulace“ a spekulativně jsem koumal „kde by se dalo eště něco vlnit, a tam to z k o u š e t prosadit“ jak říkáte že jsem to tak udělal s tím vlněním časoprostoru. Zatřetí : Já na své komplexní HDV pracuji 30 let. A to opravdu Vás napadlo zdravým rozumem tvrdit, že nevím, „co říkám a co říká moje hypotéza“ ?
02 - Pak, po mém naléhání, „co se vlní“, přišlo vaše tvrzení, že se ve vesmíru vlní jakási „amplituda pravděpodobnosti“, a dokonce že se vlní, cituji : "Vlní" se naše matematická veličina.“ Pak, jste honem zalezl do kouta, aby se to zamluvilo.
03 - Pak jste se vytasil s tím, že se vlní matematická veličina ( v tom vesmíru ; žádný dalekohled koukající do vesmíru jí tam vlnit se neviděl ). A když jste neuspěl, ospravedlňoval jste se tím, že že žádnou zázračnou vysvětlující odpověď na otázku "co se to vlní" asi neuslyšíte….Nejlepší odpověď, jakou vám kdo může dát, je, jak se něco chová.
čili vlní… , vlnění je chování. „Co“ se vlní vědět nechcete, a prej nemusíme, ale hlavně že se „to“ vlní, to víte a vědět chcete…, zajímavé??? Jako protiútok jste si vybral na mě otázku, zda vím, co to je pole. A jako příklad pole jste si vybral magnetickou indukci a tvrdil, že to je pole. Musím Vám ukázat, že magnetická indukce
polem není :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Magnetick%C3%A1_indukce - WIKIPEDIE.
04 - Další dilema bylo, že jste se zastal bez rozmyslu blbečka z Aldebaranu, že co řekl při skládání rychlostí, že je dobře. ( cituji : „Tady nejde o to, co si myslí zdejší komunita,
dobře to prostě je“. ) Ne, není. Blbeček to řekl hloupě a nesprávně. Cituji ho znova : “
Jestliže se v nějaké inerciální soustavě pohybují přímo proti sobě dvě tělesa rychlostmi a , tak jejich vzájemná rychlost je .
“ Pane RAGUPKI, myslel ten blbeček že „w“ pozoruje pozorovatel ze Země ? zřejmě myslel, tj. ze soustavy „S“ inerciální ? Anebo myslel, že „w“ pozoruje jedno z těles ? ..prohlásil, že „w“ je
vzájemná rychlost !!!!!! prohlásil, že v soustavě „S“ pozorovatele jsou dvě tělesa, která se
vzájemně pohybují proti sobě (!) a připíchl k tomu vzoreček pro sčítání rychlostí „w“. Tak jak to formuloval, tak to o tělesech prohlásil pozorovatel v soustavě v klidu „S“. Pozorovatel na jednom z předmětů by neříkal „vzájemná“ rychlost. Já podal otázku zda je to dobře. A zde je důkaz, že se mýlil, i Vy :
http://ucebnice.krynicky.cz/Fyzika/6_Moderni_fyzika/1_STR/6105_Lorentzovy_transformace_a_skladani_rychlosti.pdf - tento dokument uvádí, že pozorovatel „S“ vidí-sleduje raketu. Ta se pohybuje v základní soustavě „S“, rychlostí „v“ a má vlastní soustavu „S ´ “ a teprve v ní, v té „S ´ “ se pohybuje nenulovou rychlostí ( běží tam po palubě lodi ) další těleso-velitel lodi, a to „po směru letu“ celé lodi, jež se nachází v soustavě „S“. Nyní, aby se sečetla rychlost rakety „v“ s rychlostí „u´ “ toho velitele, co běží po palubě, a tuto c e l k o v o u rychlost „w“ mohl pozemský pozorovatel vyhodnotit, zjistit, tak na to se vyrobil onen vzoreček rychlost celkovou „w“ ( po směru pohybu, nikoliv proti ). Takže vzoreček blbečka z Aldebaranu je špatně, nekoresponduje s tím co popisoval. Ale Vy
bez rozmyslu !!! jste okamžitě prohlásil, že je dobře a dodal
„Pokud někdo chce prosazovat názor, že ne, může si to směle rozdat s fyziky z celého světa a jejich prací, desetiletí experimentálního potvrzování teorie relativity. To, že vám na mobilu funguje GPS, jest živoucím důkazem, že Lorentzovky fungují. Popírat to je jako popírat, že Země je kulatá, obojí je prostě ověřený fakt, i když pokud se podíváte z okna, ani jedno vidět nejde.“ Resumé : já podal otázku, jednu konkrétní, a Vy do svého výsledného hodnocení, že je dobře, vkládáte celou STR a poučujete mě jako bych já STR zpochybňoval tím, že kritizuji jednu blbečkovu větu.
Pane, omlouvám se za tvrdost, ale jsem takový…tvrdé obraně mě naučili grázlové kterých byla obrovská přesila a nechovali se demokraticky, takže za tvrdost se omlouvám. A používejte oprav du promyšlené pádné argumenty. Díky za debatu.